Jump to content

Au început pregătirile pentru alegerile locale


dcp100168

Recommended Posts

Au început pregătirile pentru alegerile locale

Prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră, a semnat astăzi mai multe ordine pentru a asigura buna pregătire şi organizare a alegerilor locale din 1 iunie 2008. Prin aceste ordine au fost stabilite componenţa comisiei tehnice şi a grupului de suport tehnic pentru pregătirea şi organizarea alegerilor, numerotarea circumscripţiilor electorale din judeţul Galaţi, numărul de consilieri locali pentru fiecare localitate în parte şi numărul de consilieri judeţeni, care vor fi aleşi la scrutinul din 1 iunie 2008. Conform acestor documente, la alegerile locale de pe 1 iunie vor exista 64 de circumscripţii electorale la nivelul judeţului Galaţi, cîte una pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, numerotate începînd cu numărul 1 de la municipiul Galaţi, continuînd în ordine cu celelalte localităţi urbane şi apoi localităţile rurale, în ordine alfabetică, ultima circumscripţie, cu numărul 64 fiind în comuna Vlădeşti. De asemenea, tot prin ordin al prefectului s-a stabilit şi numărul de consilieri locali ce vor fi aleşi la nivelul fiecărei circumscripţii electorale din judeţ. La stabilirea acestui număr s-a ţinut cont de populaţia existentă în fiecare localitate. Cei mai mulţi consilieri locali va avea municipiul Galaţi, 27 de persoane, la o populaţie de 293.523 locuitori, urmat de municipiul Tecuci, cu 19 consilieri, care vor reprezenta 42.706 cetăţeni, şi comunele Lieşti, Matca şi Pechea, care vor avea cîte 17 conslieri locali, la populaţii ce depăşesc 10.000 de locuitori. Oraşele Tg. Bujor şi Bereşti vor avea 15 şi, respectiv, 13 conslieri locali, iar alte 16 comune vor avea şi ele cîte 15 consilieri locali. Cei mai puţini consilieri vor fi în comuna Oancea, 9 la număr, la o populaţie de 1.477 locuitori. Consiliul Judeţului Galaţi va avea în următoarea legislatură, 2008 – 2012, 34 de membri, numărul acestora fiind stabilit tot în funcţie de populaţia judeţului, raportată de Institutul Naţional de Statistică la 1 iunie 2007.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pregătiri, în grafic

Prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră, a făcut astăzi o analiză a modului în care se derulează pregătirile pentru alegerilor locale din luna iunie. Împreună cu Biroul Electoral Judeţean, au fost instruiţi preşedinţii tuturor celor 64 de circumscripţii electorale din judeţ. De asemenea, prin grija Instituţiei Prefectului, au fost confecţionate ştampilele de control pentru Biroul Electoral Judeţean şi pentru birourile electorale de circumscripţie, acestea fiind predate preşedinţilor.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, primarii celor 64 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi au realizat delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare din circumscripţiile electorale proprii. Astfel, la scrutinul local din iunie, cetăţenii cu drept de vot din judeţ îşi vor putea exprima opţiune electorală în 400 de secţii de votare, cele mai multe fiind în municipiul Galaţi. Potrivit arondării, în judeţul Galaţi vor funcţiona 197 de secţii de votare în municipiile Galaţi şi Tecuci, 7 în oraşele Tg.Bujor şi Bereşti şi 196 în cele 60 de comune, cîte numără judeţul nostru.

Instituţia Prefectului Galaţi a demarat procedurile legale pentru confecţionarea ştampilelor de control pentru cele 400 de secţii de votare din judeţ, dar şi pentru tipărirea buletinelor de vot, conform procedurii de achiziţii publice. Întreaga cantitate de hîrtie pentru buletinele de vot va fi asigurată de Guvern, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.