Jump to content

Recolte sub aşteptări în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Recolte sub aşteptări în judeţul Galaţi

Recoltele de grâu, secară, rapiţă pentru ulei, orzoaică de primăvară sau ovăz au fost sub aşteptări în acest an. Spre exemplu, potrivit datelor prezentate de directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, Violeta Nanu, producţia medie estimată pentru culturile de grău şi secară a fost de 2.604 kg/ha, dar s-a realizat cu aproape 500 de kg/ha mai puţin, fiind vorba despre o producţie totală de numai 138.200 de tone. Această situaţie este explicată de reprezentanţii DADR Galaţi prin prisma ploilor care au distrus multe culturi.

Nici rapiţa pentru ulei nu a mers bine anul acesta din cauza vântului puternic care a scuturat aceste plante, dar şi a ploilor. Astfel, deşi s-a estimat o producţie de rapiţă de 1.560 kg/ha, s-au obţinut în final numai 1.200 de kg/ha şi astfel producţia totală a fost de 34.792 de tone.

Sub aşteptări a fost şi producţia de orzoiacă de primăvară. Pe fondul precipitaţiilor abundente, producţia medie realizată s-a situat la valoarea de 1.207 kg/ha, cu 600 de kg mai puţin faţă de cât se estimase. În consecinţă, producţia totală a fost de numai 10.230 de tone.

Deşi se preconiza o producţie de 954 de kg/ha de muştar aceasta a fost de 563 kg/ha, producţia totală fiind de 231 de tone de muştar. A mers însă bine cultura de fasole, şi, cel puţin până acum, cea de floarea soarelui. La fasole, vorbim de o producţie medie realizată de 4.510 kg/ha, cu aproape 1.000 de kilograme mai mult decât se estimase iniţial. În total, este vorba despre o producţie de fasole 1.034 de tone. În ceea ce priveşte floarea soarelui, care acum se recoltează, producţia medie este de 2.074 kg/ha, cu peste 500 de kg/ha, mai mult decât s-a preconizat. Este vorba despre de recolta de pe 2.921 de hectare, suprafaţa totală cultivată fiind de 34.961 de hectare.

În ceea ce priveşte recoltările din această toamnă, la porumb se estimează o producţie de 356.827 de tone, iar la cartofi de 19.812 tone. La struguri s-a estimat că producţia va fi de 51.214 tone, dar ar putea fi mai mică. Reprezentanţii DADR Galaţi spun că cel puţin în cazul strugurilor nobili, producţia va fi mai mică în special din cauza ploilor acide.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Economic&articol=10

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.