Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Sunt mândru că sunt român!

69 răspunsuri la acest subiect

#21 Gabbiano

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 409 Mesaje:

Adăugat 12 iulie 2010 - 21:10

mamboo, daca ne uitam un pic la arhiva putem sa ne facem o idee despre cum au votat unii dintre noi...si sunt destui care nu au de ce sa fie mandrii acum. am sa-l injur pe chioru' si am sa le "multumesc" votantilor domniei sale de cate ori am sa am chef.am observat spiritul de gluma si am facut un efort sa gust gluma respectiva....oana...am calatorit destul amandoi sa stim ca multe din cele spuse de tine apropo de traditiile si legaturile de familie din vest sunt doar mituri.daca vrei caldura in interiorul unei familii numeroase cu ocazia unui eveniment de familie sau a sarbatorilor religioase iti recomand o familie italiana(mai ales din sud) cu ocazia unei nunti sau de craciun...propaganda din clipul postat de tine este despre niste elite romanesti.problema noastra,ca simpli cetateni, este ca nu traim inconjurati de elite ci de alti oameni la fel ca noi.intotdeauna culoarea este data de majoritate.si culoarea asta nu-mi place...personal,abia astept sa plec din tara si asta chiar nu este din motive financiare.doar ca eu nu cred ca tara asta se mai face bine in timpul existentei noastre.de 2000 de ani de cand ne cunostem cat de cat istoria nu avem mai mult de 6-7 conducatori care au avut coloana vertebrala.si oricum nu avem nicio garantie ca si astia nu au fost "cosmetizati" de manualele de istorie.eu nu vreau sa-mi cresc copilul intr-o tara de cocalari,de marlani agresivi ptr ca au impresia ca au un pol de parale in plus fata de vecini.prefer "incultii" reci si fara legaturi de prietenie autentica dintr-o tara straina decat "prietenia sincera" a vecinului care se bucura ca m-a inundat la 2 zile dupa ce am facut curatenie,vecinului care sparge seminte in fata blocului si-mi umple casa de miros de mici sa ma bucur si eu ca are el ce manca.vecinul care-mi ofera cu darnicie acordurile lui guta si salam ptr ca este prietenos si se gandeste ca trebuie sa ne bucuram impreuna.in romanica cand 2 prieteni cu audi se intanlesc in mijlocul strazii opresc masinile unul langa altul si toti participantii la trafic trebuie sa se bucure de revederea lor...va sunt cunoscute toate astea??...prefer "raceala" occidentalului decat "ospitalitatea" romanului care-ti toarna in pahar desi l-ai refuzat de 10 ori.prefer simplitatea occidentalului care daca te-a invitat acasa la el iti arata unde este baia si unde este frigiderul decat ospitalitatea si grandomania romanului care face CAR ca sa-ti ofere mai stiu eu ce si umple in continuare farfuria desi il refuzi politicos...dar despre asta sunt romane de scris...multumesc mult ptr clipul cu tudor gheorghe.il ador pe omul asta

#22 mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.081 Mesaje:

Adăugat 12 iulie 2010 - 21:19

Vizualizați mesajulGabbiano, pe 12 iulie 2010 - 21:10, a spus:

am observat spiritul de gluma si am facut un efort sa gust gluma respectiva....
asta-i aspectul cel mai important, restul nu conteaza... noi sa fim sanatosi Imagine adăugata
vrei parola? ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#23 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 12 iulie 2010 - 21:25

De vineri pana duminica am fost pe Transfagarasan, " cazat " la cort pe partea ce duce spre curtea de arges. Am luat-o pe jos pana spre Balea Lac si am ramas foarte uimit de faptul ca cca 40% erau straini. M-am bucurat cand ii vedeam asa de incantati si care mai de care cu aparate foto sau camere video. De ce vin strainii oare in Romania? Uitandu-ma la peisajele nemaipomenite mi-am dat seama ce inseamna Romania si ce lucruri de valoare are. Au si alte tari nu zic nu.. dar stiti vorba aia: prostul moare de grija altuia.

De ce sa ma duc in alta tara cand am aici ce vreau? lasand la o parte politica si cei care ne conduc, putem observa si celalalta parte a Romaniei si garantez eu ca este una nemaipomenita. Pana sa ajung la destinatie am intalnit de la cocalari in trafic pana la drumuri de toata frumusetea dar odata ajuns nu am putut decat sa trag aer in piept si sa spun ca am ajuns altundeva.

In concluzie, Romania nu ofera numai aspecte negative si prefer sa platesc cateva sute de lei in tara mea, decat mii de euro in alta parte.

Mandru ca sunt roman!

#24 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 12 iulie 2010 - 22:00

Minunat Andrei!
M-ai facut sa imi aduc aminte de concediile petrecute cu ai mei parinti. Plecam cu cortul in nordul Moldovei, de exemplu. O 'cura' de peste 10 zile la manastiri. Apoi tot cu cortul la mare (pff, ce frustrata eram pe atunci de conditiile ce mi le oferea minuscula butelie portabila, saltele ce le umflat de cu seara pentru ca a doua zi sa ne trezim lipiti cu spatele de pamant:D).
Vai...tin minte ce peisaje extraordinare la Cheile Bicazului...opream in fiecare an acolo, atat pentru poze, cat si sa mai odihnim Penelopa (vechea noastra dacie), ce din cauza serpentinelor avea apa in borcan +3000grade Celsius :d

#25 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 07:43

Andrei, dar sint lucruri diferite, Romania si romanii.

Iubesc Romania, cu pasiune. Am facut turul tarii dormind peste noapte in masina, de la Sighisoara pina la Tismana, Portile de Fier si Cozia.
Este o tara extraordinar de frumoasa in care urmele celor care ne-au dat un nume mai sint inca vizibile.

Bucovina, Maramures, Apuseni... Mai are rost sa insir cite si cite?

Da, e locul de care apartin, pentru ca aici m-am nascut, pentru ca am apucat sa bat tara in lung si in lat si sa imi intre in suflet.
Dar a fost furata bucata cu bucata, innegrita, minjita.

Si oricit as fi de optimist, in timpul vietii mele nu prevad sa fie mai bine.
De ce sa le doresc copiilor mei sa traiasca printre mirlani, nesimtire si mizerie? Vor avea vreo sansa in fata avalansei de subcultura?

Ati vazut turistii romani in strainatate? V-au umplut de mindrie, nu?

Deci sint lucruri diferite... Sint mindru de Romania, de istoria ei, de inaintasii nostri de la Decebal pina la Carol si Ferdinand, de Paulescu, Coanda, Brancusi, Palade, Vlaicu, Poenaru si altii ca ei.

Nu (mai) sint mindru ca sint roman. Spuneti-i frustrare, cum vreti... :)
Dati-mi voi motive sa fiu, spuneti-mi ca nu am dreptate in ce am scris mai sus.

#26 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 08:07

Vizualizați mesajulkatman, pe 13 iulie 2010 - 07:43, a spus:

De ce sa le doresc copiilor mei sa traiasca printre mirlani, nesimtire si mizerie? Vor avea vreo sansa in fata avalansei de subcultura?

Pentru ca ei si poate noi putem schimba ceva. Adica lumea la revolutie s-a ridicat in picioare fara vreun Forum, fara o Antena 3, Realitatea, Otv si fara alt mijloc de comunicare in masa. Noi desi le avem pe toate stam si ne plangem de mila.

#27 Gabbiano

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 409 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 12:16

andrei...nu s-a ridicat nimeni la revolutie...au fost o mana de agitatori apartinand securitatii care l-au debarcat pe ceausescu...si prostii (printre care recunosc ca ma regasesc) s-au bucurat de sange in ziua de craciun.atata tot.poporul asta nu a schimbat nimic in 2000 de ani si nici nu are sa schimbe ceva in timpul existentei noastre.asa ca...ma gandesc la ziua cand am sa iubesc patria de departe...daca am fost atat de idiot sa sper ca se schimba lumea acum 20 de ani si m-am intors in tara...acum platesc greseala de atunci...nu am sa plec ptr mine,nu am sa plec ptr bani...plec sa-i ofer fetitei mele o alta viata...

#28 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 12:44

Vizualizați mesajulkatman, pe 12 iulie 2010 - 16:30, a spus:

Nu este nimeni vinovat de situatia in care sintem, in afara de noi insine.

Nu, mie imi este rusine. As renunta la cetatenie in momentul acesta, daca s-ar putea, si mi-as lua de albanez.

Sau cel mai bine, de sirb.

Eu nu ma consider vinovat cu nimic din ce se intampla in ROmania. Sunt altii de vina care sunt RESPONSABILI, si platiti de noi toti care nu isi fac treaba. Asta ca sa lamurim problema.
Daca ai impresia ca viata e roz si sarbii sau albanezii sunt sfinti, drum bun iti urez. Nu imi este rusine ca sunt roman, nu am de ce. Roman m-am nascut, roman voi muri.
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#29 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 13:40

Eu nu ma consider vinovat cu nimic din ce se intampla in ROmania

Nici eu nu ma consider, dar platesc pentru vina altora. Nu ma incalzeste cu nimic.

ca ai impresia ca viata e roz si sarbii sau albanezii sunt sfinti, drum bun iti urez.
Ideea era ca albanezii, dar mai ales sirbii au o constiinta de neam foarte puternica. Toti, sau macar marea majoritate.

Apropo, crezi ca daca ar veni peste noi razboiul, ar lua cineva pusca sa lupte? Armata, ma rog... Dar dintre civili, probabil aproape nimeni.

Acest mesaj a fost editat de katman pe: 13 iulie 2010 - 13:44.

#30 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 17:59

depinde impotriva cui :)

#31 Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.390 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 18:31

daaaa
prin anii 89-90 eram cu cortul prin muntii rodnei, si ne-am intalnit cu o pereche de tineri germani, care bateau muntii nostri cu piciorul si rucsacul.
si care, tocmai fusesera pradati de ciobanii zonei.
de atunci, nu mai sunt prea mandru de romanii nostri.
...ca de fiecare data cand trec prin padurile unde ROMANII se duc la "iarba verde"
...ca de fiecare data cand merg cu masina pe strazile noastre, unde ROMANII se intrec sa incalce regulile
...ca de fiecare data cand ma uit la stirile politico-economice, unde ROMANII cauta mijloace de exterminare a ROMANILOR.

#32 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 19:23

ei na, big deal. numai la noi poti fi pradat :) hai sa fim seriosi legumicsule! ;)

...si eu am fost talharita in strainatate, nu o data! sooo..prin rationamentul (pur de altfel :) ) ce-l folosesti, deductia e clara...strainii sunt ciorditori!, mama lor de straini :d

... milano. intersectie in centrul orasului. stateam la stop. vine nervos macaronarul din spate si incepe sa claxoneze tot transpirat. se mira la culme de ce naiba stam noi pe loc si nu facem stanga, din moment ce nimic nu vine..tot din stanga?
ei si ce daca-i rosu, calea e libera... Deci, lasa-ma cu incalcarea regulilor, ca-i universal valabila!

...te-nteleg. ai expus problema. dar, asuma-ti responsabilitatea si vino cu solutia.

Acest mesaj a fost editat de catilina22003 pe: 13 iulie 2010 - 19:24.

#33 mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.081 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 20:32

Vizualizați mesajulcatilina22003, pe 13 iulie 2010 - 19:23, a spus:

...si eu am fost talharita in strainatate, nu o data!

talharii erau romani, te asigur!

#34 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 21:11

Eu nu inteleg un lucru si ma amuza tare . Daca nu-ti place Romania nene.. pentru ce mai stai? Adica unii dintre voi sunteti si cinici. Nu sunteti mandri de semeni dar dupa urma lor castigati si va intretineti familia. Frate in ce lume traim. Cine e de vina ca tara se afla in rahatul in care se afla? Romanii care MANDRI au votat cu cine au VOTAT si apoi nu le mai place tara. Adica pe romaneste iti faci nevoile intr-un loc si apoi pleci ca miroase prea tare cand puteai foarte simplu sa mergi la un wc. In fiecare tara exista uscaciuni si Romania nu face exceptie dar totusi..

legat de razboi sunt de acord oarecum pentru ca romanul va lupta doar cand ii ajunge cutitul la os.

Vizualizați mesajulcatilina22003, pe 13 iulie 2010 - 19:23, a spus:

...te-nteleg. ai expus problema. dar, asuma-ti responsabilitatea si vino cu solutia.
Asta-i romanul. Arata cu " dejtu " si cand il pui sa argumenteze sau sa relateze ce ar trebui facut se ascunde dupa deget. Cam asta e activitatea romanului de vreo 20 de ani incoace. Plangem, criticam dar nu stim sa ne spunem punctul de vedere.

Pe scurt, DE AIA NU SE FACE ROMANIA MARE!

#35 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 21:35

Vizualizați mesajulmambo, pe 13 iulie 2010 - 20:32, a spus:

talharii erau romani, te asigur!
mambo, zau ca asa am zis si eu initial :). dar ce te faci ca pe unul l-a prins politia si era get-beget..elvetian de la mama lui de-acasa? :-??

#36 mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.081 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 21:51

ma-sa sau ta-su se trageau din romani Imagine adăugata

#37 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 21:56

Vizualizați mesajulmambo, pe 13 iulie 2010 - 21:51, a spus:

ma-sa sau ta-su se trageau din romani Imagine adăugata

duios Anastasia trecea... mambo :P esti culmea :)

#38 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 23:25

haideti sa fim seriosi, nu mai dati "apa la moara" mediatizarii excesive facute de posturile media de afara gen italiene samd. Sa priveasca intai in curtea lor, si sa nu uite ca au avut si avantaje economice de pe urma invaziei romanilor ( nu toti sunt hoti, talhari samd) ca nu ar fi muncit italientii de exemplu pe "salariile" pe care au muncit romanii nostri de afara. Iar lichele au si ei, sa nu-si uite trecutul inainte de a ne arata pe noi cu degetul. Dar bineinteles, ca noi nu avem oameni cu coloana vertebrala care sa ne reprezinte in CE...

Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 13 iulie 2010 - 23:27.

#39 mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.081 Mesaje:

Adăugat 14 iulie 2010 - 07:26

nu sunt mandru ca sunt roman dar nici nu mi-e lehamite pentru ca stiu ca sunt altii si mai napastuiti ca mine. de la un somalez sigur nu vei auzi "sunt mandru ca sunt somalez". muntii, pitorescul transfagarasan, tinuturile maramuresului, portile de fier, brancusi, coanda, etc........... toate astea nu-mi asigura in niciun fel bunastarea. viziunea filmuletului prezentat de catilina ar fi trebuit sa fie alta: cum ar fi fost romania fara iliescu, roman, brucan, nastase, basescu, boc, udrea, videanu, vanghelie, etc....... Astia sigur sunt mandri ca sunt romani. credeti ca neamtul ar fi fost acolo unde este acum daca ar fi avut parte de jumatate din lipitorile enumerate mai sus?
bine, nu merita sa amesteci politicul cu arta, stiinta si inovatia. dar toate fac parte din viata noastra si fiecare dintre ele isi aduce aportul (scz pt pleonasm) in progresul unei natiuni. in cazul nostru, din pacate, politicul le-a eclipsat pe celelalte, asigurandu-ne de fapt un mare regres.

#40 Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.226 Mesaje:

Adăugat 14 iulie 2010 - 07:37

Eu nu inteleg un lucru si ma amuza tare . Daca nu-ti place Romania nene.. pentru ce mai stai?

Am impresia ca nimeni nu a spus ca nu-i place ROMANIA.
Cat despre plecat - da, multi au facut-o, din pacate multi oameni bine pregatiti carora aici nu li s-a dat nicio sansa. Parerea mea e ca au plecat din cauza romanilor, nu... Romaniei. A marlaniei, a prostului gust, a spagii generalizate, a coruptiei, a nesimtirii conducatorilor.
Nici partea cu amuzatul, sincer, nu o inteleg... Poate cel mult un zambet amar daca-ti amintesti de modul in care cei "de afara" au inclinat balanta ultimelor alegeri :-?
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare