Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Iluminatul stradal - un „lux” pentru cartierele gălăţene

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
8 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.053 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2009 - 13:11

Primăria reduce iluminatul public şi încâlzirea în şcoli!
Ca măsură anticriză Primăria Galaţi va reduce iluminatul public şi deplasările aleşilor locali, transmite corespondentul Informaţia.ro. (AMOS News). „Vom reduce pierderile de apă în reţele, încălzirea în şcoli, deoarece se consumă prea mult, iluminatul public (îl aprindem mai târziu şi îl oprim mai devreme), tot ce este legat de gunoaie, strângem plasticul şi îl valorificăm, deplasările consilierilor în străinătate vor fi reduse, şcolarizarea personalului se va face numai în Galaţi, am redus cota de motorină şi benzină la jumătate şi urmează să umblăm şi la partea de convorbiri telefonice”,  a spus Dumitru Nicolae. Potrivit primarului primarului şi bugetul local va avea de suferit în cursul anului 2009, în condiţiile în care criza financiară-economică  va reduce tot mai mult activităţile economice din municipiu, rezultând încasări mai mici din impozitul pe venit.
Paradoxal, în ultima lună a anului 2008, Primăria Galaţi a achiziţionat 50 de laptopuri destinate aleşilor locali. Soluţia, deşi modernă şi comodă, nu explică şi faptul pentru care s-au achiziţionat 50 de laptopuri, în condiţiile în care numărul consilierilor locali este de 27.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2009 - 16:46

Cheltuielile cu iluminatul public ar trebui reduse prin adoptarea de solutii economice, nu prin statul (de fapt, mersul, ca e pe strada) pe intuneric. Va mai aduceti aminte de masurile similare de pe timpul Intunericitului, nu?

Oricum, trebuie privite si avantajele: se ascut instinctele, creste viteza de reactie la maidanezul ce ataca din umbra precum Beretele Verzi, al saselea simt va proteja portofelul pe cale sa plece in alta directie decit te duc pasii.... Si uite asa, devenim incet-incet oras european. Din Estul Europei de Est.

Cit despre reducerea caldurii din scoli... Eu cred ca ar trebui o virsta limita pina la care se pot ocupa functii publice.

Parerea mea...

#3 anitaraz

anitaraz

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 36 Mesaje:

Adăugat 25 februarie 2009 - 17:28

Ooooooooof dar carcotasi mai sunteti! Cum adica de ce s-au achizitionat laptopuri? Pai tocmai sa se poata calcula cata economie facem daca stingem lumina, daca lasam copiii in frig, daca ne facem ca reciclam gunoiul, etc.
Si daca tot veni vorba, sunt convinsa ca acele laptopuri s-au achizitionat din India, prin programul desfasurat la ei : computerul de 10 dolari (http://www.banisiafa... ... 10 dolari), asa ca nu mai vorbiti de rau pe stimabilul primar, care la toate se gandeste!
Railor!  :lol:

#4 chirac

chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 25 februarie 2009 - 19:39

Ei, nici chiar asa!Trebuie sa facem economie dar nu trebuie sa atingem confortul cetateanului.As propune sa se rareasca lampile pe calea prutului, faleza, cosbuc,strazile care sunt iluminate cu intensitate maxima fara a fi necesar.Pentru incalzirea scolilor cred ca ar fi necesara orientarea catre panouri solare si sistem de incalzire prin pardoseala care sa dovedit din punct de vedere economic foarte rentabil.Pe linga punctele termice cred ca nu ar fi rau, insatalarea unor cazane ce fuctioneaza cu combustibil lemnos(gunoaie) provenite den deseuri ,la urma urmei cumparate de la locatari.Sigur arv rezolva si problema curateniei in cartiere! :X

#5 EMIL

EMIL

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 147 Mesaje:

Adăugat 02 martie 2009 - 19:14

Economie la iluminat/energie se poate face numai daca vor alesii, astfel se pot trezi dimineata sa vada ca Luxten, sau cei de la Electrica, nu sting lumina decat atunci cand iese soarele. Asa ca aici sunt alte interese, presupun ca la consum mare este si factura pe masura, iar incasarile permit salarii mari furnizorului (la CA ma refer) si comisioane celor ce aproba plata facturilor. Iar daca spun ca au automate care aprind/sting lumina, ei bine si acestea pot fi reglate periodic, dar vointa sa fie. Cine face un calcul cat consuma un milion de becuri de la iluminatul public care sunt aprinse zece minute? In plus!Pe o zi.

#6 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.053 Mesaje:

Adăugat 17 august 2010 - 09:53

Iluminatul stradal - un „lux” pentru cartierele gălăţene
De aproape două luni, câteva cartiere gălăţene rămân cufundate în beznă în fiecare noapte. După lăsarea serii, e riscant să ieşi pe stradă, iar maşinile sunt la discreţia hoţilor.
Un exemplu concret este cartierul Mazepa. Locatarii din zona respectivă spun că au făcut nenumărate sesizări la Primărie, dar problema a rămas nerezolvată: „Este beznă de-ţi scoţi ochii. Nu ştiu la ce s-or fi gândit cei care cred că aşa fac economie, dar în mod cert, nu la siguranţa cetăţeanului!”, ne-a declarat Otilia Ganea, 25  de ani.
Cu acelaşi neajuns se confruntă şi locuitorii cartierului Micro 40. De exemplu blocului M2, de pe strada Milcov, în preajma căruia stâlpii de iluminat nu se mai aprind de mai multe luni. „Am copii şi mi-e frică să-i las după ora 20.00 pe afară. Am înţeles că asociaţia de proprietari a sesizat Primăria, dar deocamdată nu s-a remediat situaţia”, ne-a spus Ilinca Butuc.
De lipsa becurilor s-au mai plâns gălăţenii care locuiesc în Micro 20 şi Ţiglina III.
Şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul cum înţelege societatea Luxten Lighting să-şi facă treaba: „Înebunesc când trec seara prin oraş şi nu văd becuri aprinse pe stâlpi. Şi când spun că ar trebui schimbate, cei de la Luxten îmi răspund că nu sunt bani. Dacă iluminatul era la Primărie, le spuneam celor de la Ecosal să pună becuri pe stâlpi”.
Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din Cadrul Primăriei, ne-a explicat: „De obicei întâlnim următoarele situaţii: ori stâlpul de iluminat a fost vandalizat şi nu avem ce face deoarece nu avem plan de investiţii, ori becul a ars şi trebuie, la comanda primăriei, ori este vorba de o defecţiune a Electrica. Se schimbă în limita bugetului alocat. Angajaţii de la Luxten ar vrea să muncească, dar nu avem noi bani să le dăm”.
http://www.adevarul...._318568260.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#7 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 17 august 2010 - 12:37

In Mazepa pe strazile din spatele B-urilor nu se da pur si simplu drumul la lumina, si asta de ani de zile.
Iar pe unde trebuie schimbate becurile... Inteleg ca nu costa cit unul de 60 de watts din casa, dar in cazul extrem, unul din doua tot ar trebui sa poata fi inlocuite pe bugetul existent, nu?? Asta cu lipsa banilor e o justificare puerila pentru strazi intregi lasate in bezna.

#8 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.053 Mesaje:

Adăugat 20 ianuarie 2011 - 17:57

Iluminatul public stradal în Galaţi revine la normal
După ce în urmă cu mai bine de jumătate de an gălăţeni au trebuit să se acomodeze cu iluminatul public din municipiu redus, începând de luna aceasta, totul va reveni la normal.
Restricţiile privind iluminatul stradal, impuse la sfârşitul anului trecut, nu vor mai fi aplicate şi în acest an. Până acum s-a reconectat 15% din total deconectat, în primul rând în cazul instituţiilor publice. Dacă vremea va fi frumoasă, reconectarea va fi terminată până cel târziu la jumătatea lunii februarie. "Economia realizată este de aproximativ 10-20%, datele exacte urmând a fi cunoscute odată cu primirea facturii de energie electrică.
Totodată, operaţiunea de demontare a ornamentelor festive se apropie de final", a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Au fost deja demontate în proporţie de 90%, urmând ca totul să se încheie la sfârşitul acestei săptămâni.
http://www.adevarul...._412159318.html

#9 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 24 ianuarie 2011 - 11:08

Cine e interesat, ca tocmai am aflat:

Pentru inlocuirea becurilor defecte din iluminatul stradal, se poate suna la Directia Tehnica a Primariei, tel.0336 102114.
Tocmai am facut o sesizare pentru un stilp de iluminat de la mine din parcare... Nu mai functioneaza de mai mult de un an, si eu tot asteptam sa rezolve administratia de locatari...

Da' sunati de miine, sa fiu sigur ca ajung intii la mine :))

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare