Claudiu Brânzan, umilit de Mircea Diaconu
* Lecţii de limba română, în cadrul audierilor pentru SRTv şi SRR
Luni au avut loc audierile candidaţilor propuşi de partide, guvern şi preşedinte pentru Consiliile de Administraţie ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune. Audieri din care nu au lipsit greşelile de limba română, taxate în repetate rânduri de senatorul PNL Mircea Diaconu.
Claudiu Brânzan, candidat propus de PSD pentru SRTv, s-a declarat copleşit de emoţii, dar nu a scăpat de vigilenţa membrilor comisiilor de cultură. "Vă rog să îmi scuzaţi emoţiile, dar mă copleşesc personalităţile care le văd in faţa mea", a început Brânzan. "Nu e aşa că în noua calitate veţi avea grijă de limba română? (...) Să aveţi grijă de bietul acuzativ, care e în pericol", a fost replica lui Mircea Diaconu, făcând aluzie la folosirea incorectă a lui "care", în loc de "pe care".
Nici Sorin Burtea, candidatul salariaţilor TVR pentru SRTv, nu a scăpat de vigilenţa ortoepică a lui Mircea Diaconu. După ce Cristian Ţopescu îi atrăsese atenţia în legătură cu ţinuta nepotrivită pe care o avea, Burtea s-a apărat spunând că venea "după teren", fapt care l-a făcut pe Diaconu să intervină: "De pe teren, că după teren e altceva".
http://www.realitate...deo_720824.html
Propunerile pentru CA al SRTv au fost avizate în unanimitate

Sus