Jump to content

Ceauşescu 90


dcp100168

Recommended Posts

Ceauşescu 90

Pe 26 ianuarie 2008, Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 90 de ani. Până în 1989, această zi se serba cu un fast deosebit în întreaga ţară: manifestari omagiale în şcoli, ode închinate de poeţii regimului, spectacole grandioase transmise de televiziune.

Cum ar trebui să ne raportăm la acele vremuri? Ce urme a lăsat "Epoca de aur" în memoria dvs? Împărtăşiţi-ne amintiri sau opinii...

Link to comment
Share on other sites

Fără a fi un nostalgic al acelor vremuri, trebuie să recunosc un lucru: lui Ceauşescu îi păsa de ceea ce se întâmpla în ţară, el voia să ridice prestigiul României în lume. Faţă de politicienii de azi, avea un crez politic, urmărea un program. Cu toate că era un sfertodoct, el ştia ceea ce avea de făcut, punea oamenii la treabă, urnea lucrurile, era exigent.

Oamenii l-au urât pentru că se săturaseră de acel cult al personalităţii, de propaganda fără cap şi coadă, de cozi, de lipsuri. Realitatea românească contrasta flagrant cu ceea ce vedeau oamenii prin filme sau la televiziunile vecine. Oamenii doreau puţină varietate şi nu o puteau avea din lipsa libertăţii de circulaţie sau a libertăţii de opinie.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.