Din pacate, webstar are dreptate. Galatiul nu va fi niciodata inaintas din punct de vedere al turismului. Toate ideile alea cu Transportul pe Dunare, cu bisericile vechi, cu asezarile dacice, parcurile si gradinile (de care or fi ele) nu vor atrage si nu vor fi rentabile in sensul turismului. Cu siguranta, la nivel local si regional ar fi senzatii (desi, intr-o tara care se vrea membra UE, curatenia in parcuri, amenajarea unor schituri si transportul ar trebui sa fie demult standardizate..). Oricum, mi-a placut vorba aia chinezeasca.. Poate doar astia sa vina sa ne invete cate ceva din Orient (cum am vazut ca au inceput sa faca in Bucuresti).
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Cum poate deveni Galaţiul oraş turistic?
Adăugat 02 mai 2008 - 00:01
Din pacate, webstar are dreptate. Galatiul nu va fi niciodata inaintas din punct de vedere al turismului. Toate ideile alea cu Transportul pe Dunare, cu bisericile vechi, cu asezarile dacice, parcurile si gradinile (de care or fi ele) nu vor atrage si nu vor fi rentabile in sensul turismului. Cu siguranta, la nivel local si regional ar fi senzatii (desi, intr-o tara care se vrea membra UE, curatenia in parcuri, amenajarea unor schituri si transportul ar trebui sa fie demult standardizate..). Oricum, mi-a placut vorba aia chinezeasca.. Poate doar astia sa vina sa ne invete cate ceva din Orient (cum am vazut ca au inceput sa faca in Bucuresti).
Adăugat 16 mai 2008 - 19:15
1. omul nu vine in oras doar pentru ca sunt n hoteluri...omul vine in oras sa vada ceva si apoi isi cauta hotel ,daca trebuie sa stea si peste noapte...cand te duci la Paris nu te duci pentru ca hotelul e bun,ci pentru ca Parisul are ceva de aratat...puteti inlocui numele cu oricare alt oras
Ce are Galatiul de aratat pe parcursul a cel putin 2 zile,ca sa merite o cazare? Nu pot sa ma gandesc la absolut nimik...
2.omul nu vine sa vada parcuri,gardieni,curatenie...astea sunt colaterale,nu va mai laudati cu ele...nu te duci in nu stiu ce oras elvetian pentru ca este curat si bine patrulat de politie,nu-i asa?Te duci sa stai acolo 3-7 zile pentru ca ai ce face 3-7 zile...
3.cu obiective gen balta Talabasca e bine sa nici macar sa le pomenim...astea nu sunt atractii turistice!
4.concursurile de pescuit nu sunt manifestari care sa atraga turisti....e cam la fel a spune ca am fost in delegatie la Barlad,deci am fost turist in acel oras...
Concluzie:
Nu exista sanse ca Galatiul sa devina vreodata oras turistic...cine vine acolo,vine ca este in delegatie...cine are neamuri sta la ele,indiferent cate persoane ar locui in acel apartament.
Adăugat 22 mai 2008 - 14:24
Adăugat 23 mai 2008 - 00:51
Adăugat 25 mai 2008 - 16:29
Relu,turism inseamna ca sa vina cineva din afara tarii sau cel putin a orasului si sa cheltuie bani aici....plaja Cocuta s-ar adresa strict galatenilor,deci nu e turism si,hai sa fim seriosi,nici obiectiv turistic....adica o limba de nisip si un chiosc cu bere e obiectiv turistic ?
Tu daca ai fi francez ai veni la marele obiectiv turistic Plaja Cocuta?
Sau macar timisorean?
Adăugat 25 mai 2008 - 16:46

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Adăugat 25 mai 2008 - 19:44
Adăugat 25 mai 2008 - 19:57
Adăugat 25 mai 2008 - 20:16
Adăugat 25 mai 2008 - 20:29
Adăugat 26 mai 2008 - 13:43
De ce nu-si pune nimeni (dintre cei care se vor alesi) problema sigurantei in oras? Sau a curateniei? Vorbim de turism intr-un oras in care cainii te musca pe strada sau unde risti sa-ti o punga de gunoi in cap, aruncata de vreun smeker de la etaj. De ce nu se incearca rezolvarea problemelor elementare? Un posibil raspuns ar fi ca acestea chiar presupun activitati concrete si, mai ales, raspundere. Nu a fost construit un amarat de debarcader pentru ambarcatiuni mici, dar toti candidatiii vorbesc de turism la Galati si nave de pasageri care sa acosteze aici... Nu s-a asfaltat un km de drum in judet, dar vorbim promovare "destinatiilor turistice"... Ati fost in ultima vreme la man. Adam? Iti rupi masina pe prea-frumosul drum Galati-Cuca-Baleni (releu). Ati incercat sa ajungeti la Buciumeni (alta "destinatie")? E bine sa fiti proprietar de service auto, va scoateti mai ieftin cu piesele... In jurul blocurilor se cresc gaini si alte oratanii, mormanele de mizerie-s cat casa, strazile nu-s asfaltate sau pietruite ca lumea, 30-40% din oras nu are canalizare, nu avem locuri de parcare nici pentru 20-30% din vehicule, Sidex-ul innegreste cerul zi de zi, in judet aproape toate scolile au budele in fundul curtii, dar vb din greu de Galati - obiectiv turistic...
Adăugat 30 mai 2008 - 00:39
Adăugat 31 mai 2008 - 12:56
Ptr.Galati,voi incerca, impreuna cu voi,sa devin utopicul de serviciu.Sa incasez suturile voastre in parte posterioara,cu speranta ca din fictiunile noastre,realitatea sa aiba o sursa de inspiratie.
Astazi mi-ar place sa va propun viziunea mea pentru,ceea ce ne diferentiaza de alte locatii si anume DUNAREA cu FALEZA din dotare.
Cred ca valorificarea arhitecturii,inaltimii si panoramei obiectivului cel mai vizibil si mai ignorat din oras ar fi un start lansat.Ma refer,bineinteles,la turnul de televiziune!O restaurare profesional artistica a piciorului,folosirea farfuriei din varf ptr.a vizualiza panorama dunarii,a muntilor Macin si a orasului,o iluminare pe timp de noapte, atat de la sol cat si din interior vizibila de la zeci de kilometri,folosirea turnului ptr.sporturi extreme(bungee-jumping,parasutism-scoala),ar fi principala atractie la malul dunarii.Dupa ce adrenalina a fost destul activata, cred ca o plimbare de relaxare pe faleza...
Ce fel de faleza????? Mai continui sau va plictisesc??? Dati-mi un semnal!!!!!
P.S.Daca va intrebati cu ce bani,lasatii pe cei care-i au sa-si calculeze investitiile si profiturile!Eu nu fac, decat sa-mi pun sufletul pe masa.Multumesc ptr.intelegere!!!!!!
Adăugat 03 iulie 2008 - 23:19
Desi are numeroase obiective pentru a atrage turisti din toate colturile tarii sau chiar straini, singurii care viziteaza orasul nostru sunt intreprinzatorii care vin in interes de serviciu. Acest lucru este dovedit atat de statisticile prezentate la nivel judetean cat si de operatorii de turism din oras.
Zone vechi cu semnificatie istorica precum castrul Roman de la Tirighina, Barbosi, sau obiective religioase cum ar fi Biserica fortareata Precista, ctitorita de Vasile Lupu, ar putea constitui puncte stategice în Galati care ar putea atrage numerosi vizitatori. Sau, de ce nu, un port de ambarcartiuni de agrement, despre care de altfel se tot vorbeste dar nu se face nimic, care ar permite navelor de croaziera sa faca opriri si in orasul nostru. Practic, pentru a transforma Galatiul intr-un oras turistic ar fi nevoie doar de mai multa promovare a ceea ce municipiul deja are, imbinata cu mai mult interes din partea autoritatilor locale si judetene. Este adevarat ca in cele din urma nu s-ar putea face din Galati un al doilea oras “Constanta”, insa cu siguranta s-ar obtine o crestere a numarului turistilor.
Insa, din pacate, in prezent situatia este cu totul alta. Numarul vizitatorilor din Galati este in continua scadere, iar cei care totusi ajung in oras o fac in interes de serviciu. Spre exemplu, Directia Judeteana de Statistica Galati a raportat pentru primul trimestru al acestui an cu 2.400 mai putini turisti decat cei inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut.
Pe de alta parte, operatorii de turism sustin faptul ca interesul romanilor pentru Galati este din ce in ce mai mic iar majoritatea celor care vin in oras o fac fie pentru a incheia o noua afacere, fie pentru a participa la un training sau vreun seminar pe diferite teme. “Potentialul turistic al Galatiului este prea putin valorificat si, din punctul meu de vedere, exista mai multe modalitati de a atrage turisti. Va pot spune ca exista un ghid turistic al Galatiului, insa orasul este promovat mai mult din punct de vedere economic, iar ceea ce ar putea atrge turisti lipseste. Spre exemplu, daca am avea un port de ambarcatiuni sau targuri sau festivaluri de mai mare amploare, atunci numarul vizitatorilor ar creste. Insa, in afara de Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul de Istorie, o biserica si foarte putin competitiile sportive, turisti nu au ce face in Galati”, a explicat Camelia Busuioc, manager la agentia de turism Galtour.
Strainii, mai rar prin Galati
Daca in ceea ce-i priveste pe romanii din alte orase, acestia mai trec totusi prin Galati si mai tin in viata hotelurile, turistii straini sunt din ce in ce mai putini. Spre exemplu, in primul trimestru al acestui an, doar 2.328 de vizitatori din alte tari au venit in municipiul nostru. “Cea mai mare parte a turistilor straini inregistrati in trimestrul I al lui 2008 provine din tarile situate in Europa, respectiv 93,8%”, se arata in comunicatul emis de Directia Judeteana de Statistica Galati. In aceasta situatie, Camelia Busuioc a explicat ca practic turistii straini nu au ce face in orasul nostru, in conditiile in care acestia sunt deja obisnuiti cu un anumit nivel de trai. “In afara de o plimbare pe Faleza, o masa traditionala intr-un restaurant bun, o vizita la muzeu si una la Gradina Botanica strainii nu au prea multe variante de a petrece timpul”, a explicat Camelia Busuioc. Mai mult, surse din cadrul unui hotel de trei stele din Galati ne-a spus ca cei mai multI dintre strainii care ajung in Galati sunt cei care au afaceri la ArcelorMittal.
Hotelurile de trei stele, preferate de vizitatori
Cei mai multi dintre turistii care raman peste noapte in Galati se cazeaza la hotelurile de trei stele. Cel putin asa arata datele statistice prezentate de DJS, conform carora doar 22,8% dintre vizitatori aleg un hotel de patru stele. Asta si din cauza difentei de pret. Spre exemplu, intr-un hotel de trei stele, la o camera dubla, tariful pe noapte de persoana este de aproximativ 200 de lei, iar la un hotel de patru stele tariful este de aproximativ 300 de lei. Un alt studiu arata ca cei mai multi dintre turisti raman in Galati doar pentru doua zile, maxim trei zile.
Una peste alta, daca in ceea ce priveste numarul de locuitori sau ca suprafata Galatiul ar putea fi comparat, spre exemplu, cu Sibiu, atunci cand vine vorba despre dezvoltare economica, sociala sau turistica diferenta dintre cele doua orase este colosala. Din pacate, aceeasi comparatie ar putea fi facuta cu multe dintre orasele din Romania, iar rezultatul ar fi acelasi atat timp cat interesul autoritatile va ramane la un nivel scazut.
http://www.amosnews.ro/Galati_Mai_multe ... nta-249750
Adăugat 07 iulie 2008 - 18:03
Incercati sa nu mai vedeti orasul cu ochi (scirbiti) de galateni, ci asa cum il vede Sheena. Imaginati-va casele vechi renovate, parcurile refacute, strazile curate...
Am facut un tur unei doamne din Iasi, pe strazile vechi (Domneasca, Al. I. Cuza, Traian)... O jumatate de ora nu a spus decit "Ce frumos... Superb... Minunat... "
Iar a doua zi am fost si la Gradina Botanica (unde o prietena si o foarte buna profesionista a facut o prezentare entuziasta).
Cit despre Muntii Macinului... Niste guguloaie, nu?
Ati auzit de rezervatia de fagi unica in tara, Valea Fagilor? Dar de Tutuiatu, Calcata, Pricopanu? Fintina de leac? Sfinxul din Macin? Dar ca vin straini pe mii de euro sa bata cu piciorul zile intregi, cu ghid platit, pentru a avea sansa sa vada specii foarte rare de pasari?
Si nu este nici macar o cabana amarita sau o agropensiune in zona...
Ia aruncati o privire aici: http://picasaweb.goo...alin72/Dobrogea.
Si daca Galatiul va deveni principalul drum spre litoral pentru nordul Moldovei sau transilvaneni (foarte posibil in eventualitatea unui pod peste Dunare), de ce nu s-ar opri aceste sute de turisti la noi pentru o noapte? Si eu m-am oprit la Petrosani doar ca sa urc citeva ore in Paring...
Asa ca, parerea mea: jos ochelarii de cal... Si sa vedem ce putem face
Adăugat 07 iulie 2008 - 20:23
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus