Jump to content

Galaţiul a donat doar 65 de lei în fondul de solidaritate

Recommended Posts

Posted

Galaţiul a donat doar 65 de lei în fondul de solidaritate

Gălăţenii nu au răspuns pozitiv ideii de fond de solidaritate pentru depăşirea crizei economice. Dovadă stă faptul că doar o singură persoană din judeţul nostru a virat bani în contul deschis în acest scop. Oamenii spun că veniturile prea mici la care au ajuns nu le permit să mai facă şi acte de caritate. Un singur gălăţean a virat bani în contul deschis de Guvern pentru diminuarea efectelor crizei economice. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Galaţi, George Marinescu, acesta a donat suma de 65 de lei. „De la început s-au virat în acest cont 65 de lei, este vorba despre o singură persoană care a donat bani de două ori, la nivelul întregului judeţ", a spus Marinescu.

Reacţiile gălăţenilor sunt dintre cele mai diverse în privinţa posibilităţii de a dona bani în acest fond. Mulţi dintre oameni sunt de-a dreptul revoltaţi. „Nici nu mă gândesc să dau un ban. Pentru ce? Să fiu solidar cu Udrea, Boc sau Băsescu după ce mi-au tăiat din salariu 25 la sută? Nici nu mă gândesc”, ne-a spus un gălăţean. Alţii spun că nici nu ştiau despre existenţa acestui fond. „N-am auzit până acum de aşa ceva, dar nu am oricum posibilitatea să dau prea mulţi bani. Abia mă descurc de la lună la lună cu banii”, a spus o gălăţeancă.

La nivel naţional, sumele virate în contul Fondul Solidaritatea, ca donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice, au totalizat în luna august 786.225 lei, cele mai mari sume fiind depuse de oficiali şi angajaţi ai unor instituţii centrale. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, preşedintele Traian Băsescu a donat în august 5.027 lei, fostul ministru Adriean Videanu - 2.361 lei, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu - 1.900 lei, iar secretarii de stat Bogdan Drăgoi şi Claudiu Constantin Stafie - câte 18.700 lei.

Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat şi nu sunt afectate unei cheltuieli bugetare anume.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=15

Posted

cont pentru „diminuarea efectelor crizei economice”... și se așteaptă ca tot cei cu salarii mici să depună?... cu 65 de lei mă duc în piață și fac alimentarea pentru o săptămână, fără mofturi!... ori îmi plătesc întreținerea pe o lună!... sau curentul!...

ăștia ori sunt inconștienți, ori nesimțiți!

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.