Jump to content

Arcelor Mittal Galaţi - locul 94 în Europa Centrală şi de Est


dcp100168

Recommended Posts

Arcelor Mittal Galaţi - locul 94 în Europa Centrală şi de Est

În top 500 al celor mai mari companii din Europa Centrală şi de Est, realizat de compania de consultanţă Deloitte, sunt 33 de companii româneşti. Nici una nu este în top 20. Compania care ocupă cea mai înaltă poziţie în top este Petrom, clasată însă abia pe locul 25. Urmează Automobile Dacia, clasată pe poziţia 48 şi grupul Rompetrol, plasat pe poziţia 70. În top 100, România mai este reprezentată de Metro Cash&Carry România, pe poziţia 92 şi Arcelor Mittal Galaţi, pe locul 94.

Cele mai mari trei firme din Europa Centrală şi Est sunt compania petrolieră poloneză PKN Orlen, urmată de compania petrolieră ungară Mol şi de grupul ceh de utilităţi CEZ.

Cu cele 33 de companii, România se menţine pe locul cinci în Europa Centrală, în clasamentul care ia în calcul 18 ţări Companiile poloneze domină în continuare topul, cu o pondere de 36%. Cu toate acestea, numărul lor a scăzut de la 188 la 180. La rândul său, Ucraina a înregistrat o scădere (de la 52 la 39), în timp ce numărul de companii a crescut în Republica Cehă (de la 69 la 73) şi Ungaria (de la 60 la 63). Cel mai mare salt a fost însă înregistrat de Serbia, care şi-a dublat numărul de companii prezente în top, la 12.

Clasamentul a fost realizat pe baza vânzărilor realizate de companii în anul 2009.

http://www.money.ro/macroeconomie/ce-companii-romanesti-sunt-in-top-500-europa-centrala-si-de-est.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.