Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Blocuri viu colorate

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
6 răspunsuri la acest subiect

#1 kiaunica

kiaunica

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 17:08

Odata cu venirea verii si caldurii vine si vremea  firmelor de termoizolatii sa intre in actiune. Cum da un pic soarele, alpinistii utilitari isi fac aparitia catarati pe schele dand o noua fata blocurilor. Si cand spunem o noua fata speram sa fie una mai buna decat cea de dinainte. Din acest punct de vedere ne inselam amarnic. Se pare ca lucratorii isi pun imaginatia la incercare referitor la culorile pe care le aleg pentru noua fatada a blocului sau mai bine spus a etajului. Mai multe firme, mai multe culori. Nu un singur bloc din Galati are mai multe culori pe el. De-alungul plimbarilor pe care orice cetatean le face prin zona Tiglina II (strada constructorilor) si nu numai observa cu usurinta o combinatie de mai multe culori de var aplicate la diferite etaje ale blocului. La parter culoarea balconului este roz, la etajul 2 culoarea verde si la etajul 4 culoarea galben. Pentru o perioada, eu personal am crezut ca aceste termoizolatii au efecte pozitive asupra imaginii Galatiului ; unu la mana ca da alta fata blocurilor vechi care majoritatea erau de culoare gri si un altul benefic pentru locuitor si anume stoparea pierderii caldurii pe timp de iarna.Se pare ca m-am inselat.

#2 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 18:38

Pentru ca romanul nu stie inca ca trebuie sa ne respectam intre noi. Daca vecinu de sus are verde, el isi face rosu, sa stie ca acolo sta el, si sa fie mai frumos ca la vecinu.

Fara un plan urbanistic, " tiganeala " va continua.

#3 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 19:10

Ideal ar fi ca toti locatarii sa participe si sa faca termoizolatia intregului bloc.

Unde s-a facut asa, a iesit foarte bine, si va dau un singur exemplu pe care, datorita pozitiei, il poate vedea toata lumea: Blocul de 10 nivele aflat vizavi de 3 Star, mai jos de cofetaria Laura, chiar pe colt. (BR4 cred ca este)

#4 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 20:10

Alta problema ar fi: eu am facut izolatie acum vreo 3 ani, la parter. Eram singurul locatar care avea izolatie si varuit. Daca isi mai face acum altcineva izolatie e logic ca nu se poate pastra culoarea oricat de mult te-ai stradui.

#5 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 22:03

Vizualizați mesajulAndreiM, pe 28 aprilie 2010 - 20:10, a spus:

e logic ca nu se poate pastra culoarea oricat de mult te-ai stradui.

Nu cred ca e chiar asa... Important este sa folosesti exact aceeasi culoare initiala si material. Chiar daca varul se va diferentia la inceput de cel acoperit deja de praf sau oxidat de soare, in citeva luni va ajunge si el la aceeasi nuanta.

#6 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 30 aprilie 2010 - 05:38

Vizualizați mesajulkatman, pe 28 aprilie 2010 - 19:10, a spus:

Ideal ar fi ca toti locatarii sa participe si sa faca termoizolatia intregului bloc.
Asa ar fi cel mai bine dar de obicei se gaseste cate un gica-contra! :angry:
La noi de exemplu fiind bloc de zece etaje daca s-ar face tot blocul o data s-ar putea pune schele si ar iesi ceva mai ieftin.
Dar pentru ca nu toti vor trebuie sa faci izolatia cu alpinisti utilitari si automat iese mai scump.

#7 AdiTZA

AdiTZA

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 642 Mesaje:

Adăugat 30 aprilie 2010 - 10:51

Ce faceti atunci cand te apuci de facut ceva, iti rogi vecinii (ca doar stii sigur ca au bani) sa faca odata cu tine etajul, esti injurat, reclamat pentru "deranj", si te trezesti ca dupa ce ai terminat tu, si vad ei ca e frumos la tine, se apuca si ei de renovat, facand bineinteles "mai frumos" decat tine. De exemplu, mi-am inchis balconul, si i-am propus vecinului, care si el ar fi avut chef de o renovare, dar nu atunci, sa inchidem amandoi balcoanele in acelasi timp (cu muncitorii mei), sa arate la fel pe afara, iar zidul despartitor sa fie la mijloc (in locul geamului). A asteptat sa zidesc balconul meu pe langa geamul despartitor (automat spatiul devenind mai mic), sa tencuiesc si sa varuiesc cu alb zidaria, dupa care s-a apucat de taiat geamul despartitor, sa tencuiasca zidul construit de mine, si sa-si varuiasca balconul zidit (de meseriasul lui) cu ROZ!!! Adica, de ce sa fie ca la mine? Acum arata cu degetul in sus, incantat de excelentul lui balcon varuit cu ROZ, si oribilul meu balcon alb, cu stropi de var ROZ (de unde oare?), si cu termopanele zgariate de spaclul si mistria meseriasului. Multumesc pe aceasta cale tuturor taranilor cu simt estetic.
Life is too short to be a fuckin' idiot...Do something!!!
Some people are alive simply because it is illegal to shoot them!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare