Sari la conținut

Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi


dcp100168

Postare recomandata

Pe unde se plimbă consilierii locali

Noi i-am votat, dar nu pentru plimbat!

Înca de la preluarea mandatelor, consilierii nostri locali au înteles gresit scopul pentru care au fost alesi. Cea mai mare grija a consilierilor locali in acest mandat a fost gasirea unor metode de a cheltui banul public. Cea mai simpla metoda: deplasari în strainatate pe motiv de "interes de serviciu". E o practica veche, dar care, se pare, înca are succes. Pentru a sustine ceea ce am spus mai sus, va vom arata în continuare pe unde s-au plimbat consilierii voiajori de la inceputul mandatului, deci din iunie 2004, pana la sfarsitul anului 2007.

Din sase luni de munca, una s-a pierdut pe distractie

În articolul în voiaj pe banii contribuabililor publicat de ziarul nostru în urma cu câteva luni, aratam ca sumele cheltuite pentru deplasarile facute de consilierii locali din iunie 2004 (deci dupa alegerile locale, cand si-au preluat mandatele noii consilieri, iar primarul Dumitru Nicolae a primit un nou mandat) si pana în iunie 2007 se ridicau la 320.000 de euro, pentru 71 de delegatii în aproximativ 20 de tari, facute de 76 de voiajori. Am aratat atunci cine si pe unde s-a plimbat si am crezut ca, daca le batem obrazul, vor sti de rusine. Acum, dupa inca sase luni (n.r. - iulie-decembrie 2007), în care consilierii locali au continuat sa faca ce stiu mai bine, adica sa se plimbe pe banii publici, cifrele au crescut. Putem vorbi acum de 331.000 de euro si 75 de delegatii ale aceluiasi lot de 76 de voiajori in trei ani si jumatate, cu precizarea ca in ultimele luni functionarii n-au mai avut parte de deplasari, acestea fiind rezervate exclusiv unor consilieri locali. Într-un fel e normal, e sfârsitul mandatului si, la fel ca si la început de mandat, deplasarile se fac mai cu grija. Cu toate acestea, consilierii locali au avut grija ca 7 dintre ei sa petreaca 31 de zile pe banii contribuabililor.

Mai grav este ca toate aceste lucruri s-au desfasurat sub ochii primarului, care ar fi trebuit sa reactioneze într-un fel. În schimb, edilul sef a fost cel care, în cadrul unei sedinte a Consiliului Local, a permis plecarea a doi dintre alesii nostri la un festival de rugbi. Asa s-au ales Cristoloveanu Ovidiu (în total 3 deplasari si 24 de zile ) si Mircea Gutter (2 deplasari, totalizand 18 zile) cu cate noua zile petrecute în Suedia, la Trelleborg. "Bisericutele" plimbarete au continuat cu un nou cuplu: Avram Razvan (un total de 2 deplasari si 13 zile) si Eugen Gavan (un total de 6 deplasari si 40 de zile), care au avut drept scop participarea la un simpozion pe teme de urbanism organizat în Italia, la Salerno. Daca la întoarcere ar fi pus în aplicare ce au învatat, nu era nimic de comentat, însa rezultatele plimbarii întarzie sa apara. Galatiul arata, din punct de vedere urbanistic, asa cum il stim: constructii haotice, lipsa de utilitati, monstruozitati la tot pasul...

Tot spre sfârsitul mandatului au tinut sa plece alti doi "veterani" ai voiajelor pe banii publici. Este vorba despre Lucian Podlati (în total 7 deplasari, cu 68 de zile) si Laurentiu Motea (un total de 6 plecari, cu 39 de zile). Drumul a fost scurt, doar pâna în Ucraina, pentru 11 zile, la Adunarea Generala a Clubului Marii Negre. Sa speram ca s-au specializat în domeniu, pentru ca pe la Galati trece un fluviu ale carui avantaje nu au stiut sa le speculeze pana acum. Inca mai speram sa sarbatorim si noi Ziua Marinei cum se cuvine, nu dupa "moda Nicolae", ca doar au "studiatâ" 11 zile, aceasta fiind cea mai lunga deplasare din perioada iulie-decembrie 2007. Pentru sase zile în Franta, la Nantes, au fost "trimisi" în delegatie Mihai Bucatanschi (în total 2 plecari, cu 14 zile) si Ovidiu Cristoloveanu, aflat deja la a doua plecare într-o perioada de doar sase luni.

Cei trei ani si jumatate de mandat, in total, au insemnat trei deplasari in cele cateva luni de mandat din 2004, 30 de deplasari in 2005, 26 in 2006 si alte 16 în 2007. Si aproape in fiecare dintre aceste delegatii au plecat mai multe persoane, pentru ca distractia e mai placuta in grup. Uneori si-au luat cu ei si un sofer, ca sa le fie voiajul placut, sa poata admira in tihna peisajul. Desigur, au fost si unele exceptii, pentru ca unii prefera sa plece fara "codite", ca sa nu "transpire" in afara grupului informatii despre cum si-au petrecut timpul si pe unde.

Mircea Cristea si Zanfir Ilie au dat tonul

Din start trebuie sa spunem ca, in cele cateva luni de mandat din 2004, nu au fost decat trei deplasari in strainatate (Kavala - Grecia, Sevastopol - Ucraina si Viena - Austria). Incredibil de putin fata de ceea ce avea sa urmeze. Avem insa si niste explicatii: era o perioada extrem de fierbinte din punct de vedere politic (scandalul legat de alegerea conducerii Consiliului Judetului, pentru care s-au masat toate fortele locale, plus campania pentru alegerile generale si cele prezidentiale).

Atunci au beneficiat de "privilegiul"de a iesi din tara pe banii Primariei doar cinci persoane: doi functionari, viceprimarul Mircea Cristea (5 zile in Austria, la "Urban Technologies Network II") si Zanfir Ilie, consilier personal al primarului la acea vreme (8 zile la Sevastopol).

688 de zile in tari straine intr-un an

In primul an "plin" de mandat, 2005, s-au decontat la Primarie bani pentru 30 de delegatii, suma totala ridicandu-se la 316.917,07 lei (peste 3 miliarde de lei vechi). Au plecat in alte tari, pe bani publici, 35 de persoane, care au totalizat nu mai putin de 688 de zile pentru care s-a platit diurna. Nu putem face o medie pentru ca n-ar fi corect. De ce? Pentru ca unii s-au plimbat mai mult decat altii.

"Campioni" incontestabili la plecat in delegatii sunt, asa cum de altfel "dadusera semnalul" inca din 2004, viceprimarul Mircea Cristea (5 deplasari care totalizeaza 43 de zile) si consilierul personal al primarului, Zanfir Ilie (6 voiaje, in total 41 de zile). E de remarcat insa un alt nume, cel al functionarului Gelu Kahu, care este un adevarat recordman in materie de voiajat pe banii Primariei. Ce-i drept, si in 2004 acesta fusese plecat de trei ori (23 de zile). In 2005, insa, a facut nu mai putin de cinci deplasari (33 de zile in total).

Continuam sa ne intrebam si acum, dupa ani de zile, "ce face domnul Kahu in Primarie?".

1.087 de zile pe meleaguri straine in 2006

469.478,17 lei (aproape 4,7 miliarde de lei vechi) s-au cheltuit in 2006 pe deplasarile in strainatate. Ca sa fim corecti trebuie sa precizam ca aproximativ 300 de milioane de lei vechi au fost alocati pentru o deplasare vizand scolirea a opt functionari publici in probleme de "promovare a dezvoltarii economice locale". Inca speram ca au invatat ceva de acolo, ca doar au stat mai bine de doua luni in Grecia si Austria. Oricum, mare lucru nu s-a vazut in timpul scurs de atunci.

Celelalte 25 de delegatii au fost rezervate consilierilor locali si unor inalti functionari din Primarie. Capete de afis: Zanfir Ilie (5 delegatii, 45 de zile), Mircea Cristea (4 delegatii, 36 de zile), consilierii Mihai Manoliu si Lucian Podlati (cate 3 delegatii, 28 de zile), Eugen Gavan (3 delegatii, 23 de zile), Laurentiu Motea si Tincuta Tercu (cate 4 delegatii, 22 de zile fiecare dintre ei), Lucretia Rosca (3 delegatii, 17 zile) etc.

S-au plimbat, nu gluma! Si atunci cum sa te miri ca nu se opun deloc primarului cand vine cu un proiect in Consiliul Local, desi miroase de la o posta a necurat? Asa, de ochii lumii, mai face unul galagie, sa nu bata la ochi. Dar e cu voie de la partid, pentru ca undeva nu s-a obtinut cat trebuia. Pentru ca unele "treburi" trebuie sa mearga "unse" in Galati, sa se infrupte bine alesii nostri.

Mai dati-le un vot! Mai sunt atatea de vazut!

Am face o harta pentru a va arata cam pe unde le-au sticlit ochisorii celor care au avut girul primarului sa se plimbe pe bani publici, dar ar fi prea multe puncte de marcat pe ea. Vom spune doar ca este vorba de nu mai putin de 20 de tari si vom trece in revista doar cateva dintre destinatiile preferate.

Cel mai des s-a mers in Austria si in Germania. S-a mers mult, insa, si in Franta, in Ucraina, Grecia, Olanda, Belgia, Anglia, Italia, Spania, Suedia, Turcia, Danemarca etc. S-a mers insa si mai departe, in China si SUA. Va amintiti sa fi venit distinsii nostri plimbareti cu proiecte "nascute" din "deplasarile in interes de serviciu"? Vorbim de 75 de echipe care au vanturat lumea in lung si in lat in schimb de experienta si au cheltuit bani publici pentru aceste deplasari. Mai sunt cateva luni pana la alegeri si probabil mai e loc de cateva voiaje, dar alesii nostri probabil o vor lasa mai incet cu plecatul, pentru ca trebuie sa stea aici, sa traga sfori si sa incerce sa ne convinga sa le mai dam o data votul. Au mai ramas atatea locuri de vizitat!

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=17

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Consilierii judeteni din Galati viziteaza destinatii exotice in interes de serviciu

* Deplasarea celor trei consilieri in Dubai va costa 37.230 lei, suma ce va fi acoperita de Consilul Judetean.

Mai multi consilieri judeteni din Galati au plecat sau urmeaza sa plece in destinatii exotice precum Florida sau Dubai, pe cheltuiala Consiliului Judetean, cu scopul stabilirii de contacte si participarii la intalniri profesionale. Conform unui document intern al CJ Galati, trei consilieri locali au facut o deplasare in Orlando, Florida, in perioada 12 - 20 februarie. Costul misiunii a fost evaluat la 2.660 euro de consilier, iar cei trei care au plecat sunt Nistor Lupu (PC), Avram Trandafir (PSD) si Emil Tuicu (PNL). Potrivit documentului, in costul misiunii au fost incluse cheltuielile de transport, taxele de aeroport, cazarea in Orlando timp de sase nopti, participarea la intalnirile profesionale, asistenta la aeroport, formalitatile de obtinere a vizelor si a asigurarilor turistice, precum si asistenta si translatie din partea Camerei de Comert Alba. De asemenea, cei trei consilieri au primit si cate o diurna de 53 de dolari si alti 462 dolari pentu "cheltuieli neprevazute", cheltuieli suportate din bugetul Consiliului Judetean. Emil Tuicu a confirmat vizita in Florida si a mentionat ca aceasta a avut loc la invitatia organizatorilor unui targ de materiale de constructii si de sisteme de canalizare, desfasurat in Orlando. Acesta a declarat ca a participat la discutii privitoare la eficientizarea sistemelor de alimentare cu apa si ca a pastrat carti de vizita cu scopul crearii de contacte. O alta delegatie a Consiliului Judetean Galati urmeaza sa plece in Dubai intre 30 martie - 5 aprilie, pentru a initia noi relatii de colaborare, precizeaza aceeasi sursa. In agenda Consiliului mai figureaza deplasari in China, Norvegia si Austria, potrivit Newsin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai multi consilieri judeteni din Galati au plecat sau urmeaza sa plece in destinatii exotice precum Florida sau Dubai, pe cheltuiala Consiliului Judetean, cu scopul stabilirii de contacte si participarii la intalniri profesionale.

Şi rezultatele? Altele, în afara unor ştampile pe paşaport?

precum si asistenta si translatie din partea Camerei de Comert Alba.

Măi da' ce ... studii au aleşii noştri? Cumva fac parte din categoria celor cu 10 clase + profesionala? În facultăţile pe care se laudă că le-au absolvit nu au studiat şi o limbă de circulaţie internaţională?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Trei consilieri gălăţeni – management cu crocodilul la Miami

* Un liberal, un pesedist şi un conservator au cheltuit 20.000 de euro ca să studieze „proiectul Galaţi – un Miami al României“ * Trei consiliere vor pleca o săptămână în Dubai pe probleme de management

În urmă cu câteva zile, trei consilieri gălăţeni s-au întors din Statele Unite ale Americii, acolo unde, în Orlando - Florida, au participat timp de zece zile la un târg de materiale de construcţii şi water management. „Norocoşii“ au reprezentat cu mândrie aproape toată plaja politică locală: liberalul Emil Ţuicu, pesedistul Avram Trandafir şi conservatorul Nistor Lupu. Au revenit din vizita de documentare cu două lucruri în plus: experienţa necesară, după cum singuri spun, să transforme Galaţiul într-un Miami al României şi câteva poze care imortalizează „pericolele” la ca­re au fost expuşi în această vizită de documentare. Plaja la Miami şi pozele cu crocodili în braţe au lăsat, însă, bugetul local fără aproape 20.000 de euro.

Domnul consilier Avram Tran­dafir, de la PSD, a fost suficient de amabil să ne explice concluzii­le pe care le-a tras personal din experienţa americană. „Eu nu mă pricep la construcţii, dar toate materialele pe care le-am adus, le-am dat unor firme de construcţii“, spune oficialul. Consilierul PSD şi-a făcut o părere şi despre a doua componentă a vizitei, cea de aprofundare a sistemului de „water management“ american: „Am aflat că se referă la modul în care şi-au organizat zonele cu mlaştini“.

Una peste alta, domnul Trandafir îşi doreşte ca deplasarea la Miami să-l ajute şi-n plan politic: „Sper să mai obţin un mandat de consilier şi să dovedesc că experienţa de acolo m-a ajutat.“ Dacă domnii au fost trimişi să-şi limpezească privirile pe plajele de la Miami, doamnele consilier sunt trimise la cumpărături, în Dubai. Consilierele conservatoare Genica Totolici, Adelina Drugan şi Smaranda Ene au fost „selectate” să participe, la sfârşitul lunii martie, la un simpozion pe teme de management, care se va desfăşura tocmai în capitala shopping-ului, Dubai. Excursia va mai lăsa bugetul judeţului fără încă 20.000 de euro.

Eugen Durbacă, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, cel care a avizat cele două deplasări, nu pare deloc impresionat de o eventuală lipsă de utilitate a unor astfel de vizite peste hotare: „Să ştiţi că noi tratăm la modul foarte serios, la judeţ.” Spre exemplu, şeful CJ Galaţi nu crede că o vizită în Dubai de 7 zile poate avea şi o componentă turistică. „Ce poate vedea în Dubai un om care pleacă la un congres, la o întrunire, la o expoziţie? O zi cu avionul dus, o zi întors. Ce dacă sunt şapte zile… păi, cât faci deplasarea, cât te întorci”.

Pentru luna următoare, alţi consilieri judeţeni gălăţeni sunt programaţi în excursii pe banii publici. Pentru alte zeci de mii de euro, aceştia vor fi trimişi să viziteze Austria, China şi Norvegia.

http://www.gandul.info/actualitatea/tre ... 27;2441670

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu treabă sau în treabă

Turism CJ sau la Muncă în străinătate?

* Preşedintele Durbacă justifică deplasările consilierilor în străinătate: un euro a adus 160 * În serai, la Dubai

De câteva ori pe mandat, opoziţia vremii respective, mass‑media locală, dar şi presa centrală scriu despre "plimbările" în lume ale consilierilor judeţeni gălăţeni. Deşi personal nu a ieşit din ţară, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Durbacă, le‑a luat apărarea consilierilor în acest mandat susţinând că s‑au dus cu treabă în străinătate, nu să se plimbe. Şi, cu excepţia consilierilor PD‑L, reprezentanţii tuturor partidelor din CJ au avut parte de deplasări în străinătate. "Într‑adevăr, s‑au făcut deplasări de aproximativ trei miliarde şi jumătate [lei vechi], dar s‑au adus bani, pe programe, de 13 milioane de euro" în actualul mandat, a ţinut să anunţe preşedintele Durbacă. Deci, cam 81.000 euro pentru 13 milioane: un raport de 1 la 160. O mulţime de euro intraţi! Dar este de remarcat şi că (cel puţin) două surse de finanţare externă importante au fost câştigate� de pe loc. Astfel, construcţia viitorului Centru de Afaceri Galaţi, de lângă Prefectură, proiect coordonat iniţial de fostul vicepreşedinte CJ, Victor Paul Dobre, a fost rezultatul câştigării concursului de proiect, nu al unor vizite. Ca şi proiectele transfrontaliere cu Republica Moldova. La vremea votării participării CJ la acest program de finanţare europeană, vicepreşedinta CJ, Marcela Sighinaş, făcea apel la consilierii care amânaseră votarea: era cât pe ce să se piardă termenul, deci şi concursul!

"Obrazul subţire...

�cu cheltuială se ţine" - spune un dicton. "M‑a interesat eficienţa deplasărilor", spune preşedintele Durbacă. Deşi unele au fost pur şi simplu protocolare, aşa cum explica tot preşedintele CJ; că trebuie să ţii adică rangul Consiliului şi la un dineu, ca apoi, când inviţi un oficial la Galaţi, cu treburi, să nu te refuze� Ca să aduci programe în judeţ, "trebuie să ai relaţia respectivă cu cel care oferă banii pentru programul şi pentru lucrarea respectivă, să ai o relaţie bună cu cei de acolo, trebuie să pregăteşti acea relaţie", explică Durbacă. Iată reţeta reuşitei într‑un loc unde nu te cunoaşte nimeni, pentru a accesa un program: "două‑trei întâlniri înainte, să‑i primeşti bine la Galaţi, să demonstrezi că eşti un partener serios".

Hai Dubai, Dubai!

Tot te poţi însă întreba ce au căutat nişte consilieri gălăţeni tocmai în SUA, la firme de construcţii, sau de ce alţii vor pleca, tocmai în Dubai, ca să vadă unelte agricole? Despre deplasarea consilierilor Nistor Lupu (PRM), Avram Trandafir (PSD), Emil Ţuicu (PNL), la Orlando, "judeţul" Miami, Durbacă a declarat: a fost "foarte eficientă". SUA nu sunt prea departe: deja judeţul este deja plin de tractoare americane "John Deere". Cât despre viitoarea vizită, în Emirate, la Dubai, care va costa peste 37.000 lei, pentru trei consiliere PC (Genica Totolici, Adelina Drugan, Anca Ene): "E necesară judeţului. Pentru a aduce unelte agricole pentru Pădurea Gârboavele." O fi aducând Agathon nişte palmieri la Gârboavele? Până acum se ştia că reprezentantele CJ se duc la Dubai la o pregătire în management, dar dacă preşedintele chiar spune de unelte�

"Bomboniera" politică

Dacă voturile pe proiectele discutate în Consiliu s‑au dat mai întotdeauna pe vrăjmăşii politice, deplasările în străinătate s‑au făcut� democratic, ca să nu se supere vreun partid. Cum deplasări se fac de câteva ori pe lună, ar fi o ocazie excelentă de a oferi câte o "bomboană politică", spre a îndulci amăreala unui vot contra� Deplasările sunt la mâna preşedintelui CJ, comisia de buget‑finanţe fiind doar informată. Suntem cârcotaşi? Este firesc pentru reprezentanţii noştri să fie "umblaţi", să "vadă" şi să aplice apoi pe la noi ce au văzut prin democraţii compatibile, dar Dubai sună parcă prea de tot! Or fi mai bune acolo secerătoarele pentru pirul de nisip, dacă sunt vizionate la umbra palmierilor, alături de şeicii putred de bogaţi? Într‑un emirat de lux, în care week‑end‑ul începe joi, supranumit "Ibiza pentru cei foarte bogaţi"? Sugerăm consilierelor să‑l roage pe primarul din Dubai City, dl Mohammed bin Raşid Al Maktoum, să le ofere o locuinţă de serviciu, altfel o cameră de hotel poate costa până la 6.800 de dolari.

Şi serviciu, şi plimbărică

Dar şi în mandatele trecute au fost criticate "plimbările" consilierilor judeţeni gălăţeni. Presa, de pildă, nota şi în 2005 că, în numai zece luni de mandat, conducerea CJ Galaţi şi consilierii judeţeni "au tocat" aproape două miliarde de lei vechi pe deplasări în străinătate. Între 2001 şi 2004, consilierii au făcut 58 de vizite. Ca să nu‑i iasă vorbe, preşedintele de atunci al CJ, Dan Lilion Gogoncea, care era "înregistrat" de cotidian în fruntea listei, cu 18 vizite, declara la un moment dat că deplasările sunt plătite de Camera de Comerţ, pe care o conducea. Şi atunci, liderii PNL, PD şi PUR au criticat vehement deplasările în străinătate ale conducerii CJ. ŤCel mai activť din punctul de vedere al deplasărilor în străinătate a fost ex‑vicepreşedintele CJ Galaţi, Victor Paul Dobre". Vicepreşedintele CJ, Mircea Toader, era trecut pe listă pentru o vizită în China şi alta în Grecia, alături de vicepreşedinta Marcela Sighinaş. Consilierii judeţeni au vizitat în 2004 Grecia, Norvegia, Italia, Austria, iar în 2005 Italia, Portugalia, Franţa, Spania şi Grecia. Înfrăţiri, schimburi de experienţă, dar şi reprezentarea instituţiei şi, de ce nu?, plimbărică...

Ajutor pentru cartierul Cantemir; dacă...

În 2007, vicepreşedinta Sighinaş şi consiliera PC, Viorica Sandu, director economic la Administraţia Pieţelor, au fost în Elveţia, la "unul dintre cele mai importante forumuri economice la nivel mondial", cu reprezentanţi a 15 ţări din Europa, SUA şi Canada, firme puternice, ca Ericssson sau Volvo, profesori universitari de la Oxford, Cambridge etc, delegaţi din administraţia publică.Tema:"Zonele metropolitane în perspectiva anului 2020". Gălăţencele au contactat firme de consultanţă, "în eventualitatea în care reuşim şi noi să facem această zonă intercomunitară, Galaţi ‑ Brăila." La noi, CJ Galaţi nu este însă implicat în scandalul cartierului Cantemir... dar mai e până... în 2020. Consilierele Viorica Sandu şi Gabriela Dragomir au participat, în decembrie 2006, la Conferinţa Proiectului CENTURIO. Urmare: CJ trebuie să se pregătească pentru participarea la un proiect internaţional de prevenire a dezastrelor. În septembrie 2006, vicepreşedinta Sighinaş s‑a deplasat la Cahul, pentru un proiect mixt.

Francofoni ca noi, mai rar!

Noiembrie 2006: o delegaţie condusă de preşedintele Camerei de Comerţ, fostul preşedinte CJ, Dan Lilion Gogoncea, care cuprindea consilieri judeţeni şi oameni de afaceri din Galaţi şi din ţară, funcţionari ai CJ şi ai Primăriei, a ajuns la Bordeaux, Pessac, Paris, constatând "acelaşi gen de probleme" în construcţii pe loess, inundabilitate etc. Septembrie 2006: la Aquitaine, Franţa, pentru semnarea unui acord bilateral: cultural, social, turistic. Francezii ne‑au ajutat să facem o şcoală de moaşe la Galaţi şi au sprijinit dotarea informatică a Facultăţii de Medicină gălăţene etc. Chiar dacă nu se vede în jurul nostru, unele lucruri se schimbă. Poate prea încet... Mari investiţii externe încă nu se văd! Nici export de disciplină arhitectonică, civilizaţie, măcar turişti atraşi de lobby‑ul "turiştilor" oficiali ai CJ...

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22821

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi

"Adevărul de Seară” vă prezintă lista directorilor din Primărie care au beneficiat, în mod preferenţial, de cursuri de perfecţionare. Pentru fiecare angajat „perfecţionat” la Mamaia, Predeal şi Sinaia, municipalitatea a plătit circa 1.500 de lei plus diurna. Conform Legii 188/ 1999 privind statutul funcţionarului public, toţi angajaţii Primăriei erau obligaţi să facă, în mod obligatoriu, cel puţin un astfel de curs de perfecţionare.

Totuşi, având în vedere atractivitatea staţiunilor turistice în care erau organizate aceste cursuri obligatorii şi condiţiile de lux pentru cazare şi masă, asigurate gratuit, nu-i de mirare că s-a perfecţionat excesiv doar o „gaşcă de directori şi şefi de servicii”. De altfel, în marea majoritate a cazurilor cursurile urmate de aceştia n-au nicio legătură cu activitatea lor.

Campionul absolut al cursurilor de perfecţionare este Viorel Mancaş, directorul Serviciului de Informatizare din cadrul Primăriei. În decursul a trei ani, acesta s-a deplasat la nouă astfel de cursuri. De pildă, în martie 2005, a făcut un curs de management al securităţii informaţiilor. Tot în acelaşi an, în luna octombrie, a mers la conferinţa anuală a utilizatorilor ERSI,Trimble, Leica Geosystaems, Euromap.

Un an mai târziu, respectiv în iunie 2006, s-a deplasat la un curs pentru fondurile structurale. În februarie 2007 a făcut cursul „Finanţarea şi cofinanţarea proiectelor de investiţii locale”, în martie a participat la „Forumul PROFIN-Fonduri Europene Postaderare”, iar în luna iunie a făcut cursul “Audit în sistemul de management al securitatii informaţiei”. În februarie 2008 a participat la “Dezvoltarea competentelor de lider-modul IT” şi la cursul “Poziţii manageriale- modulul II”.

Pe lista celor super "perfecţionaţi" figurează şi Doina Stamate, directorul Direcţiei Economice, cu şapte cursuri, Rodica Câmpeanu, director adjunct la Direcţia Economică, cu şapte cursuri, Daniela Uzuneanu, şefa Serviciului Resurse Umane, cu şase cursuri. „Timp de 10 ani, aceşti directori au fost privilegiaţi, iar cursurile făcute nu au legătură cu specializarea lor. Ca angajator, Primăria avea obligaţia să afişeze costul şi specificul acestor cursuri. Aceşti funcţionari au fost trimişi în mod preferenţial, fără să existe un plan şi o analiză a Serviciului Resurse Umane”, ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului Propriu de Specialitate al Primăriei municipiului Galaţi.

Printre cei care au făcut şcolarizări şi instruiri pe bani publici se numără şi pesionarii: Eleonora Marin, fosta arhitectă-şef, Cazacu Petrică, fost director la Direcţia Tehnică şi Nicolae Lăcătuş, fost inspector de specialitate în cadrul Serviciului Corp Control Primar. „Am făcut şi o adresă prin care cerem să ni se comunice şi deplasările în străinătate. Am solicitat Curţii de Conturi să ne spună cu ce au venit de afară şi ce beneficii au avut cetăţenii Galaţiului”, a adăugat Marcel Gurzu.

Lista angajaţilor care au urmat cursuri de perfecţionare este semnată de primarul Dumitru Nicolae, Doina Stamate, directorul Direcţiei Economice, şi de către Daniela Uzuneanu, şef Serviciu Resurse Umane. De la 1 ianuarie 2010, Institutul Naţional de Administraţie (INA) a decis ca aceste cursuri de perfecţionare, plătite din banii administraţiilor locale, să nu se mai organizeze.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Turism_administrativ_pe_banii_contribuabililor_0_337166368.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Contractul Colectiv de Munca la nivel national prevede ca orice firma, societate, institutie etc este obligata sa isi trimita angajatul la minim un curs de specializare/training etc pe an. Nu inteleg care-i baiul aici.

Ca angajat in sistem privat, chiar de-i obligatoriu pentru angajator sa te trimita undeva, nu prea poti sa marai de stai 'acasa' ( a se citi birou). Rare sunt cazurile cand firma face ceva in beneficiul angajatului..Dar asta nu inseamna ca trebuie sa stai cu mana'n san. Eu de exemplu, am beneficiat in acest an de 3 delegatii (si am fost singura care m-am bucurat de deplasari): una in Brasov, una in Bucuresti, una in Sinaia, deplasari pentru cursuri de specializare. Nu am o functie mare mare, nu am un salariu si mai mare, dar stiu sa dau din gura:) M-am dus la administrator, i-am expus avantajele absolvirii trainingului, i-am extrapolat beneficiile ce le-as aduce pe termen lung, trimitandu-ma la anumite calificari, si Bunicu' n-a zis nu. Ba chiar a fost incantat. N-a plecat nici directorul economic, nici cel financiar, nici cel executiv, nici asociatii nici nimeni. Ci biata de mine :) Cu alte cuvinte, nimeni nu-ti baga-n traista. Drumul ti-l batatoresti singur.

La stat, se schimba treaba. Institutiile chiar respecta legea, si chiar isi trimit angajatii in fiecare an la cursuri. Sumele expuse in articolul de mai sus sunt reale. Sotul meu are un job si la stat, asa ca pot certifica veridicitatea celor expuse. Angajatii primesc o lista cu cursuri, si da, au dreptul sa isi aleaga ce curs isi doresc ei (indiferent de e domeniul lor sau nu) si UNDE vor ei. Cursurile costa cam tot atat, indiferent ca alegi mare-soare, sau munte-zapada. Dar vreti sa mai stiti ceva? Chiar daca acestea sunt suportate integral de statul roman, nici 50% din angajatii din institutia unde lucreaza al meu nu s-au inghesuit la cursuri, si asta s-a intamplat in fiecare an!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Reprezentanţii Primăriei nu au renunţat la deplasările în străinătate

Criza nu i-a împiedicat pe reprezentanţii Primăriei Galaţi să facă deplasări îm străinătate. Atât primarul Dumitru Nicolae (PSD), cât şi cei doi viceprimari, Nicuşor Ciumacenco (PSD) şi Mircea Răzvan Cristea (PNL), au participat la diverse evenimente în ţări precum Germania, Ungaria sau Marea Britanie. Astfel, din 2008 şi până în prezent, s-au cheltuit peste 36.000 de lei pentru astfel de deplasări ale aleşilor locali.

În 2008 s-au cheltuit practic cei mai mulţi bani pentru deplasările în străinătate, fiind vorba despre aproximativ 23.700 de lei. Astfel, pentru o deplasare de patru zile, la Ulm, în Germania, la Festivalul Internaţional al Dunării, primarul Dumitru Nicolae şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, au cheltuit peste 3.500 lei.

În primăvara lui 2008, şi consilierii de atunci, Lucian Podlaţi, Laurenţiu Motea, Leonard Gogoaşă şi Alexandru Teodorescu au participat la un eveniment în străinătate, la Conferinţa CORP , la Viena. În cele şapte zile cât a durat deplasarea, ei au cheltuit peste 20.200 de lei.

În 2009 şi 2010, cei care au efectuat deplasări în străinătate au fost cei doi viceprimari, potrivit datelor transmise de Primărie. Astfel, Nicuşor Ciumacenco, în ianuarie 2009, a fost prezent la Aachen, în Germania, unde a participat la o reuniune de lansare a proiectului „Acţiuni integrate pentru încurajarea şi finanţarea economiilor inovative a IMM-urilor”. Suma pe care a cheltuit acesta în cele cinci zile a fost de peste 2.800 de lei. Nici celălalt viceprimar al Galaţiului, Mircea Răzvan Cristea, nu s-a lăsat mai prejos. Acesta a cheltuit peste 2.500 de lei pentru o deplasare de trei zile la Budapesta, în Ungaria, unde a fost pentru trei zile la a 4-a conferinţă Europeană Oraşelor Dunărene.

Şi anul acesta, cei doi şi-au continuat deplasările în străinătate. Astfel, Ciumacenco a mai cheltuit peste 2.800 de lei pentru a fi prezent la Edinburgh , în Marea Britanie, la o conferinţă. În luna aprilie, Mircea Răzvan Cristea, a mers şi el la Viena pentru a vedea nişte autobuze GPL, motiv pentru care a cheltuit peste 4.600 de lei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, deocamdată nu se ştie dacă vor mai fi şi alte deplasări în străinăte până la sfârşitul acestui an.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În 2009 şi 2010, cei care au efectuat deplasări în străinătate au fost cei doi viceprimari

Si pana la urma care e problema? In doi ani (2009 si 2010) au fost patru deplasari... Ar trebui sa ne declaram oras inchis, sa taiem orice legatura cu restul lumii?? Daca vrei sa ai niste parteneriate, niste asocieri, nu e clar ca din cand in cand mai trebuie sa te intalnesti cu ceilalti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Cât au costat deplasările în străinătate ale trimişilor Primăriei

* Germania, Rusia, Slovenia, Belgia, Italia, Bulgaria, Austria şi China sunt ţările în care au ajuns, în cursul anului trecut, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi *  Cele trei deplasări externe ale primarului Marius Stan au costat 25.000 de lei, în două dintre ele fiind însoţit de consilierul său personal, Didi Dumitru

 

Nu mai puţin de 49.489 de lei, atât au costat deplasările în străinătate pe care le-au efectuat, în cursul anului 2013, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi. La solicitarea noastră, municipalitatea ne-a pus la dispoziţie situaţia deplasărilor: cine şi unde a plecat, cât a durat, cât a costat, şi care a fost scopul plecării peste hotare.

Germania

Administratorul public Aurel Vlaicu şi directorul Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur, sunt cei care au deschis lista deplasărilor externe. Cei doi s-au aflat, timp de două zile, pe 14 şi 15 mai, în vizită de lucru în Germania, la Schwanau, unde au vizitat compania Herrenknecht. Se poate spune, la fel de bine, că au fost în vizită la „cârtiţă”, adică la Herrenknecht AG, cel mai mare producător de utilaje grele de săpat tuneluri din lume, vizita fiind deci legată de construcţia tunelului pe sub Dunăre. În 2005, firma germană şi-a adjudecat recordul mondial pentru construirea cele mai mari maşini de săpat tuneluri din lume, la 19 de metri (62 ft) diametru. Costul total al deplasării a fost de 5.123 de lei, din care 140 de euro diurna, 432 de lei transportul Bucureşti - Galaţi şi 4.084 de lei transportul cu avionul.

De la Dunăre, pe Don

Vreme de patru zile, între 21 şi 24 mai, Irina Isac, consilier la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe a Primăriei, s-a aflat în Rusia, la Rostov pe Don, unde a participat la cea de-a 24-a Adunare Generală a International Black Sea Club (IBSC) - Clubul Internaţional al Mării Negre, la care Galaţiul a aderat prin Hotărârea Consiliului Local în 1994. Deplasarea a costat, în total, 3.730 de lei, din care 165,5 dolari diurna, 58 de lei transportul Galaţi - Bucureşti, 3.088 de lei zborul cu avionul şi 30 de lei asigurarea.

Ljubljana

În Slovenia, la Ljubljana, a fost directorul Direcţiei Generale de Servicii Publice, Silviu Bacalum. El a participat, între 2 şi 7 iunie, la Conferinţa Anuală a Oraşelor Europene Mari. Costul total al deplasării a fost de 7.567 de lei, din care 157,5 euro diurna, 439 de lei transportul Bucureşti - Galaţi, 2.696 de lei zborul, 480 de euro taxa de participare la conferinţă, 344 de euro cazarea şi 38 de euro transferul la aeroport.

Bulgaria

În Bulgaria, la Varna, a fost, în perioada 27-30 octombrie, Costel Hanţă, director la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe. Acesta a participat la a VIII-a Conferinţă Internaţională a Pieţelor Agroalimentare, în cadrul planului de acţiuni al Clubului Internaţional al Mării Negre pentru 2013-2014. Primăria a cheltuit 1.247 de lei din care 96 de euro diurna, şi 184,74 de euro cazarea.

Unde a fost primarul Marius Stan

Prima deplasare a primarului Marius Stan a fost la Bruxelles, în Belgia, împreună cu Didi Dumitru, actualul administrator special al SC Apaterm, la acea vreme consilier personal al edilului. Cei doi au participat la Sesiunea City Next, în perioada 7-10 octombrie. Deplasarea a costat 10.063 de lei, din care: diurna - 210 euro, cazarea - 600 de euro, zborul cu avionul - 6.020 de lei şi 447 de lei - transportul.
Tot Didi Dumitru l-a însoţit pe primar şi în Italia, la Toscana, în localitatea Carrara, unde au participat la Festival Oriental - show de promovare a culturii asiatice în Europa. A fost cea mai costisitoare dintre deplasări. A costat 12.359 de lei, din care diurna - 210 euro, cazarea - 900 de euro, 6.510 lei - biletele de avion, şi 929 de lei transportul.
Ultima deplasare a edilului în anul 2013 a fost la Viena, în Austria. Primarul a participat, de această dată de unul singur, la Conferinţa Construirea viitorului urbanistic al Regiunii Dunării, între 8 şi 10 decembrie. Printre prezenţele notabile la acest eveniment s-au numărat primarul oraşului Ulm, Ivo Gonner, care este preşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Milan Ftácnik, primarul oraşului Bratislava, Kurt Puchinger, coordonatorul Strategiei Dunării. Trebuie spus că Marius Stan este cel care a decis aderarea Galaţiului la Consiliul Oraşelor Dunărene, pentru că, până să ajungă el la Primărie, oraşul nostru, în mod paradoxal, nu a existat pe harta oraşelor de la Dunăre. Deplasarea a costat 2.933 de lei din care: 43,75 de euro diurna, 246 de euro cazarea, 1.151 de lei avionul şi 488 de lei transportul.

Trei zile în China

Consilierul local PSD Zanfir Ilie este singurul ales local care a fost în străinătate. El a fost mandatat de aleşii convocaţi în şedinţă de îndată să meargă în China în locul primarului Marius Stan. Prin adresă oficială, primarul municipiului Wuhan, Tang Liangzhi Wuhan, i-a invitat pe gălăţeni să participe la „Summitul Oraşului Prietenos” în perioada 20-22 noiembrie 2013, unde chinezii şi-au convocat toţi „fraţii”. Prietenia datează din 1987, când la Galaţi a fost semnat Protocolul de înfrăţire. Primarul s-a văzut nevoit să decline invitaţia, din motive obiective. Unu: era culmea, când oraşul riscă să rămână fără căldură, el să plece în China! Doi: nu putea rata şedinţa CL şi inaugurarea noului mall. Dar evenimentul reprezenta o oportunitate pentru atragerea de investitori chinezi. Aşa că misiunea de reprezentare a oraşului i-a revenit lui Zanfir Ilie. Primăria a plătit doar transportul cu avionul - 6.463 de lei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Unde şi de ce s-au dus în străinătate autorităţile locale

* Marea Britanie, Suedia, Austria, China, Germania şi Norvegia sunt ţările în care au ajuns reprezentanţii Primăriei Galaţi * Deplasările, mai puţine ca număr, au costat mai mult decât în 2013

Aproximativ 64.000 de lei au fost cheltuite de la bugetul local pentru deplasările externe ale reprezentanţilor administraţiei locale. La solicitarea noastră, municipalitatea ne-a pus la dispoziţie situaţia deplasărilor: cine şi unde a plecat, cât a durat, cât a costat, şi care a fost scopul plecării peste hotare.

Marea Britanie

Dacă anul acesta primarul Marius Stan a bifat deja două deplasări externe, în Austria şi Bulgaria, anul trecut, a avut o singură ieşire peste hotare: în Marea Britanie, la Londra, în perioada 24-28 octombrie. Aici a purtat negocieri finale pentru semnarea acordului de împrumut în valoare de o sută de milioane de lei cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), derularea programului ESCO şi acordarea de asistenţă tehnică în vederea implementării Strategiei privind alimentarea cu energie termică a municipiului Galaţi. Deplasarea lui a costat 5.736 de lei de la bugetul local şi a avut ca rezultat semnarea acordului şi obţinerea împrumutului. Edilul nu a fost singur, ci însoţit de city-managerul Aurel Vlaicu, costurile deplasării acestuia fiind de 5.678 de lei de la bugetul local. Au mai fost, de asemenea, şi doi dintre directorii din Primărie: Costel Hanţă, directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe, a cărui deplasare a costat 5.702 lei, şi Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe, a cărui deplasare a costat 5.693 de lei.

Germania

Silviu Bacalum, pe atunci directorul general al Direcţiei Generale Servicii Publice, a fost în Germania, la Stuttgart, în perioada 18-19 martie, pentru a fi prezent la Conferinţa „Fit for Life” în cadrul proiectului „Cities for Sports”. Bacalum s-a întors de acolo cu un studiu asupra importanţei sportului de masă şi influenţa acestuia asupra persoanelor de vârsta a III-a. Concluzia a fost că „Europa este în continuă îmbătrânire demografică şi trebuie începută educarea populaţiei prin programe dedicate”, se arată în informarea Primăriei. Totul a costat 4.462 de lei de la bugetul local.

Austria şi China

Pe lângă deplasarea de la Londra, când a făcut parte din echipa primarului, Costel Hanţă a mai avut două misiuni externe. Astfel, în perioada 16-21 martie a participat în Austria, la Viena, la workshopul organizat de BERD în cadrul Programului Pilot de Eficienţă Energetică în Sectorul Public din România. Cheltuielile au fost de 1.947 de lei de la bugetul local. Tot Hanţă a mai fost şi în China, la Beijing, în perioada 27-31 mai. Aici a participat la „Forumul România – China: Proiecte de investiţii bilaterale, cheia succesului Administraţiilor Locale din România”, organizat în parteneriat cu Ambasada României în Republica Populară Chineză. Potrivit Primăriei, directorul a purtat discuţiile cu reprezentanţi ai 12 companii reprezentative chineze şi le-a prezentat posibilităţile de investiţii şi parteneriate public-private la Galaţi. Cheltuielile s-au ridicat la 13.872 de lei de la bugetul local.

Suedia şi Norvegia

Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Generale Buget-Finanţe, nu a fost doar la Londra, împreună cu primarul Marius Stan, ci a mai efectuat şi trei deplasări externe.

Directorul a fost în Suedia, la Stockholm, unde, în perioada 27-31 august, a fost prezent la programul de specializare „Managementul şi Contabilitatea Instituţiilor Publice în Spaţiul Economic European” unde a prezentat proiecte şi a iniţiat o colaborare cu Institutul Suedez de Administraţie Publică. A fost cea mai costisitoare dintre deplasările externe - 14.385 de lei de la bugetul local. Stadoleanu a mai fost, anul trecut, de două ori la Viena, în capitala Austriei. Prima vizită s-a derulat în perioada 27-30 septembrie şi a fost justificată de participarea la Conferinţa Regiunilor şi Oraşelor Europene, unde a prezentat proiecte ale municipalităţii. Costurile s-au ridicat la 3.570 de lei de la bugetul local. Mult mai ieftină a fost cea de-a doua deplasare la Viena – 2.409 lei de la bugetul local. Între 9 şi 15 noiembrie, directorul a participat la un seminar pentru clienţii BERD în vederea gestionării împrumuturilor contractate de la această bancă.

Ultima pe lista deplasărilor este Violeta Cazacu, consilier superior, care a fost în Norvegia, la Oslo, în perioada 24-29 martie. Prin participarea la proiectul „Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici” finanţat printr-un grant acordat de Guvernul Norvegiei a beneficiat de un schimb de bune practici în vederea îmbunătăţirii dialogului social pentru funcţionării publici. Primăria nu a plătit, de la bugetul local, decât 478 de lei, transportul de la Galaţi la Aeroportul „Henri Coandă” şi retur, pentru că toate celelalte cheltuieli au fost acoperite din bugetul proiectului.

În 2013 Primăria Galaţi a cheltuit 49.489 de lei pentru deplasări în Germania, Rusia, Slovenia, Belgia, Italia, Bulgaria, Austria şi China.

De ce s-a dus directorul Ecosal în Turcia şi Franţa

Dintre şefii serviciilor publice din cadrul Primăriei Galaţi numai directorul general al Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a efectuat deplasări în străinătate în anul 2014.

Prima lui deplasare a fost în Turcia, în oraşele Uzunkopru şi Istanbul, în perioada 25-30 noiembrie 2014. „Această deplasare s-a realizat ca urmare a acordului de parteneriat încheiat cu SC Amen-Ver SA din Republica Moldova, pentru implementarea de comun acord a proiectului «Un mediu curat pentru viitorul nostru», finanţat prin Programul Operaţional „Bazinul Mării Negre 2007-2013”, precizează Ecosal. Însoţit de directorul tehnic, de şeful secţiei Auto-Utilaje şi de şeful secţiei Depozite şi Reciclare, Pucheanu şi a vizitat Staţia de Epurare a Apelor Uzate şi a Fabricii de Reciclare a Hârtiei din localitatea Uzunkopru, precum şi Complexul de prelucrare a deşeurilor municipale la groapa de gunoi din Istanbul. Costurile deplasării nu au afectat bugetul Ecosal, acesta au fost prevăzute integral în bugetul proiectului, fiind cheltuieli eligibile, au fost decontate integral din fondurile alocate prin proiect şi au fost în valoare totală de 7.986 de lei, din care pentru deplasarea directorului general s-a utilizat suma de 1.833 de lei, precizează Ecosal.

Expoziţie la Paris

Din Turcia, Pucheanu a plecat la Lyon, Franţa unde, în perioada 1-5 decembrie, a participat la cea de-a 26-a expoziţie internaţională de echipamente şi tehnologii de mediu POLLUTEC 2014. În cadrul acestei deplasări directorul general a participat la întruniri ce au avut ca temă managementul deşeurilor regionale, exploatarea materialelor plastice şi metalelor, managementul post-dezastru al deşeurilor. Costurile deplasării au constat în asigurarea transportului dus-întors de către Serviciul Public Ecosal în valoare de 3.020 de lei. Costurile cu diurna şi cazarea au fost suportate de directorul Ecosal din surse proprii.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

Unde şi de ce au fost în străinătate salariaţii Primăriei Galaţi. Detalii deplasări externe 2015

  • SUA, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Turcia, Belgia sunt ţările în care au ajuns, anul trecut, primarul Marius Stan sau reprezentanţii administraţiei locale

Nu mai puţin de 135.111 lei de la bugetul local s-au cheltuit, anul trecut, pentru deplasările în străinătate ale reprezentanţilor administraţiei locale. Pentru vizitele externe, primarul Marius Stan a cheltuit mai puţin de jumătate din suma totală utilizată pentru plata deplasărilor în străinătate ale administratorului public Aurel Vlaicu.

La solicitarea noastră întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public, Primăria Galaţi ne-a furnizat lista deplasărilor externe, costurile acestora, scopul şi rezultatele obţinute în urma plecărilor în străinătate.

Viena, apoi Varna

Prima deplasare a primarului Marius Stan a fost în Austria, la Viena, în perioada 25-28 ianuarie. Împreună cu administratorul public Aurel Vlaicu, edilul a participat la Conferinţa Internaţională „Dezvoltarea dimensiunii urbane a regiunii dunărene” în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Deplasarea celor doi oficiali a costat, în total, 5.360 de lei de la bugetul local.

Timp de două zile, 17-18 martie, primarul a fost, în Bulgaria, la Varna, unde a participat la o întâlnire la sediul central al Clubului Internaţional al Mării Negre, organizaţie cu rol consultativ pe lângă UE şi ONU, ce reuneşte 29 de oraşe din România, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Turcia şi Ucraina. Edilul Galaţiului a fost însoţit de Ionuţ Mocanu, director general Tehnopol Galaţi, şi a avut o întrevedere, la Primăria oraşului Varna, cu omologul său bulgar, Ivan Portnih şi cu Aleksandr Amerkhanov, preşedintele Camerei de Comerţ din Taganrog. În urma discuţiilor, Galaţiul a găzduit Adunarea Generală a Clubului Internaţional al Mării Negre, unde Stan a fost ales preşedintele acestei organizaţii. A fost cea mai ieftină deplasare externă a edilului - 335 de lei.

New York, New York

Tot împreună cu Aurel Vlaicu, Marius Stan a fost în Statele Unite ale Americii, la New York, în perioada 18-26 aprilie. Potrivit informării primite, primarul a reprezentat Clubul Internaţional al Mării Negre la cea de-a 14-a sesiune a Comitetului de Experţi în Administraţia Publică a Consiliului Economic şi Social al Naţiunilor Unite la sediul central al Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York. A fost cea mai costisitoare deplasare a primarului - 11.739 de lei de la bugetul local.

Deplasare în masă în Spania

În Spania, în oraşul La Coruna, primarul a fost însoţit de aproape toată Primăria, nu doar de Aurel Vlaicu! Din delegaţie au făcut parte: viceprimarul PSD Florin Popa, Daniel Stadoleanu - directorul Direcţiei Generale de Buget Finanţe, Teodora Voicilă - arhitect şef al municipiului Galaţi, Costel Hanţă - directorul Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe, Lavinia Budău - şef Serviciu Financiar, Ovidiu Costea - consilier la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe, Adriana Enache - şef Serviciu Urmărire Executare Silită şi Amenzi, Angelica Ionaşcu - consilier juridic la Direcţia Generală Buget Finanţe şi Alexandra Toma - inspector la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe. Delegaţia Galaţiului a fost primită de primarul oraşului La Coruna, Xulio Ferreiro, şi de consilierul pe probleme de mobilitate sustenabilă, Daniel Diaz Grandio. Vizita delegaţiei gălăţene a fost consemnată şi în presa locală spaniolă! Trebuie să ştiţi că a fost, de fapt, o vizită de studiu în conformitate cu prevederile contractului de consultanţă pentru proiectul Reabilitarea Transportului Urban din Galaţi - Plan de Mobilitate Urbană Durabilă - finanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Concret, au fost analizate transportul public şi eficienţa acestuia, facilităţile pentru persoanele cu nevoi speciale, mijloace moderne de plată şi informare. De asemenea, în atenţia autorităţilor au fost şi sistemele de parcare şi accesibilitate la transportul în comun din gări, autogări şi parcările de la intrările în oraş de pe autostrăzi, pistele de ciclism şi zone pietonale. Au fost studiate limitările spaţiale şi temporale pentru transportul de marfă, precum şi sistemul de taxare. Constatările acestei vizite de lucru au fost folosite în realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă şi la realizarea Strategiei de transport ale municipiului Galaţi. Sursa de finanţare a cheltuielilor a reprezentat-o grantul BERD pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, oraşul spaniol fiind ales pentru că şi acolo a fost implementat cu succes planul de mobilitate urbană, sub asistenţa BERD.

Germania, Ulm

Ultima deplasare a primarului Marius Stan a fost în Germania, la Ulm, în perioada 28-31 octombrie, desigur, tot împreună cu city-managerul Aurel Vlaicu, dar şi cu Costel Hanţă, director la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe. Cei trei oficiali au participat la Forumul Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi la Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene. „Au avut loc contacte directe cu alţi participanţi şi cu autorităţile europene - peste 1.100 de participanţi din cele 14 state parte la strategie. În urma participării, s-au încheiat parteneriate cu reprezentanţi din statele membre pe programul transnaţional Dunărea - 2014-2020, în prezent având două aplicaţii de finanţare depuse la Comisia Europeană”, se arată în informarea Primăriei. De la bugetul local s-au cheltuit, în total, pentru această deplasare, 15.835 de lei.

În total, transportul, cazarea, diurna de care a beneficiat primarul Marius Stan în cadrul acestor cinci deplasări externe au costat 20.795 de lei.

Londra, Salzburg şi Sardinia

În afară de Viena, New York, La Coruna şi Ulm, administratorul public Aurel Vlaicu a mai fost şi în Marea Britanie, la Londra, în perioada 19-23 august. City-managerul a participat la o rundă de negocieri la sediul BERD cu membrii executivi ai comitetului de conducere, ca urmare a încheierii între bancă şi municipiul Galaţi a contractului de finanţare. Costurile deplasării, suportate de la bugetul local, s-au ridicat la 6.013 de lei.

În Austria, la Salzburg, Aurel Vlaicu a mers împreună cu directorul Costel Hanţă, în perioada 24 septembrie - 2 octombrie. Cei doi au participat în perioada 26-30 septembrie la a 11-a Conferinţă a Oraşelor şi Regiunilor Europei, organizată de Guvernul Landului Salzburg şi Institutul Regiunilor Europei (IRE) la Salzburg pe teme legate de politicile regionale de cercetare şi inovare, de promovarea specificului local în turism, cultură şi cunoaşterea tradiţiilor. Conform Primăriei, în urma participării şi a prezentărilor susţinute, municipiul Galaţi a fost invitat de Franz Schausberger, preşedintele IRE să devină membru plin al Institutului Regiunilor Europei, cu promovarea proiectelor majore de investiţii în cadrul oferit de aceasta, precum şi includerea în parteneriate la nivelul Uniunii Europene cu celelalte oraşe şi regiuni europene. Pentru deplasarea fiecăruia dintre cei doi oficiali s-au cheltuit de la bugetul local câte 5.861 de lei.

Ultima deplasare a lui Aurel Vlaicu a fost în Italia, pe insula Sardinia, la Cagliari, în perioada 4-7 octombrie, la evenimentul „International Waste Management and Landfill Symposium”. „Au fost discutate următoarele subiecte: politica de deşeuri şi legislaţia, strategii de gestionare a deşeurilor, colectarea deşeurilor şi minimizarea acestora, tratarea biologică şi termică, ape uzate”, se arată în informarea Primăriei. Deplasarea a costat 9.833 de lei de la bugetul local.

În total, pentru deplasările efectuate de city-managerul oraşului, s-au cheltuit de la bugetul local 42.513 de lei, dublu decât pentru primarul Marius Stan.

Cea mai scumpă deplasare

Cea mai scumpă dintre deplasările externe contabilizate, în anul 2015, de Primăria municipiului Galaţi a fost în Statele Unite ale Americii, tot la New York, acolo unde a fost şi primarul Marius Stan. Conform informării primite, 30.608 lei a fost suma alocată de la bugetul local pentru deplasarea în SUA a lui Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei de Buget Finanţe din Primăria Galaţi, perioada 27 octombrie - 5 noiembrie. Directorul a participat la programul multidisciplinar de instruire organizat de Manhattan Institute of Management, unde a prezentat proiecte ale municipiului Galaţi şi a iniţiat contacte.

Stadoleanu a mai fost şi în Turcia, la Istanbul, de pe 15 până pe 18 aprilie, la reuniunea grupului de lucru al Organizaţiei pentru Cooperare Economică în regiunea Mării Negre. Scopul deplasării a fost de analizare a posibilităţilor de cooperare în domeniul transportului intermodal şi de prezentare a proiectelor municipiului Galaţi. Cheltuiala a fost de 3.705 de lei de la bugetul local.

În Belgia, la Bruxelles, Stadoleanu a fost în perioada 11-16 octombrie, la „European Week of Regions and Cities” unde s-au discutat subiecte legate de investiţii, inovaţii şi dezvoltare în oraşele şi regiunile europene. Costurile, în acest caz, au fost de 6.625 de lei de la bugetul local.

În total, deplasările lui Stadoleanu, cu tot cu vizita în Spania, la La Coruna, au costat 41.850 de lei.

Eficienţa energetică a clădirilor, discutată la Kavala

Directorul Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe, Costel Hanţă, cel mai îndreptăţit din Primărie să se deplaseze în străinătate în căutare de parteneri şi finanţări, a consumat de la bugetul local doar 10.959 de lei. În afară de La Coruna, Salzburg şi Ulm, directorul a fost şi în Grecia. Împreună cu Irina Isac, Paula Buhosu şi Mihai Bogdan, consilieri în cadrul Direcţiei pe care o conduce, a participat, la Kavala, la reuniunea finală a Comitetului de Coordonare în proiectul „Plan de Eficienţă energetică a clădirilor în Bazinul Mării Negre”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2007-2013”, unde s-au analizat rezultatele obţinute şi s-au discutat propuneri de proiecte şi parteneriate viitoare.

De două ori în Ungaria, o dată în Grecia

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi, în Grecia, la Kavala au fost şi Irina Isac şi Paula Buhosu, consiliere la Direcţia Proiecte şi Finanţări Externe, în perioada 29 iulie - 1 august. Cele două au participat la cea de-a IV-a reuniune a partenerilor în proiectul "Plan de Eficienţă Energetică a clădirilor în Bazinul Mării Negre", finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2007 - 2013”.

Irina Isac a mers în Ungaria, la Budapesta, în perioada 22-25 septembrie, la evenimentul de lansare a Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020. În urma contactelor stabilite, Galaţiul este partener în cadrul proiectului Ghidarea Porturilor pentru a deveni punctul central al dezvoltării regionale - GuiDO.

Împreună cu Carmen Bejan, Irina Isac a revenit în Ungaria, la Budapesta, pe 27-30 octombrie, la întâlnirea de lansare a proiectului Urban Green Labs - Laboratoare urbane verzi - promovarea eficienţei resurselor prin eco-localism. Întâlnirea a avut scopul de a aduce laolaltă partenerii de proiect şi de a lansa activităţile ce vor avea loc în cele şase luni de dezvoltare ale proiectului: stabilirea obiectivelor, dezvoltarea viziunii şi planificarea acţiunilor, sesiune de instruire privind grupul local URBANACT.

În total, deplasările Irinei Isac au costat 7.645 de lei de la bugetul local, iar pentru Carmen Bejan costul a fost de 3.879 de lei de la bugetul local.

Din nou, Austria

Unul dintre motivele de mândrie ale primarului Marius Stan este că a pus Galaţiul pe harta Dunării. Şi cum majoritatea deciziilor se iau în Austria la Viena, acolo a fost şi Ovidiu Costea, consilier superior la Direcţia Proiecte şi Finanţări Externe, în perioada 7-10 octombrie, când a participat la prima întâlnire transnaţională de pregătire a proiectului „Danube-Black Sea Gateway Region”, finanţat prin programul Transnaţional Dunărea 2014-2020. Ţinând cont că a Ovidiu Costea a fost şi în Spania, costurile totale ale deplasărilor lui s-au ridicat la 4.088 de lei.

Cât s-a cheltuit în 2013 şi 2014

Potrivit datelor pe care le-am centralizat, nu mai puţin de 49.489 de lei, atât au costat deplasările în străinătate pe care le-au efectuat, în cursul anului 2013, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi. În 2014, costurile acestor misiuni externe s-au ridicat la aproximativ 64.000 de lei de la bugetul local.

Important este cu ce vin!

Nu punem la îndoială importanţa participării reprezentanţilor Galaţiului la reuniuni sau evenimente internaţionale şi nici nu criticăm costurile pe care le implică aceste deplasări. Mai important este ca autorităţile să revină în Galaţi cu modele de succes pe care să le şi aplice în administraţia locală! Altfel, degeaba se mai duc...

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Unde şi de ce s-au dus în străinătate autorităţile gălățene

Noul primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, s-a întors de la Bruxelles şi se pregăteşte de o nouă plecare, mai întâi la Salzburg, iar de acolo la Malmo. Pentru că acestea sunt, practic, primele deplasări în străinătate din mandatul noului edil, am fost curioşi să aflăm care au fost ultimele deplasări externe din mandatul încheiat al fostului primar Marius Stan. La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a pus la dispoziţie toate informaţiile legate de locul, scopul şi costurile misiunilor în străinătate.

Moscova

Singura deplasare externă a fostului primar în 2016 a fost la Moscova, în Federaţia Rusă. Potrivit Primăriei, fostul edil a participat în perioada 25-28 aprilie, în calitate de preşedinte al Clubului Internaţional al Mării Negre (IBSC), la Expoziţia Internaţională „Marea Neagră 2016” şi la negocieri în vederea oportunităţilor de afaceri. Aici a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Moscova, dar şi discuţii referitoare la obiectivele Clubului Internaţional al Mării Negre şi acţiunile viitoare care au ca scop consolidarea cooperării în afaceri, turism, dezvoltare regională. Deplasarea a costat 4.661 de lei, de la bugetul local.

Maribor

Conform datelor furnizate de Primărie, Costel Hanţă, directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe (DPFE), Irina Isac şi Carmen Bejan, consilier şi, respectiv, inspector în cadrul aceleiaşi direcţii, au fost în Slovenia, la Maribor, în perioada 28 februarie - 2 martie, la întâlnirea finală a partenerilor din proiectul Laboratoare urbane verzi. Deplasarea a costat 7.320 de lei, de la bugetul local.

Rotterdam

La Rotterdam, în Olanda, s-a dus Vasile Vlad, inspector la Direcţia Generală Infrastructură şi Lucrări Publice. Acesta a participat, în perioada 9-11 martie, la o întâlnire de lucru în vederea inspectării şi alegerii unui număr de 25 de autobuze second hand, pentru achiziţie. Reprezentantul Primăriei a monitorizat numărul de kilometri parcurşi de autobuze, starea tehnico-funcţională şi aspectul estetic al autobuzelor, bugetul local suportând costuri de 2.755 de lei.

De două ori Viena

Reprezentanţii Primăriei au ajuns de două ori la Viena. Ovidiu Costea, consilier DPFE a fost în Austria, la Viena, în perioada 12-15 aprilie, unde a participat la cea de-a doua întâlnire transnaţională de pregătire a proiectului „Danube-Black Sea Gateway Region”. Deplasarea a costat 2.839 de lei, de la bugetul local.

Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei de Buget Finanţe, Costel Hanţă, Ovidiu Costea şi George Bectaş, inspector la Biroul Parteneriat Public Privat, au fost la Viena, în perioada 24 - 26 aprilie, la o întâlnire de coordonare şi progres în cadrul proiectului de Reabilitare a Infrastructurii Urbane cu finanţare din împrumutul BERD.

Discuţiile au vizat caietului de sarcini privind achiziţia a 14 troleibuze şi instalarea în reţeaua de transport în comun a sistemului automat de colectare a taxei de călătorie. Costurile au fost de 2.411 de lei de la bugetul local, cazarea şi transportul fiind suportate de partenerul austriac.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Deplasări externe ale autorităţilor locale gălățene. Unde şi de ce a plecat primarul Ionuţ Pucheanu

Primăria Galaţi va fi reprezentată, mâine, la Antwerp, în Belgia, la un atelier de lucru organizat de Convenţia Primarilor, iar săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, la Sofia, în Bulgaria, unde are loc lansarea unui eveniment transnaţional.

Pentru că este important nu doar să fie prezente la evenimente internaţionale, ci să se şi întoarcă de acolo cu idei sau soluţii benefice oraşului, vă prezentăm situaţia deplasărilor în străinătate ale autorităţilor locale în 2016.

Bruxelles

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook, prima deplasare externă a primarului Ionuţ Pucheanu a fost, pe 5 septembrie, la Bruxelles, unde, împreună cu viceprimarul PSD Sorin Enache, a avut o întâlnire cu Comisarul pentru Politica Regională a Comisiei Europene, Corina Creţu. Principalele subiecte de discuţie au vizat centura ocolitoare şi construirea unui aeroport la Galaţi, precum şi consolidarea Falezei Dunării, pentru care Corina Cretu şi-a exprimat sprijinul. Deplasarea nu apare, însă, pe lista furnizată de Primăria Galaţi, la solicitarea noastră, de unde deducem că a fost una politică. Dovadă şi participarea primarului la şedinţa de grup a S&D din Parlamentul European.

Viena

Oficial, prima vizită a primarului Ionuţ Pucheanu a fost la Viena, 19 - 23 septembrie. Însoţit de o delegaţie din care a făcut parte şi city managerul Marius Humelnicu, edilul a participat la o sesiune de instruire legată de implementarea sistemului de e-ticketing. Conform mărturiilor de pe Facebook, primarul a discutat cu viceprimarul Maria Vassilakou şi cu specialişti din cadrul Primăriei Viena despre infrastructură, zone pietonale, managementul transportului în comun, sistemul e-ticketing, parcări urbane şi managementul deşeurilor. Cazarea şi transportul internaţional au fost suportate de austrieci, iar bugetul local a decontat 7.787 de lei - diurna externă şi transportul de la aeroport.

Malmö

Nici bine nu s-a întors de la Viena, că primarul a şi plecat în Suedia, la Malmö, 25-30 septembrie. A avut parte de o întâlnire cu primarul oraşului Malmö, de vizite de lucru la staţia de sortare şi instalaţia de incinerare Sysnav, la Institutul de Mediu al Universităţii Lund, dar şi de întâlniri cu reprezentanţi ai Primăriei Lund. A fost o vizită de informare, care a costat 6.600 de lei de la bugetul local.

Bratislava

Primarul a fost prezent, între 2 şi 5 noiembrie, la Bratislava, în Slovacia, la cel de-al cincilea forum anual „Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, cu tema „Apa - Cunoaştere şi Inovaţie în Regiunea Dunării”, organizat de Republica Slovacă şi Comisia Europeană. Deplasarea a costat 5.010 lei de la bugetul local, dar mai important este că, urmare a forumului, pe 23 noiembrie 2016 a fost semnat un protocol în vederea deschiderii la Galaţi a unui birou afiliat Consiliului Dunării.

Tel Aviv

Ultima deplasare din 2016 a primarului Ionuţ Pucheanu a fost în Israel, la Tel Aviv, 15-18 noiembrie, la Conferinţa Internaţională cu tema „Homeland Security, Cyber Security”. Aici a avut parte de informaţii şi schimb de experienţă în domeniul securităţii cibernetice. Deplasarea a costat 4.728 de lei de la bugetul local.

Enna

În luna februarie a acestui an primarul Ionuţ Pucheanu a participat la deschiderea anului universitar la extensiunea din Enna a Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, "Dunărea de Jos" şi şi-a făcut publice impresiile pe Facebook: "O adevarată reuşită pentru mediul universitar gălăţean, acest proiect a reuşit să treacă peste toate impedimentele aparute. Atât din punct de vedere academic cât şi din punct de vedere financiar, aceasta extensiune a facultăţii galaţene reprezintă pentru comunitatea noastră un adevarat paşaport diplomatic".

Cine şi de ce s-a dus în Taiwan

Taiwan, mai precis, Taoyuan, este cel mai îndepărtat dintre locurile în care Primăria Galaţi a fost reprezentată. Costel Hanţă, director al Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe, a participat acolo, în perioada 23 septembrie - 21 octombrie, la cea de-a 131-a sesiune pentru dezvoltarea infrastructurii şi planificare, organizată de Centrul Internaţional de Studii şi Instruire pentru Politici Regionale (ICPLST). Cursul s-a adresat funcţionarilor internaţionali de nivel înalt şi mediu sau experţi în domeniul planificării urbane şi gestionarea infrastructurii, care participă la implementarea unor proiecte finanţate de instituţii financiare internaţionale (Banca Mondială, BERD, BEI). De aici, Hanţă s-a întors cu un certificat internaţional de competenţă în dezvoltarea şi planificarea proiectelor de infrastructură.

Contravaloarea transportului internaţional, a cazării şi a meselor a fost suportată de către organizator, aşa că de la bugetul local s-au cheltuit doar 2.906 lei, reprezentând 50 la sută din diurna externă şi transportul la/de la aeroport.

Viceprimarul Enache, trimis la Londra

Viceprimarul Sorin Enache a participat, la Londra, pe 3-4 octombrie, la o sesiune de lucru organizată de BERD pe tema încălzirii centralizate. Cazarea şi transportul internaţional au fost suportate de către BERD, de la bugetul local fiind decontaţi doar 697 de lei. Enache va participa, joi, la atelierul de lucru tematic „De la viziunea politică la dezvoltarea oraşului - Implementarea planificării energetice pe termen lung în oraşe”, la Antwerp.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Unde şi de ce a plecat din ţară primarul Ionuţ Pucheanu

Aleşii locali tocmai l-au mandatat pe primarul Ionuţ Pucheanu să reprezinte interesele municipiului Galaţi în cadrul Clubului de la Strasbourg, o reţea europeană şi de solidaritate care reuneşte 70 de oraşe europene. Galaţiul a fost invitat să se alăture Clubului de la Strasbourg de către primarul acestui oraş francez, Roland Ries, cu care edilul gălăţean s-a întâlnit în noiembrie anul trecut. Aceasta a fost una dintre cele şapte deplasări externe ale primarului Ionuţ Pucheanu, vizită de lucru în care a fost însoţit de viceprimarul Picu Apostol Roman şi city managerul Marius Humelnicu.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră de către Primăria municipiului Galaţi, reprezentanţii administraţiei locale au avut parte, în 2017, de 14 deplasări externe. Pentru că ni se pare important să vă spunem unde, când şi de ce au fost autorităţile în străinătate, dar mai ales cu ce rezultate au venit de acolo, ne vom referi astăzi la deplasările externe ale primarului Ionuţ Pucheanu.

Ulm, Germania

În perioada 26-28 aprilie, Ionuţ Pucheanu a participat la Ulm, în Germania, la reuniunea Comitetului Executiv al Oraşelor şi Regiunilor Dunărene cu tema "Oraşe dunărene inteligente, durabile şi sociale". Edilul a purtat discuţii cu Gunter Czisch, primarul oraşului Ulm şi preşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, o platformă pentru municipalităţi şi autorităţi regionale şi un mijloc de comunicare al cărei scop îl reprezintă schimburile de experienţă în vederea găsirii unor soluţii comune. Deplasarea a costat 3.161 de lei, de la bugetul local.

Plzen, Cehia

Însoţit de Rodica Câmpeanu, directorul Direcţiei Financiar Contabilitate, şi de city managerul Marius Humelnicu, primarul a fost în perioada 21-24 mai la Plzen, în Cehia, într-o vizită la atelierele Skoda, unde, la acel moment, erau fabricate cele 14 troleibuze care acum circulă pe străzile Galaţiului. Autorităţilor li s-au prezentat aspecte tehnice şi de producţie pentru troleibuze şi autobuze electrice şi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai altor companii din cadrul grupului Skoda, care au ca obiect de activitate producerea de tramvaie şi servicii de mentenanţă şi reparaţii de autobuze, tramvaie, troleibuze. Nu au lipsit întâlnirea cu primarul oraşului Plzen şi cu conducerea companiei de transport Plzen. Deplasarea a costat 9.478 de lei, de la bugetul local.

Duisburg, Germania

La Duisburg, Germania, edilul Galaţiului a participat, în intervalul 18-20 august, la evenimentul "Port Gala Duisburger Hafen AG" - unde a discutat despre viitoare relaţii de colaborare în domeniul transporturilor fluviale. Deplasarea a costat 2.787 de lei, de la bugetul local.

Riga şi Tallin

Însoţit de viceprimarul Sorin Enache, primarul a fost, în perioada 9-11 octombrie, la Riga, în Letonia, şi la Tallin, în Estonia, unde au vizitat două fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide. Deplasare a costat 1.338 de lei, de la bugetul local, celelalte cheltuieli fiind suportate de organizatori.

O lună mai târziu, 13-15 noiembrie, Ionuţ Pucheanu s-a întors, împreună cu Rodica Câmpeanu şi Sorin Enache, la Tallin, pentru vizitarea unor fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide, vizualizarea şi asistarea la demonstraţii practice privind funcţionalitatea soluţiilor Prorecycling. Pe lângă aspectele de ordin tehnic, financiar şi de mediu, discuţiile au vizat soluţii tehnologice pentru tratarea deşeurilor, reciclarea, valorificarea materialelor componente şi producerea a RDF. Deplasarea a costat 3.574 de lei, de la bugetul local (diurnă, transport Galaţi-Bucureşti şi retur şi un bilet de avion), celelalte cheltuieli plătite de organizatori.

Budapesta, Ungaria

Împreună cu Marius Humelnicu, Ionuţ Pucheanu primarul a fost la Budapesta, în Ungaria, în perioada 17-19 octombrie, unde a participat la cea de-a patra ediţie a "Zilei Participării Dunărene", în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Obiectivul l-a constituit identificarea unor surse de finanţare pentru modernizarea şoselei de centură a municipiului Galaţi. Deplasarea a costat 5.228 de lei, de la bugetul local.

Strasbourg şi Bruxelles

La Strasbourg, în Franţa, şi la Bruxelles, în Belgia, primarul a fost în perioada 20-24 noiembrie, împreună cu viceprimarul Picu Apostol Roman şi cu city managerul Humelnicu. Pe lângă o vizită de lucru în Portul Autonom Strasbourg, primarul a discutat cu fostul şi actualul primar al oraşului francez: "Am vorbit de transportul în comun şi despre cum au ajuns la standardul pe care îl au astăzi, am vorbit despre urbanism, despre modul acordă privaţilor posibiliatea de a interveni în dezvoltarea oraşului. La ei există în permanenţă o strategie reactualizată care se duce pe minimum 20-30 de ani şi indiferent cine vine la conducerea Primăriei, se ţine de ea pentru că este carta sfântă de dezvoltare a oraşului!  În vizita de  lucru de la Strasbourg, am pus bazele aderării municipiului Galaţi la Clubul de la Strasbourg, un club uşor mai elitist, de oraşe care dezbat diferite probleme, împrumută, unele de la altele, bune practici, şi cred că la nivel de imagine şi de relaţii publice este un pas bun pentru oraşul nostru", ne declara Pucheanu la finele anului trecut.

La Bruxelles, edilul a participat, la Parlamentul European, la cea de-a doua conferinţă la nivel înalt "Danube Transport Day", asupra potenţialului economic al căilor navigabile ale Dunării. În faţa europarlamentarilor, primarul Pucheanu a susţinut cauza portului de la Galaţi, care trebuie să devină terminal multimodal, dar este subbugetat. A atras atenţia că, pe Coridorul 7 de transport pan-european, singurul port trecut este Sulina şi ar trebui ca şi Galaţiul să fie trecut pe harta transportului naval. De asemenea, primarul a sesizat că transportul de mărfuri pe Dunăre are de suferit din cauza faptului că sectorul bulgăresc nu este dragat.

Deplasarea la Strasbourg şi Bruxelles a costat 22.371 de lei, de la bugetul local.

Vom reveni cu informaţii privind celelalte deplasări externe efectuate de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Ce ţări au vizitat în 2018 reprezentanţii Primăriei Galaţi

Mexic, China, Germania, Olanda, Franţa, Estonia, Suedia, Grecia, Belgia, Serbia şi Croaţia sunt, alături de Republica Moldova, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria, ţările în care, în cursul anului 2018, au ajuns reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Galaţiul merită şi trebuie să fie promovat în lume, iar autorităţile locale au de învăţat din experienţa şi soluţiile altor administraţii. Tocmai pentru că ne dorim un Galaţi "ca afară", ni se pare important să vă spunem unde, când şi de ce au fost autorităţile locale în străinătate, dar mai ales cu ce rezultate au venit de acolo. În măsura în care aceste informaţii ne-au fost furnizate, vă prezentăm situaţia deplasărilor externe la Primăria Galaţi.

Vizitele primarului Ionuţ Pucheanu

Primarul Ionuţ Pucheanu a fost în vizită de lucru la Tallin, în Estonia, şi la Haga, în Olanda, în perioada 4-10 martie. Scopul? "Studierea experienţei avansate a acestor ţări în digitalizare, regenerare urbană, precum şi stabilirea de contacte cu organizaţii omoloage şi dezvoltarea unor parteneriate care să contribuie la promovarea bunelor practici şi a schimbului de specialişti şi experienţă în domenii de interes comun", se arată în răspunsul transmis. Costul: 10.665 de lei.

Însoţit de directorul Direcţiei Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis, edilul urbei a fost la Stockholm, în Suedia, în perioada 11-13 iunie, la Green Cities Framework. Costuri: 1.396 de lei.

Unde s-a dus viceprimarul Sorin Enache

Colima, Mexic, a fost prima destinaţie a viceprimarului PSD Sorin Enache, care a mers acolo în perioada 26 februarie - 5 martie, însoţit de Costel Hanţă - şeful Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe, şi Irina Isac, consilier în cadrul aceluiaşi departament. A fost o vizită de studiu organizată în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională, finanţat de Uniunea Europeană, un schimb de experienţă şi de bune practici în domeniul dezvoltării urbane durabile între Colima şi Galaţi. Costuri: 2.879 de lei.

Împreună cu Vergiliu Vals, directorul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, viceprimarul Enache a participat, în perioada 5-13 iunie, la Forumul Primarilor din China şi Ţările Central şi Est Europene, de la Ningbo. Costuri: 8.900 de lei.

Unde a fost viceprimarul Picu Apostol Roman

Viceprimarul Picu Apostol Roman şi-a început periplul în străinătate la Odessa, în Ucraina unde, între 14 şi 18 martie, a participat la Congresul Iniţiativelor de proiecte România-Ucraina. Conform datelor oficiale, a fost un "schimb de experienţă şi practici de succes în pregătirea proiectelor comune în cadrul Programului Operaţional România-Ucraina". Costuri: 2.194 de lei.

Pe 29 martie, Picu Apostol Roman, însoţit de Toma Dumitrescu, consilierul primarului, Irina Isac şi Dănuţ Boşneagă, consilier la Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, a fost la Cahul, în Republica Moldova. A fost o întâlnire pentru pregătirea documentaţiei necesare obţinerii de fonduri nerambursabile în cadrul Programului de Cooperarea Transfrontalieră România - Republica Modova 2014-2020, pentru eficientizarea serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi şi Spitalul de Pediatrie din Cahul. Costuri: 286 de lei.

Picu Roman a poposit, apoi, la Ulm, în Germania, în perioada 5-9 iulie, la a 11-a ediţie a "Festivalului Dunării", deplasare care a costat 3.612 lei. Despre succesul acestei delegaţii, în care a fost însoţit de directorul Tehnopol, Ionuţ Mocanu, aflăm dintr-o postare făcută pe Facebook:  "La "Festivalul Dunării" din orașul german Ulm, am rămas uimiți când am văzut că cel mai asaltat stand cu produse culinare a fost cel al României, de unde nemții plecau cu farfuriile pline cu mici, sarmale și cârnaţi".

Tot în Germania, dar la Rostock, a ajuns viceprimarul în perioada 19-22 septembrie, la a 42-a ediţie a Congresului Anual INTA. Costuri: 4.891 de lei.

Unde a fost city-managerul

Administratorul public Marius Humelnicu a participat, în perioada 18-19 octombrie, la a 7-a ediţie a Forumului Anual Strategia Dunării, care a avut loc la Sofia, în Bulgaria. Costuri: 3.252 de lei.

Însoţit de consilierii primarului Claudiu Zlătaru şi Ileana Cozma, dar şi de Manuela Cazan, din cadrul Biroului Relaţii Externe, Humelnicu a fost la Strasbourg, în perioada 16-21 noiembrie, la întâlnirea anuală a clubului oraşelor europene, din cadrul Forumului Mondial pentru Democraţie. Costuri: 8.647 de lei.

Alte deplasări

Cristi Ochiu, directorul Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, şi Manuela Cazan au fost, în perioada 4-9 mai, în Franţa, la Pessac, la celebrarea a 73 de ani de la 8 mai 1945 - Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste. Costuri: 7.124 de lei.

Interesat de restaurarea şi protejarea patrimoniului, arhitectul-şef al Primăriei, Dragoş Horia Buhociu, a fost în Bavaria şi Baden-Württemberg, Germania, în perioada 24-27 iunie. Costuri: 4.618 lei.

Participări la proiecte europene

Proiectele europene câştigate de Primăria Galaţi au impus participarea la o serie de evenimente internaţionale. Astfel, Dragoş Horia Buhociu, însoţit de Irina Isac şi Carmen Ana Ariton Bejan, a mers la conferinţa de lansare a proiectului ReDiscover – "Redescoperirea, expunerea şi exploatarea moştenirii evreieşti ascunse în regiunea Dunării", eveniment care a avut loc la Szeged, în Ungaria, pe 5 şi 6 iulie. Costuri: 7.847 de lei.

Directorul Costel Hanţă, însoţit de Carmen Ariton Bejan, a fost prezent la Pireu, în Grecia, în perioada 28-30 august, la a doua fază a proiectului BLUACT - apelul de bune practici.

Ovidiu Costea, angajat în cadrul Primăriei, a participat la Budapesta, în Ungaria, în perioada 30 mai - 1 iunie la "Smart Ticketing & Digital Services Forum". Costuri: 1.677 de lei.

La Bruxelles, Belgia, a fost Irina Isac, în perioada 9-11 octombrie, la cel de-al doilea eveniment City-to-City, în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională. Costuri 1.553 de lei.

Alături de colegii Ovidiu Costea, Paula Buhosu, Cătălina Dumbravă Andrei şi Cristian Şendrea, directorul Costel Hanţă a participat, în perioada 13-15 noiembrie, la cea de-a IV-a întâlnire a partenerilor şi reunirea Comitetului de Coordonare a proiectului "Dezvoltarea regională şi a transportului în zona Dunăre - Marea Neagră către o regiune multiport de acces transnaţională" - DBS Gareway. Evenimentele au avut loc la Novi Sad (Serbia) şi Vukovar (Croaţia). Costuri: 17.865 de lei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Unde şi pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2019

Festivalul Internaţional al Zmeului din China, Electric Bus Seminar în Londra, "Bune practici în tratarea deşeurilor municipale" în Germania, "Smart City ExpoWorld Congress" la Barcelona sau Festivalul de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul sunt doar câteva dintre evenimentele internaţionale la care Galaţiul a fost reprezentat de către delegaţi ai Primăriei.

Galaţiul trebuie să scoată capul în lume, să-şi facă numele cunoscut. Iar dacă gălăţenii îşi doresc un oraş "ca afară", autorităţile trebuie să afle, să vadă şi să înţeleagă cum şi ce au reuşit alţii şi dacă soluţiile respective pot fi aplicate şi la noi.

În baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019 de către primarul Ionuţ Pucheanu, viceprimari, directori şi salariaţi din cadrul administraţiei locale. Informaţiile cerute de noi au vizat: unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării. Cu precizarea că Primăria a ignorat ultimul aspect - rezultatele deplasării - vă prezentăm unde, când şi cine ne-a reprezentat în străinătate în 2019.

Londra. Lista transmisă de Primăria Galaţi este deschisă de Vergiliu Vals, directorul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice. Timp de două zile, 26-27martie, acesta a fost plecat la Londra, în Marea Britanie, unde a participat la "Electric Bus Seminar". Costurile totale: 3.585 de lei.

Weifang. A 36-a ediţie a Festivalului Internaţional al Zmeului a fost scopul deplasării făcute de Toma Dumitrescu, consilier primar, la Weifang, în China. Deplasarea a durat şapte zile, 17-23 aprilie 2019, şi a costat 9.485 de lei.

Westfalia. În Renania de Nord - Westfalia, Germania, a fost plecat timp de cinci zile, în perioada 5-9 aprilie, Vergiliu Vals. Conform Primăriei, a fost o vizită de lucru cu tema "Bune practici în tratarea deşeurilor municipale". Costuri totale: 374 de lei.

Ulm. La Ulm, în Germania, a ajuns Cristi Ochiu, directorul Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor. Acesta a participat la evenimentul "DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partenership in Danube Region". Durata deplasării a fost de trei zile, iar costurile totale - 454 de lei.

Colima. O echipă formată din Dragoş Buhociu - arhitect şef al municipiului, Irina Isac - consilier în cadrul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe, şi directorul Vergiliu Vals a participat la a doua sesiune a schimbului de experienţă între oraşele Colima din Mexic şi Galaţi, din cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională, finanţat de Uniunea Europeană. De altfel, aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", o delegaţie din Colima a fost prezentă în Galaţi în 2018. Deplasarea gălăţeană în Colima a durat şapte zile, 19-25 aprilie, şi a costat 3.842 de lei.

Ningbo. Timp de nouă zile, în perioada 5-13 iunie, viceprimarul PSD Sorin Enache şi consilierul primarului Toma Dumitrescu au fost în China, la Ningbo. Conform Primăriei, cei doi au participat la a treia ediţie a Forumului primarilor din China - Ţările Central şi Est-Europene, organizat de Chinese People Association for Friendship with Foreing Countries şi autorităţile locale din Ningbo. Costuri totale: 14.471 de lei.

Bonn. La cea de-a zecea aniversare a Forumului Global privind Rezilienţa Urbană şi Adaptare, Galaţiul a fost reprezentat de Costel Hanţă, şef serviciu Proiecte şi Finanţări Externe. Evenimentul a avut loc la Bonn, în Germania, şi a necesitat o deplasare de trei zile, în perioada 26-28 iunie. Costurile totale: 414 lei.

Cahul. La Cahul, Republica Moldova, a avut loc Festivalul de Folclor „Nufărul Alb”. La eveniment au participat consilierul primarului Toma Dumitrescu şi directorul Vergiliu Vals. Deplasarea a durat patru zile, 4-7 iulie, şi a necesitat o cheltuială totală de 1.163 de lei.

Tekirdag. La Tekirdag, în Turcia, s-a aflat, timp de trei zile, în intervalul 7-9 iulie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Aici a avut întâlniri şi discuţii cu autorităţi şi potenţial investitori. Costurile totale: 2.088 de lei.

Izmir. Viceprimarul Sorin Enache şi directorul Vergiliu Vals s-au aflat timp de patru zile, în perioada 5-8 septembrie, la Izmir, în Turcia. Cei doi au fost la sediul BMC Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. - producător de autobuze urbane diesel. Costurile totale: 1.581 de lei.

Clermont-Ferrand. Prima întâlnire de lucru a partenerilor în cadrul proiectului Urb-En-Pact: Urban Energy Pact s-a desfăşurat la Clermont-Ferrand, în Franţa. Galaţiul a fost reprezentat de Elena Chicoş - şef serviciu resurse umane şi salarizare şi Irina Isac - consilier la Direcţia Proiecte şi Finanţări Europene. Deplasarea a durat patru zile, 23-26 septembrie, şi a costat 6.542 de lei.

Budapesta. Cea de-a treia ediţie a Caravanei România Continuă - Proiect Dunărea l-a adus la Budapesta, în Ungaria, pe primarul Ionuţ Pucheanu. Durata deplasării a fost de trei zile, 9-11 octombrie, iar costurile totale - 4.698 de lei.

Istanbul. Istanbul, Turcia, a fost, de asemenea, pe lista deplasărilor externe. Aici au fost viceprimarul Sorin Enache şi directorul Vergiliu Vals, timp de trei zile, în perioada 24-26 octombrie, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S., în vederea recepţiei preliminare a autobuzelor. Costurile totale: 1.266 de lei.

Barcelona. În Spania, la Barcelona, s-au dus consilierul primarului, Toma Dumitrescu, şi directorul Vergiliu Vals, în perioada 20-21 noiembrie. Scopul deplasării l-a constituit „Smart City ExpoWorld Congress”, organizat de Camera de Comerţ şi Industire Româno-Germană. Costurile totale: 13.119 lei.

Bruxelles. În Belgia, la Bruxelles, a avut loc al treilea „City to City”, în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională, întâlniri de lucru ale oraşelor participante în Programul IUC America de Nord. Galaţiul a fost reprezentat de Irina Isac. Deplasarea a durat trei zile, 20-22 noiembrie, şi a costat 2.352 de lei.

Costul total al celor 16 deplasări comunicate de Primăria Galaţi se ridică la 65.442 de lei, dar nu ni se precizează sursa. Cel mai probabil este vorba despre bugetul local.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Cine şi unde ne-a reprezentat în străinătate

Portugalia, Polonia, Bosnia şi Herţegovina sunt ţările în care au ajuns, în cursul anului trecut, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră. Deplasările au fost efectuate până ca pandemia să ne dea vieţile peste cap, iar restricţiile să ne închidă în case.

Pentru că este important ca oraşul Galaţi să fie reprezentat în lume, ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului precedent de către reprezentanţii administraţiei locale. Informaţiile cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării.

Conform datelor furnizate de Primărie, reprezentanţii municipalităţii au efectuat trei deplasări externe.

Portugalia. Potrivit Primăriei, în perioada 26 - 30 ianuarie 2020, la Matosinhos, în Portugalia, a avut loc a patra întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului „BLUACT”. Aici s-au deplasat Costel Hanţă, şef serviciu Proiecte şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei şi Ovidiu Costea, şef serviciu. Costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 6.900 de lei.

Polonia. Următoarea deplasare a fost în Polonia, la Białystok, unde, în perioada 4 - 7 februarie 2020 a avut loc a doua întâlnire de lucru transnaţională a partenerilor din cadrul proiectului „UrbEn – Pact Urban Energy Pact”. La această reuniune, finanţată din fonduri europene, s-au deplasat, din partea Primăriei, directorul executiv al Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Vergiliu Vals, şi Irina Gabriela Isac, consilier superior în cadrul serviciului Proiecte şi Finanţări Externe. Costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 6.500 de lei.

Bosnia şi Herţegovina. Ultima deplasare comunicată de Primărie a avut loc în perioada 25-27 februarie 2020, la Banja Luka, în Bosnia şi Herţegovina. Aici a avut loc a patra reuniune transnaţională a partenerilor în cadrul proiectului „ReDiscover – Redescoperirea, expunerea şi exploatarea moştenirii evreieşti ascunse din Regiunea Dunării”. La această întâlnire, finanţată din fonduri europene, s-au deplasat directorul Vergiliu Vals şi Irina Gabriela Isac şi costurile acestei deplasări au fost de aproximativ 7.000 de lei.

După publicarea acestui articol, administraţia locală a revenit cu o erată în care a precizat că Vergiliu Vals nu a fost în această deplasare, ci secretarul municipiului Galaţi, Radu Octavian Kovacs, şi arhitectul şef al oraşului, Dragoş-Horia Buhociu.

viata-libera.ro

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2021

Comrat (Republica Moldova), Rimini (Italia) şi Glasgow (Marea Britanie) sunt oraşele în care au fost, în cursul anului 2021, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi. Chiar dacă pandemia ne-a dat vieţile peste cap, restricţiile de tot felul bulversează libertatea de mişcare, iar activitatea on-line a ajuns în tot şi în toate, considerăm că este important ca oraşul să scoată capul în lume. Iar reprezentanţii lui să înveţe din experienţa şi bunele practici ale altora şi să aplice aceste soluţii în Galaţi.

Pentru că este important ca oraşul Galaţi să fie reprezentat în lume, ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului 2021 de către reprezentanţii săi. Datele cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării.
Conform datelor furnizate de Primărie, reprezentanţii municipalităţii au efectuat în 2021 trei deplasări externe.

Comrat

Calendaristic, prima deplasare a fost efectuată la Comrat, capitala regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, în perioada 20-22 august 2021. Aici au fost Dorin Otrocol, fostul prefect al judeţului Galaţi, acum consilier al primarului, şi Toma Dumitrescu, consilier superior la Primăria Galaţi. Reprezentanţii municipiului Galaţi au fost invitaţi în calitate de oaspeţi de onoare la evenimentele festive dedicate celei de-a 232-a aniversări a oraşului Comrat.
Cheltuielile pentru transportul, cazarea şi masa invitaţilor la eveniment au fost acoperite de gazdă.

Rimini

La Rimini, în Italia, a ajuns Vergiliu Vals, directorul executiv al Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, în perioada 25-29 octombrie 2021. "Deplasarea a fost organizată de Asociaţia Română a Compostului, în parteneriat cu ECOMONDO - Italia şi ISWA, cu scopul dezvoltării de parteneriate între actorii importanţi implicaţi în managementul deşeurilor şi protecţiei mediului", ne-a explicat Primăria.
Considerat "eveniment de referinţă în Europa pentru inovaţii în tehnologii de mediu", ECOMONDO 2021 le-a oferit celor prezenţi nu doar oportunitatea de a vizita expoziţia, ci şi de a participa la workshopuri, conferinţe şi discuţii libere. Costurile estimate ale deplasării au fost de 2.576 de lei, de la bugetul local.

Glasgow

O deplasare la Glasgow, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 2-5 noiembrie 2021, a fost justificată de faptul că municipiul Galaţi este partener în proiectul "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact", finanțat în cadrul programului URBACT III 2014-2020, Rețele de Planificare a Acțiunilor. Proiectul reunește opt parteneri din şapte țări - Franța, România, Polonia, Portugalia, Italia, Grecia şi Finlanda, iar obiectivul principal constă în definirea planurilor integrate de acțiune pentru teritorii de tip net zero energie, prin producerea și furnizarea de energie din surse locale regenerabile.
Conform Primăriei, delegaţia gălăţeană Urb-En-Pact a fost formată din Sorin Enache - viceprimarul municipiului Galaţi, Ovidiu Costea - şef Serviciu proiecte şi finanţări externe, Irina Isac - consilier la Primăria Galaţi şi coordonator de proiect şi Elena Chicoş - şeful serviciilor resurse umane şi salarizare, responsabil comunicare şi pentru relaţia cu Grupul Local Urbact.
"Delegaţia Urb-En-Pact a fost prezentă la evenimentele care au abordat trei tematici majore ale proiectului: surse de finanţare, energie, participarea publică şi implicarea tinerilor. Delegaţia Urb-En-Pact a reprezentat la cea de-a 26-a Conferinţă a Naţiunilor Unite oraşele partenere şi actorii locali implicaţi în elaborarea şi implementarea planurilor de acţiune pentru teritorii zero net energie", ne-a comunicat Primăria.
Cheltuielile deplasării, de 29.056 de lei, sunt prevăzute în bugetul proiectului "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact".

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Cine din Primăria Galați caută investitori la München

"Primăria caută investitori pentru Galați la München, la cea mai importantă platformă europeană de business", anunțam săptămâna trecută, în ziarul "Viața liberă". Într-adevăr, potrivit unei postări pe Telegram a primarului Ionuț Pucheanu, Galațiul este prezent, în perioada 4-6 octombrie 2022, la standul comun al României la Expo Real München, cel mai mare târg din Europa pentru proiecte imobiliare și investiții, organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).
"Cu o tradiție de 24 de ani, Târgul Expo Real München a devenit un eveniment consacrat de networking internațional, locul unde se creionează proiecte de anvergură, investiții și finanțări transfrontaliere", afirmă edilul Galaţiului, pe rețeaua de socializare.
Noi am fost curioși să aflăm cine a plecat la "vânătoare" de investitori în Germania. Potrivit Biroului de presă al Primăriei, administrația locală este reprezentată de o delegație de patru persoane, condusă de city managerul Cezar Bichescu. Celelalte trei persoane fac parte din aparatul de specialitate al primarului, biroul de promovare, cooperare economică și atragere de investiții.
Trebuie spus că la acest eveniment, Primăria municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov împreună cu partenerii, investitori importanți din regiune, au propriul stand, Invest in Brașov, care se poate vedea și în imaginile făcute publice de primar.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Deplasările externe ale oficialilor Primăriei Galaţi în 2022

Strasbourg, Paris, Copenhaga, Berlin, Tel Aviv, München, Belgrad, Kuşadasi, Catania, Grenoble şi Bruxelles sunt oraşele în care municipiul Galaţi a fost reprezentat, pe parcursul anului 2022, la diferite evenimente şi reuniuni internaţionale. Pentru că este important ca oraşul nostru să scoată capul în lume, iar autorităţile să înveţe din experienţa şi bunele practici ale altora şi să aplice aceste soluţii în Galaţi, vă prezentăm situaţia deplasărilor externe ale oficialilor din Primăria Galaţi.

Ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului 2022 de către reprezentanţii săi. Datele cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării. Iată ce am aflat.

Franța, Danemarca, Germania și Israel

Membru al delegaţiei României la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din Europa, primarul municipiului Galați, Ionuţ Pucheanu, a fost în Franţa, la Strasbourg, în perioada 20-24 martie 2022, unde a participat la cea de-a 42-a sesiune plenară a Congresului, desfășurată la Palatul Europei. Costurile estimate ale deplasării au fost de 8.120 de lei, de la bugetul local.

Primarul a mai ajuns în Franţa, la Paris, în Danemarca, la Copenhaga, și în Germania, la Berlin, în perioada 21 septembrie - 1 octombrie 2022. Aceasta a fost o vizită de lucru organizată de Asociaţia Municipiilor din România, "având ca scop principal schimbul de experienţă în domenii de interes comun: regenerare urbană, digitalizare, parteneriat public-privat, atragere de investiţii străine, valorificarea potenţialului de import-export, transport public, colectare deşeuri şi reciclare, infrastructură. Agenda a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe", ne-a transmis Primăria. Costurile estimate ale deplasării au fost de 32.920 de lei, de la bugetul local.

Împreună cu Cezar Bichescu, administratorul public al orașului, primarul Ionuț Pucheanu a fost în Israel, la Tel Aviv, în perioada 5-9 decembrie 2022. Conform Primăriei, acolo a avut loc întâlnirea de lucru organizată sub auspiciile Muni World. "Muni World - un cadru anual de întâlnire a experţilor, axat pe brainstorming asupra provocărilor şi ameninţărilor-cheie cu care se confruntă oraşele inteligente. Primari şi înalţi oficiali din oraşele de top din lume se reunesc la Tel Aviv pentru a dezvălui cele mai bune practici şi pentru a face schimb de expertiză", ne-a comunicat Primăria. Costurile estimate ale deplasării - 15.653 de lei, de la bugetul local.

"Expo Real" - München

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Galațiul a fost prezent la "Expo Real" München - cel mai important târg internaţional imobiliar şi pentru investiţii din Europa, care se bucură de prezenţa expozanţilor din peste 40 de ţări şi a participanţilor din peste 75 de state. Municipiul Galaţi a participat la standul comun al României - organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Delegația noastră a fost formată din: Cezar Bichescu - administrator public, Cristi Ochiu - director Direcţia Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Claudiu Zlătaru - şef Birou Promovare şi Cooperare Economică și Alina Radu - consilier Biroul Promovare şi Cooperare Economică. Costurile deplasării la München, 3-7 octombrie 2022, au fost estimate la 19.879 de lei, de la bugetul local.

Turcia, Serbia, Italia

Ca urmare a invitaţiei Patronatului Serviciilor Publice Bucureşti, municipiul Galaţi a participat la conferinţa "Dezvoltarea locală şi planificarea strategică a localităţilor", în Turcia, la Kuşadasi, în perioada 11-18 septembrie 2022. Ne-au reprezentat Rodica Câmpeanu, directorul Direcției Financiar Contabilitate, și Sorin Enache, viceprimar al municipiului Galați. Costurile estimate ale deplasării - 17.630 de lei, de la bugetul local.

La Belgrad, în Serbia, au fost, în intervalul 14-17 septembrie 2022, Vergiliu Vals, directorul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, și Daniela Gobiajă, şef Birou Protecţia Mediului, Monitorizare şi Reglementare. Deplasarea a fost ca urmare a aderării municipiului Galaţi la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa. Costurile estimate - 2.962 de lei, de la bugetul local.

Toma Dumitrescu, consilier în Primăria Galaţi, a ajuns în Italia, la Catania, în 6-9 noiembrie 2022. Acolo a avut loc întâlnirea de lucru organizată de compania Fondo Proserpina, "eveniment destinat autorităţilor locale şi companiilor din subordinea acestora, având ca scop discuţii cu privire la atragerea de investitori, parteneriate durabile, transport public și un schimb de experienţă din punct de vedere cultural şi educaţional". Costurile estimate - 3.987 de lei, de la bugetul local.

Proiecte europene

Galațiul a fost prezent în străinătate și datorită proiectelor europene. De pildă, a participat în calitate de partener în proiectul Urb-En-Pact: Urban Energy Pact, la reuniunea transnaţională finală a partenerilor, în cadrul căreia au fost prezentate şi evaluate planurile locale de acţiune pentru teritorii de tip Zero Net Energie (ZNE) prin producerea şi furnizarea de energie din surse locale reglementate şi regenerabile. Astfel, în Franţa, la Grenoble, au ajuns în perioada 10-13 mai 2022, viceprimarul Lucian Andrei, Ovidiu Costea - şef Serviciul de Proiecte şi Finanţări Externe (responsabil tematic), Irina Isac - consilier Primăria Galaţi (coordonator proiect) și Elena Chicoş - şef Serviciul Resurse Umane şi Salarizare (responsabil comunicare şi pentru relaţia cu Grupul Local Urbact). Costurile estimate la 21.960 de lei sunt cheltuieli prevăzute în bugetul proiectului "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact, programul URBACT III 2014-2020 Reţele de planificare a acţiunilor".

În cadrul aceluiași proiect, o delegație formată din Ovidiu Costea, Irina Isac, Elena Chicoş și Ionuţ Crudu - consilier Direcţia Financiar Contabilitate a ajuns în Belgia, la Bruxelles, în intervalul 20-24 septembrie 2022. Acolo a avut loc întâlnirea finală de proiect, care a avut ca tematică finanţarea, implementarea şi diseminarea planurilor integrate de acţiune pentru teritorii Zero Net Energy. Suma de 26.423 de lei cheltuită a fost prevăzută în bugetul proiectului.

Tot la Bruxelles ne-au reprezentat Irina Isac și Carmen Ariton Bejan - consilier Primăria Galaţi, pe 5-7 octombrie 2022, când a avut loc întâlnirea de început a proiectului "Entrepubl - ENTREpreneurial skills in the PUBLic sector: a digital approach", la care Galațiul participă ca partener. S-au discutat planul de lucru, strategiile de management şi implementare a proiectului, repartizarea sarcinilor şi responsabilităţilor și strategiile de comunicare. Costurile estimate - 8.864 de lei - sunt cuprinse în acest proiect, finanțat în cadrul Programului "ERASMUS+".

Și tot la Bruxelles a ajuns viceprimarul Lucian Andrei, în 25-27 septembrie 2022. În calitate de reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România, politicianul a participat la întâlnirea CEMT Retreat 2022, axată pe identificarea provocărilor care apar sau pot apărea în Europa şi care pot afecta activitatea autorităţilor locale. Costurile estimate ale deplasării - 4.750 de lei, de la bugetul local.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Angajați ai CJ Galaţi, deplasare „inspirațională” în Georgia

În intervalul 1-4 mai, în cadrul proiectului "Escapeland - Dezvoltare și promovare în comun a Turismului Activ în Bazinul Mării Negre", un număr de zece persoane, angajați ai Consiliului Județean Galați, dar și ai unor instituții subordonate, respectiv ai Centrului Cultural "Dunărea de Jos”, Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", Complexului Muzeal de Științele Naturii, Muzeului de Artă Vizuală, Muzeului de Istorie și Serviciului Public Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat au făcut o deplasare în Georgia, la Kutaisi.

Mai concret, una dintre principalele activităţi dedicate atingerii obiectivelor proiectului a reprezentat-o participarea la Târgul de Turism organizat în acest frumos oraș georgian, de către primăria locală, instituţie cu rol de partener în cadrul proiectului concretizat, la Galați, prin amenajarea, cu fonduri europene, a Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele, cu finanțare prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Trebuie spus că deplasarea a prilejuit și asistarea, marți, 2 mai, la sărbătoarea tradițională a orașului Kutaisi, "Kutaisoba", cea mai importantă la nivel local, practic o zi a orașului, al treilea cel mai populat din Republica Georgiană. Kutaisi, cu un climat subtropical, este amplasat pe malurile râului Rioni și doar biletele de avion pentru deplasarea în Georgia au costat aproximativ 32.000 de lei, costuri suportate din bugetul proiectului.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Primarul Galațiului și city managerul pleacă în California

Bilete de avion București - California și retur, în perioada 13-18 mai 2023, fac obiectul unui contract în valoare de 30.500 de lei fără TVA, pe care Primăria municipiului Galați tocmai l-a atribuit, potrivit datelor din portalul achizițiilor publice.

Este vorba despre o achiziție directă pentru servicii de transport aerian ocazional, care ne-a atras atenția, motiv pentru care am fost curioși să aflăm cine și de ce pleacă în Statele Unite ale Americii, în însorita Californie.

Potrivit Biroului de presă al administrației locale, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și city managerul Cezar Bichescu vor face deplasarea peste Ocean. Motivul? Semnarea acordului de înfrățire cu orașul Fresno. Numele ar trebui să vă sune cunoscut pentru că, în ediția din 19 iulie 2019 a ziarului "Viața liberă", anunțam că Galaţiul se "înfrăţeşte" cu un oraş american.

"«Orașul Teilor» (ce a mai rămas din el) se pregăteşte să-şi dea mâna cu Fresno, oraş din partea de sud a văii centrale a Californiei, «renumit pentru abundența copacilor de frasin de-a lungul râului San Joaquin»”, după cum se arată în documentele ajunse pe masa aleșilor locali.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 332 din 31 iulie 2019, a fost aprobată înțelegerea de cooperare între municipiul Galați și orașul Fresno. În documentul de cooperare, cele două administraţii semnatare se angajau că vor sprijini dezvoltarea relaţiilor bilaterale în următoarele domenii: administraţie publică locală, comerţ, agricultură, educaţie, cultură, sănătate, mediu, turism, sport, situaţii de urgenţă, protecţie socială şi servicii de utilitate publică şi că vor analiza posibilităţile de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică şi socială. Documentul mai prevedea și participarea la târguri şi expoziţii organizate în cele două state, vizite reciproce, dar şi schimburi de experienţă şi de bune practici privind salubrizarea, transportul în comun, circulaţia rutieră, apa şi canalizarea, dar şi soluţionarea problemelor care apar la nivelul comunităţilor.

Iată că, la distanță de aproape patru ani, înțelegerea de cooperare va fi semnată. Rămâne de văzut cât timp va mai trece până când se vor vedea și rezultatele acestei cooperări...

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.