Înfiinţarea LPF2, în impas
Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani şi totodată reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv (CEx) al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că, în acest moment, înfiinţarea ligii profesioniste la nivelul celui de-al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc nu are nicio şansă de izbândă.
Dacă la început a fost alături de Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării Galaţi şi iniţiatorul acestei idei, în prezent oficialul botoşănean a declarat că a abandonat acest proiect din cauza neseriozităţii lui Braşoveanu. "Domnul Braşoveanu vrea LPF2, dar vrea ca totul să-i cadă din cer, să vină de la Moş Crăciun. El nu vine cu un buget concret, cu sponsori, cu parteneri, cu nimic concret. La el totul e de genul «că va fi, că vor veni, că vom vedea». Ori eu nu mă pot duce la ceilalţi preşedinţi ai cluburilor de Liga a II-a să-i mint, să nu le ofer ceva concret. Am vorbit cu toţi reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a şi părerile sunt împărţite vis-à-vis de înfiinţarea LPF2. Mulţi cred că fondurile vor veni din cotizaţiile lor şi nu sunt de acord ca din bugetele lor să cotizeze şi la cheltuielile aferente susţinerii LPF2, a plăţii salariilor angajaţilor, a costurilor sediului, într-un cuvânt a susţinerii bugetului. M-au şi întrebat pe ce se bazează domnul Braşoveanu şi am fost sincer cu ei şi le-am spus că pe nimic, doar pe vorbe, nici măcar pe promisiuni", a declarat Cornel Şfaiţer.
Şfaiţer a refuzat postul de vicepreşedinte
Oficialul botoşănean a afirmat că din acest motiv a şi refuzat propunerea lui Auraş Braşoveanu de a accepta postul de vicepreşedinte al LPF2. "El mă punea vicepreşedinte ca să fiu jucăria lui. I-am spus că dacă vrea să se facă ceva serios, să ne întâlnim cu toţii, să discutăm, să analizăm şi să mergem cu ceva concret la şedinţa Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din februarie. El a anunţat deja că are şase cluburi cu el, că eu sunt vicepreşedinte, că el e preşedinte. Am impresia că domnul Braşoveanu încă mai plânge că nu a prins un loc în CEx şi acum vrea cu tot dinadinsul o funcţie. Văd că a declarat că eu şi domnul Rusen (n.r. Marian Rusen - preşedintele Juventus Bucureşti, cel de-al doilea reprezentant al cluburilor de Liga a II-a în CEx) facem doar act de prezenţă la FRF şi nu ne dăm mai mult interes. Ţin să-i amintesc că toţi cei care au avut o problemă şi ne-au cerut ajutorul, am prezentat-o FRF şi am încercat să o rezolvăm. Este adevărat că el nu ne-a cerut niciodată ajutorul, însă el e mai special, e unic", a susţinut Şfaiţer.
Critici aduse lui Auraş Braşoveanu
Asemenea lui Cornel Şfaiţer şi Marian Rusen, preşedintele Juventus Bucureşti, a avut o ieşire dură la adresa lui Auraş Braşoveanu. "Eu nu sunt jucăria lui Braşoveanu, ca de câte ori vrea să fiu la o şedinţă prezent cu şapte-opt inşi. De ce nu recunoaşte că atunci când m-a sunat ultima dată i-am solicitat să mă mai lase puţin să respir? I-am spus că asta nu e primordial pentru că am o situaţie mai complicată la club. Nu trebuie să stau zi de zi la FRF să-i conving pe alţii. Sunt eu de vină că nu au aderat şi alţii? Unde am avut posibilitatea, am ajutat cluburile. Eu nu m-am ascuns niciodată. Telefonul meu a fost deschis 24 de ore. Eu am luat iniţiativa de a constitui o ligă profesionistă pentru Liga a II-a înaintea lui Braşoveanu şi Tunaru. Eu am militat de mulţi ani cu domnul Ciuclea pentru acest lucru, dar pentru că am pendulat între Liga a II-a şi a III-a nu mi s-a părut normal să fim noi iniţiatorii", a subliniat Marian Rusen.
Şase cluburi au semnat actele constitutive
Auraş Braşoveanu a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că reprezentanţii a şase cluburi de Liga a II-a au semnat actele constitutive ale Ligii Profesioniste de Fotbal 2, acestea fiind Dunărea Galaţi, Farul Constanţa, Viitorul Constanţa, CF Brăila, ALRO Slatina şi Concordia Chiajna. "Deşi această ligă s-a format doar cu şase membri fondatori nu trebuie să uităm că şi Liga Profesionistă, care se ocupă de destinele primului eşalon, a avut la început doar patru membri. Înţeleg reticenţa anumitor cluburi de a se înscrie în acest proiect, dar noi sperăm că timpul le va rezolva pe toate", a menţionat preşedintele Dunării Galaţi.
http://www.monitorul... LPF2, in impas