Jump to content

Bogdan Ciucă - președinte al Academiei de Științe Juridice


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Pletosul Ciucă ura matematica

Cine ar fi spus, in liceu, ca Elena Udrea, Crin Antonescu, sau Bogdan Ciuca vor fi peste ani, lideri politici, ar fi fost luat in ras. Udrea era o fata stearsa, Antonescu un elev problema, iar Ciuca un boem cu plete.

...

La 10 ani, purtatorul de cuvant al PC era indragostit de profesoara de franceza, din clasele 1-4. Iar in liceu isi lasase plete si visa sa devina sivicultor. “Invatam la Liceul Mihail Kogalceanu din Galati si eram un artist cu plete. Ma indragosteam des si mai chiuleam de la ore. Nu am fost tocilar, invatam la materiile umaniste si desenam frumos. La mate nu aveam note mari. Mi-am dorit sa fac sivicultura”, isi aminteste deputatul.

http://www.ziarulcn.com/articol5722/Ier ... icieni.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bogdan Ciucă, în comisia de revizuire a Constituţiei

Marţi, plenul Parlamentului a aprobat componenţa comisiei speciale care va lucra proiectul de lege de revizuire a Constituţiei României. Nume sonore de senatori şi deputaţi, printre care Meleşcanu, Tăriceanu şi… deputatul PC gălăţean Bogdan Liviu Ciucă.

Notar de carieră, deputatul nu şi-a pus profesia-n cui, ba chiar a şi refuzat, în 2008, nominalizarea partidului său la bătălia pentru funcţia de primar al Galaţiului, optând pentru cabinetul său notarial şi funcţia, onorantă, de preşedinte al Camerei Notarilor Publici Galaţi-Brăila-Vrancea… Doctor în ştiinţe juridice, Ciucă are specializări notariale în Canada, Spania, Franţa, Italia, Grecia, Mexic, Belgia etc. Ba chiar şi studii post-universitare în domeniul "Penal-criminologie"…

Ei bine, juristul gălăţean n-a stat nici până acum deoparte: dincolo de iniţiative parlamentare, a făcut de altfel parte din Comisia parlamentară pentru Cod Civil, care şi-a terminat lucrările marţi seară, urmând ca săptămâna viitoare, după o ultimă lectură a prevederilor textului, acesta să fie trimis votului în plen al Parlamentului. Deja, gălăţeanul lucrează în altă comisie de resort: pentru rescrierea Codului de Procedură Civilă. „Este extraordinar să ştii că amendamentele tale, cuvintele tale, rămân într-un Cod sau în Constituţie. Măcar de-ar rezista cât Codul lui Napoleon…”, ne-a declarat miercuri, bucuros, deputatul Bogdan Ciucă.

„Sunt măgulit, dar şi puţin surprins să constat că nu am fost contestat chiar de nimeni”, ne-a mai spus parlamentarul, după ce nici la votul din grupul parlamentar PSD–PC, nici la votul de marţi din plenul Parlamentului, nu a avut nici un vot împotrivă, deşi în cazul altora au mai existat discuţii şi contre… Criteriul electoral pentru cei 25 a fost profesionalismul, a precizat Ciucă, care este foarte mulţumit pentru această recunoaştere, mai puţin politică, cât profesională.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ciuca_un_Iorgovan_de_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Bogdan Ciucă - reales preşedinte la Camera Notarilor

Săptămâna trecută s-a întrunit Colegiul Director al camerei Notarilor Publici din Galaţi. În urma acestei şedinţe, s-a stabilit, prin vot, că actualul preşedinte al camerei Notarilor Publici Galaţi merită un nou mandat. Astfel, şi în următorii patru ani, Bogdan Liviu Ciucă va conduce notarii din trei judeţe: Galaţi, Vrancea şi Brăila. Ciucă va fi ajutat de vicepreşedinte, în persoana doamnei Floare Urs. Maricica Constantinescu, Dorina Popa, Vasile Varga şi Constantin Ivan vor face parte din Colegiul Director.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bogdan_Ciuca_-_inca_patru_ani_presedinte_la_Camera_Notarilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Deputatul Bogdan Ciucă a devenit tată

O veste a venit total pe neaşteptate: deputatul gălăţean Liviu-Bogdan Ciucă este tată!

Alexandru Vladimir Ciucă s-a născut la Bucureşti, are trei kilograme şi 150 de grame, părul lunguţ şi negru - semănă cu mama, Irina. “Îmi doresc să fie sănătos şi să crească normal, fără fiţe, şi să fie cuminte”, ne-a spus ieri proaspătul tătic, care abia aşteaptă să se joace cu puştiul şi să-i citească poveşti.

Dacă Alexandru, nume de cuceritor, se datorează bunicului cu acelaşi nume, pentru Vladimir, care înseamnă “Conducător”, dar şi “Pace” s-a organizat în prealabil, cu familia şi prietenii, un adevărat proces electoral, “voturile” fiind foarte aproape şi de o altă opţiune - Petru.

După şapte ani de prietenie frumoasă şi, lucru neobişnuit în lumea politicului, discretă, cei doi tineri, Bogdan şi Irina s-au căsătorit acum mai bine de un an, la fel de fără ifose precum le place să trăiască, fără zaiafet şi televiziuni în capitală, fără hoteluri-de hoteluri în străinătate, fără mari mahări invitaţi, doar cu rude şi prieteni. Nunta a avut loc în Delta Dunării.

Parlamentarul conservator, care a preferat în mandatul trecut să respingă candidatura promiţătoare la primăria gălăţeană pentru a nu renunţa la profesia de notar public şi rangul de preşedinte zonal al Camerei notarilor publici, cărora li s-a dedicat, a adoptat întotdeauna o manieră neostentativă în relaţiile publice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari (14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator). Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din noul Cod Penal al României, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aprox. 240.000 Euro). Agenția va depune toate diligențele necesare în vederea anulării actelor emise, adoptate sau întocmite cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

De asemenea, menționăm faptul că, în perioada 2011 - 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă:
- în ceea ce privește conflictele de interese de natură penală, în urma sesizării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și trimiterea acestora în judecată, instanța a dispus condamnarea la închisoare cu suspendarea pedepsei și interzicerea unor drepturi în 17 cazuri (dintre care 9 sentințe irevocabile);

- referitor la conflictele de interese administrative, în 15 cazuri, instanța a confirmat prin decizii definitive și irevocabile constatările Agenției Naționale de Integritate.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală:

...

CIUCĂ LIVIU-BOGDAN
Deputat
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care și-a angajat sora în funcția de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003.

În baza contractului civil încheiat, sora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 40.956 Lei.

...

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Precizăm faptul că, în cazul a 28 de membri ai Parlamentului, a intervenit termenul de prescripție de 5 ani pentru conflictul de interese de natură penală, așa cum este prevăzut la art. 301 din Codul Penal.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE
Link to comment
Share on other sites

"Sora mea nu a obţinut niciun beneficiu"

"Sora mea nu a obţinut niciun beneficiu", susţine deputatul Bogdan Ciucă, care a afirmat că banii rezultaţi în urma activităţii desfăşurate la cabinetul său parlamentar au fost donaţi unor fundaţii. "Într-adevăr, mi-am angajat sora la cabinet, dar cu condiţia ca banii pe care îi obţine să fie donaţi către diverse fundaţii şi asociaţii. De altfel, în toate mandatele, toţi angajaţii biroului meu, cu mici excepţii, au donat sumele obţinute. Aceasta este una dintre condiţiile angajării. Inclusiv veniturile mele din politică au fost donate", ne-a declarat Bogdan Ciucă.
Agenţia Naţională de Integritate a mai precizat că în cazul a 28 dintre cei 32 de parlamentari a intervenit termenul de prescripţie de cinci ani pentru conflictul de interese de natură penală, aşa cum este prevăzut la art. 301 din Codul Penal.
Deputatul Bogdan Ciucă nu a putut preciza dacă sora sa a activat în cadrul cabinetului parlamentar pe parcursul întregii legislaturi ori doar pentru o perioadă mai redusă de timp, afirmând că nu îşi aminteşte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bogdan Ciuca va fi sanctionat cu 10% din indemnizatie pe trei luni, pentru conflict de interese

Presedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciuca, va fi sanctionat cu retinerea a 10% din indemnizatie pe trei luni, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a decis ca acesta s-a aflat in conflict de interese, a declarat miercuri secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

'Am primit de la Comisia juridica un memorandum prin care Biroul permanent este informat ca a fost prezentata o scrisoare de la ANI in care se prezinta 32 de rapoarte de evaluare in care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa de catre fosti si actuali membri ai Camerei Deputatilor. Comisia juridica a informat Biroul permanent ca s-a constatat ca unele persoane nu mai detin calitatea de deputati, iar unii deputati in functie au atacat raportul ANI in justitie, iar altii, adica domnul Ciuca Bogdan, nu a contestat raportul. Potrivit Statutului senatorului si deputatului, fapta de a incalca legislatia in materia privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei de 10% pe o perioada de maximum 3 luni si, intrucat singurul care nu a contestat raportul a fost domnul Ciuca Bogdan, i se va retine pe durata maxima 3 luni 10% din indemnizatie', a spus Mircovici, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor.
Potrivit Comisiei juridice, din cele 32 de persoane pentru care ANI a intocmit rapoarte de evaluare, numai 14 mai sunt deputati in acest moment. Din cei 14 deputati 13 au contestat raportul de evaluare, singurul care nu a facut acest demers fiind Bogdan Ciuca. Cei 13 deputati care au contestat raportul sunt: Mihaita Calimente, Gheorghe Firczak, Iulian Iancu, Miron Ignat, George Ionescu, Attila Kelemen, Ion Mocioalca, Laurentiu Nistor, Iuliu Nosa, Daniel Oajdea, Neculai Ratoi, Ion Stan si Madalin Voicu.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Gălățeanul Bogdan Ciucă, noul președinte al Academiei de Științe Juridice din România

La începutul lunii noiembrie, au avut loc ședința Consiliului științific și Adunarea generală a Academiei de Științe Juridice din România (ASJR). Adunarea generală ASJR a aprobat primirea unui număr de 16 membri corespondenți, opt membri titulari, șase membri de onoare și un membru de onoare post-mortem.
La sfârșitul a două zile în care s-au dezbătut o serie de teme fundamentale pentru dreptul românesc, Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România a procedat la alegerea noului președinte al AŞJR. Candidatul propus, prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, a fost votat în unanimitate de membrii prezenți - personalități de marcă ale științelor juridice, rectori, decani, cadre didactice din învățământul superior.
„Pentru că fiecare dintre dumneavoastră aparțineți elitei juridice româneşti şi sunteți specialiști ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în «Anul Academiei de Ştiinţe Juridice din România», iar această academie să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spaţiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi  oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita”, a spus Bogdan Ciucă, după ce a fost confirmat în noua funcție.
Bogdan Ciucă (54 de ani) este cel mai tânăr președinte al unei academii de ramură și singurul gălățean membru al acestui for academic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.