Odata cu venirea verii si caldurii vine si vremea firmelor de termoizolatii sa intre in actiune. Cum da un pic soarele, alpinistii utilitari isi fac aparitia catarati pe schele dand o noua fata blocurilor. Si cand spunem o noua fata speram sa fie una mai buna decat cea de dinainte. Din acest punct de vedere ne inselam amarnic. Se pare ca lucratorii isi pun imaginatia la incercare referitor la culorile pe care le aleg pentru noua fatada a blocului sau mai bine spus a etajului. Mai multe firme, mai multe culori. Nu un singur bloc din Galati are mai multe culori pe el. De-alungul plimbarilor pe care orice cetatean le face prin zona Tiglina II (strada constructorilor) si nu numai observa cu usurinta o combinatie de mai multe culori de var aplicate la diferite etaje ale blocului. La parter culoarea balconului este roz, la etajul 2 culoarea verde si la etajul 4 culoarea galben. Pentru o perioada, eu personal am crezut ca aceste termoizolatii au efecte pozitive asupra imaginii Galatiului ; unu la mana ca da alta fata blocurilor vechi care majoritatea erau de culoare gri si un altul benefic pentru locuitor si anume stoparea pierderii caldurii pe timp de iarna.Se pare ca m-am inselat.
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Blocuri viu colorate
Adăugat 28 aprilie 2010 - 17:08
Odata cu venirea verii si caldurii vine si vremea firmelor de termoizolatii sa intre in actiune. Cum da un pic soarele, alpinistii utilitari isi fac aparitia catarati pe schele dand o noua fata blocurilor. Si cand spunem o noua fata speram sa fie una mai buna decat cea de dinainte. Din acest punct de vedere ne inselam amarnic. Se pare ca lucratorii isi pun imaginatia la incercare referitor la culorile pe care le aleg pentru noua fatada a blocului sau mai bine spus a etajului. Mai multe firme, mai multe culori. Nu un singur bloc din Galati are mai multe culori pe el. De-alungul plimbarilor pe care orice cetatean le face prin zona Tiglina II (strada constructorilor) si nu numai observa cu usurinta o combinatie de mai multe culori de var aplicate la diferite etaje ale blocului. La parter culoarea balconului este roz, la etajul 2 culoarea verde si la etajul 4 culoarea galben. Pentru o perioada, eu personal am crezut ca aceste termoizolatii au efecte pozitive asupra imaginii Galatiului ; unu la mana ca da alta fata blocurilor vechi care majoritatea erau de culoare gri si un altul benefic pentru locuitor si anume stoparea pierderii caldurii pe timp de iarna.Se pare ca m-am inselat.
Adăugat 28 aprilie 2010 - 18:38
Fara un plan urbanistic, " tiganeala " va continua.
Adăugat 28 aprilie 2010 - 19:10
Unde s-a facut asa, a iesit foarte bine, si va dau un singur exemplu pe care, datorita pozitiei, il poate vedea toata lumea: Blocul de 10 nivele aflat vizavi de 3 Star, mai jos de cofetaria Laura, chiar pe colt. (BR4 cred ca este)
Adăugat 28 aprilie 2010 - 20:10
Adăugat 28 aprilie 2010 - 22:03
AndreiM, pe 28 aprilie 2010 - 20:10, a spus:
Nu cred ca e chiar asa... Important este sa folosesti exact aceeasi culoare initiala si material. Chiar daca varul se va diferentia la inceput de cel acoperit deja de praf sau oxidat de soare, in citeva luni va ajunge si el la aceeasi nuanta.
Adăugat 30 aprilie 2010 - 05:38
katman, pe 28 aprilie 2010 - 19:10, a spus:
La noi de exemplu fiind bloc de zece etaje daca s-ar face tot blocul o data s-ar putea pune schele si ar iesi ceva mai ieftin.
Dar pentru ca nu toti vor trebuie sa faci izolatia cu alpinisti utilitari si automat iese mai scump.
Adăugat 30 aprilie 2010 - 10:51
Some people are alive simply because it is illegal to shoot them!
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus