[quote name="Sheena"]Pai ce s-ar mai putea face pentru ca Galatiul sa fie oras turistic?
Autobuzele liniilor 102 sa fie inlocuite cu autobuze supraetajate dupa modelul Constantei, cele de pe linia Mamaia Estival. M-am plimbat cu asa ceva pe ruta Gara Constanta-Camping Tabara.
Lol asta ar fi ultimul lucru de pe lista...ce draq sa arati la turisti in gl inafara de faleza? BR-urile? Potcoava? Micro19?
Avem Dunare. Pai sa punem niste salupe care sa ne plimbe pe Dunare la pretul de 5 lei/calatorie dupa modelul "Vaporasulul capitanului Nemo" din Constanta.
sigur ca da... Dunarea noastra e murdara si tulbure. Crezi ca multi ar vrea sa se plimbe pe dunare cu salupa capitanului nemo?
Sa promovam obiectivele turistice, parcurile mai ales. De exemplu in fata primariei sau prefecturii am vazut un monument cu adevarat interesant. E un parculet mic, care are un mic monument, de marmura cred. E in forma literei "A"
Super tare!!! 100mp de iarba uscata cu o cracana de marmura si niste bancute!! ala da obiectiv turistic!!
Gradina Publica e mult mai frumoasa decat cea a Brailei. Aleile pavate, fntana arteziana din centru gradinii, e functionala.
Pai ar mai trebui plantate diverse flori de culori diferite, in forma de anumite ornamente.
Da. E mult mai frumoasa decat a brailei, pt ca a brailei e f. urata, dar GRADINA PUBLICA trebuie complet utilata! NICI MACAR NU AI UNDE SA FACI PIPI DACA IESI LA PLIMBARE!!! daramite sa mai bei vreun suc p-acolo... (si nu vb de barurile din colturi), sau sa dai copilul intr-un carusel, sau chiar sa vezi cateva sute de flori diferite in orice anotimp. Concluzie: nici pt gradina publica nu s-ar obosi nimeni sa vina la gl.
Apoi Parcul rizer.
Ce?? bunica la tara are curte mai mare decat parcul rizer si parcul de la dramatic la un loc...get real...
Ar trebui o reparatie "CAPITALA" incepand cu gardul, asfaltarea aleilor care acum sunt facute doar din pamant, plantarea florilor, vopsirea copacilor, etc.
Ala e bun doar de refacut cinematograful in aer liber si atat. bine ca nu vb si de parculetul de langa primarie (ala cu lupoaica) si de ala din fata de la cec (langa modern) sau de ala de la nespalata... Ce D-zeu??? orice alee cu 2 banci e parc acuma?
Si am o idee foarte originala. Ce ar fi ca in Parcul Rizer pe timp de vara sa fie un ornament floral, alcatuit din flori albe, rosii, galbene si albastre si fie aranjate in astfel incat sa arate cam asa: Un chenar alb si cu culori alternative sa scrie numele primarului orasului Glati, care este la puere. In alta parte a parcului ar putea fi tot asa din flori de culori diferite, o stema a Galatiului.

:roll:
O idee deosebita...Ne va transforma orasul radical...Vor veni oamenii in vizita ca la Caracal
-Construirea unor fantani arteziene in centru pe Strada Brailei si strada Domneasca la intersectia celor 2 strazi, iar noaptea sa dea niste spectacole cam in acest fel: [url=http://youtube.com/watch?v=gm_lyeQG28Q&feature=related]http://youtube.com/watch?v=gm_lyeQG28Q&feature=related[/url] Dupa cum observati in acest videoclip, miscarile apei din fantana sunt corelate cu muzica. Nu ar fi excelen sa avem asa ceva si in Galati?
Cum LA intersectia lor? Chiar in strada? Daramam ceasul? Fantana aia kitsch-oasa iti aduce turisti??? A...da... pe cei din Pechea poate....
Apoi cand se vor uni Braila si Galati ar trebui sa avem un tramvai sau daca pentru edili e prea mare cheltuiala, macar un autobuz care sa mearga pe ruta: Centru-Piata Centrala-Micro 40-Micro 13b-Cartier Vlaicu-Piata Energiei-Micro 19-Cart Dunarea-Strada Brailei-Dig-Apoi intra in braila pe Calea Galati-Bd Cuza-Ajunge la magazinul Winmarkt unde intoarce un pic si intra pe Strada Polona apoi ajunge in Piata Traian-strada Ana Aslan-Strada Scolilor-Hipodrom-Lacul Sarat.
Oare cum ar fi sa avem un astfel de tramvai sau autobuz? De preferabil tot etajat ca cele dupa modelul Constantei daca e vorba pana la urma de autobuze, iar daca ar fi vorba de tramvaie sa aiba locomotiva si 3 vagoane.
:mrgreen:
Cati galateni cunosti tu care sa mearga des in braila? Eu cunosc multi braileni care vin in galati

si cat de practice ar fi autobuzele tale descopertie seara cand treci pe dig?? a..pentru tantari, da, ar fi practic

Eu zic ca macar strada dintre gl si br ar trebui reasfaltata...Si asa cand intri in jud braila dinspre buzau, incepi sa injuri primarul din cauza starii soselelor. In plus, o asemenea unire ar avantaja doar brailenii...
Si ar mai trebui ca Braila sa mai faca o halta in statiunea lacul Sarat si sa circule trenuri personale la intervale de 30 minute pe ruta Gaati-Braila- satiunea L.Sarat. A nu se confunda cu localitatea L. Sarat.
sigur...lacul sarat e o statiune atat de importanta, e atat de frumos acolo, si s-au investit atat de multi bani, incat un tren la 30 de min se impune!!
Si cel mai bine s-ar face un proiect intre Braila si Galati astfel incat sa devina "Metropola Turistica BRAIGAL"
Nu-i asa ca ar fi minunat? Dar oare cine sa le bage edililor aceasta idee in cap?
Peste vreo 200 de ani, poate da! Acum eu nu sunt incantat de ideea ca un oraj care se dezvolta incet (gl) sa se lege de un oras care se dezvolta extrem de greu, spre deloc (br). Sau ca mafia braileana sa iasa primari peste bucatica mea de curte.
A si ar mai putea fi autobuze supraetajate si pe o ruta noua: Gara-Str Garii-Centru-Piata Centrala- Micro 13b-Piata Energiei-Bd SiderurgistilorBd Brailei-Micro 19-Bd Otelarilor-Bd Closca-bd Falezei-Str Domneasca-Garii-Gara, cred ca ar oferi un potential turistic Galatiului
sigur ca da!!! M19 e superb...cred ca s-ar ingramadi toti sa il vada...la fel si bd Otelarilor, si M13 si P-ta energiei, si piata centrala. NU VOM MAI PUTEA OPRI NAVALA TURISTILOR!!!!!!
De fapt incep sa cred ca primarii gandesc cam ca tine dupa masurile pe care le iau si proiectle pe care le fac.
Revin cu un EDIT
chiar trebuie?
Avem plaja Valurile Dunarii! O putem amenaja astfel incat sa arate ca o plaja din statiunea Mamaia! Ca amenajari: dupa cu am zi un vaporas turistic care sa te plimbe pe Dunare Braila-Galati. Un sistem de sonorizare cu boxe pe stalpi care sa emita un post de radio local Radio Alfa, daca mai exista, sau Radio S prin incheierea unui contract intre primarie si respectivul post de radio, amenajate terase, pe tot bulevardul Falezei si pe plaja Valurile Dunarii! Deasemenea pe timpul sezonului estival, Infiintarea unui bazar pe bd Closca Intre Piata Siderurgistilor si intersectia cu strada Saturn si apoi bazarul sa o ia pe strada Saturn pana la intersectia acesteia cu Bd Braila si apoi pe Bd Brailei pana in Piata Siderurgistilor, un bazar care sa semene cu bazarul din Satul de Vacanta din Mamaia. Ce sa contina acest bazar? chiosculete si tarabe cu suveniruri, articole de plaja, Shaormerii, pizzerii, etc. In Piata Siderurgistilor, se poate amenaja cred vreo 2-3 carusele pentru copii, Se poate tine deschis oraselul copiilor si pe sezonul estival. O pista de bowling in aer liber pe langa gradina Botanica sau parcul CFR, Si uite asa o sa devina orasul Galati oras turistic,
Dupa cum a zis cineva, Galatiul nu e oras turistic, ci e un oras ingineresc sau nu mai stiu cum s-a exprimat. Dar din cate observ, Galatiul are si un mic potential turistic, numai ca edilii nu stiu sa il speculeze!
Mda...acum te apropii de ce ar fi normal sa avem. poate nu in locatiile pe care le propui, si nu exact e propui, dar intentia e buna de data asta. Insa toate aceste lucururi nu aduc potential turistic, ci poate o stare de NORMALITATE pe care galatiul nu o are, si aici ma refer la centre de recreere pentru galateni! NU pentru turisti, ci pt Galateni!