Jump to content

Studenţii gălăţeni, la Maratonul Teatrului Independent


dcp100168

Recommended Posts

Studenţii gălăţeni, la Maratonul Teatrului Independent

Maratonul Teatrului Independent, care se desfăşoară de vineri până duminică la Sala Dalles, inaugurează în acest spaţiu o nouă scenă bucureşteană - Teatrul Apropo -, o platformă pentru producţiile independente care nu au un spaţiu de prezentare, au anunţat iniţiatorii proiectului într-o conferinţă. Maratonul Teatrului Independent şi Teatrul Apropo sunt proiecte ale Asociaţiei Teatrul.ro, ai cărei reprezentanţi - dramaturgul şi regizorul Radu Popescu, actorul Alexandru Secăreanu şi actriţa Cristina Găvruş - au participat vineri, la Sala Dalles din Capitală, la o conferinţă de presă. Participarea trupelor care, pe parcursul celor trei zile, vor prezenta 16 spectacole, cu peste 80 de tineri artişti implicaţi, este benevolă. Spectacolele sunt toate producţii "independente", "făcute cu bani de acasă" şi majoritatea nu au unde să fie prezentate publicului, a mai spus Popescu. Maratonul Teatrului Independent este organizat fără sponsori şi se va desfăşura la Sala Dalles, cu intrare liberă. În schimb, publicul poate face donaţii pentru recompensarea artiştilor. Organizatorii evenimentului doresc, la rândul lor, să îi recompenseze pe cei care vin la cele mai multe spectacole cu invitaţii la premierele viitoarei stagiuni a Teatrului Apropo.

Reprezentaţia care a deschis Maratonul Teatrului Independent este un spectacol-lectură după un text de Radu Popescu, "Testament", în regia autorului, a cărui punere în scenă a fost anunţată pentru viitoarea stagiune, la data probabilă de 24 septembrie.

...

În ultima zi, spectatorii vor putea vedea "Nişte fete", după Neil LaBute, în regia lui Mircea Gheorghiu, producţie a Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi

...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.