Jump to content

Surpriza din pâine


dcp100168

Recommended Posts

Surpriza din pâine

Doina Panţuş, cititoarea „Vieţii libere”, a venit la redacţie revoltată: „Am cumpărat luni, de la centrul de pâine din Mazepa II, al SC Galmopan, cinci pâini negre, rotunde. Consumând una dintre ele la masa de prânz, am găsit în bucata ruptă un amestec ciudat, ce pare a fi excrement animal”. „Sunt indignată şi sper că se vor lua măsuri pentru a corecta aceste abateri grave de la regulile de igienă. Considerăm – şi eu, şi familia mea – că ne sunt puse viaţa şi sănătatea în pericol. Altădată cine ştie ce vom mai găsi?!”, încheie revoltată doamna Panţuş.

Nu ne putem pronunţa dacă proba prezentată de cititoarea noastră chiar conţine urme animale. Faptul urmează să fie cercetat de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, instituţie sesizată la rândul ei de către Doina Panţuş. „Urmează să facem analizele de laborator pe specimenul prezentat şi să determinăm natura posibilelor impurităţi”, spun comisarii.

Contactată telefonic, inginerul Mihaela Nejneru, şefa serviciului Controlul Tehnic de Calitate (CTC) al Galmopan, răspunde ferm: „Este imposibil ca într-un produs Galmopan să existe excremente, pentru că facem lunar acţiuni de deratizare, în funcţie de un grafic, lucru care poate fi oricând dovedit cu procese verbale. În plus, în unitate nu exista urme care să indice prezenţa dăunătorilor. Am fi dorit să vedem şi noi proba, dar îi vom aştepta pe cei de la Protecţia Consumatorului, şi vom aştepta şi probele de laborator, pentru lămurirea întregii situaţii”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Surpriza_din_painea_galateanului_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Galmopan – amendată cu 5.000 lei

Pe 23 septembrie, „Viaţa liberă” vă prezenta cazul gălăţencei Doina Panţuş, care în loc să ia prânzul în familie, se speria de descoperirea miezul gri-maroniu găsit într-o pâine neagră, produsă de Galmopan. „În interiorul pâinii par a fi excremente de animal”, spunea supărată femeia. „Sunt indignată şi sper că se vor lua măsuri pentru a corecta aceste abateri grave de la regulile de igienă. Considerăm – şi eu, şi familia mea – că ne sunt puse viaţa şi sănătatea în pericol. Altădată cine ştie ce vom mai găsi?!”, exclama revoltată doamna Panţuş.

Sesizată la rândul său, Protecţia Consumatorului Galaţi promitea analize de laborator şi un răspuns care să facă lumină în cazul pâinii… negre. Viorica Colgiu, directoarea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi: „În pâinea adusă la Protecţia Consumatorului nu au fost găsite urme de excremente animale, ci drojdie adunată pe malaxor, non-toxică pentru consumul uman, dar cu un miros neplăcut, de aluat dospit. Cu toate că era drojdie şi nu excremente, nici aceste urme nu ar fi trebuit să existe, pentru că produsul trece printr-o serie de etape de verificare a calităţii. Prin urmare, Galmopan a fost sancţionată, societatea putând în acest moment fie să conteste sancţiunea, fie să plătească jumătate din valoarea ei, în interval de 24 de ore”.

„Viaţa liberă” a aflat din surse proprii că valoarea amenzii aplicate Galmopan este de 5.000 lei. De asemenea, verdictul este în măsură să îi liniştească – oarecum – pe consumatorii gălăţeni, asiguraţi că în fabrica Galmopan Galaţi „surprizele” se limitează la ingredientele folosite în procesul de producţie (şi neatent distribuite), nu la alte minunăţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galmopan_%E2%80%93_amendata_cu_5000_lei_.html

Link to comment
Share on other sites

Cam mica amenda. O recuprereaza intr-o singura zi de vanzari. Ar trebui ca amenzile sa fie mult mai mari. In plus sunt si niste hoti sa vand painea franzela cu 80 bani pe cand alte magazine, vand paine la acelasi gramaj si cu coaja mai moale la doar 50 bani. Am reuntat la painea de la Galmopan inca de cand o facuse 70 bani. La Braila exista un singur magazin care vinde painea la 50 bani, in cartierul Vidin langa statia de autobuz Liceul Progresu.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

"Alta data cine stie ce o sa mai gasim?" :)):))

Alta data cine stie ce am mancat fara sa stim sau sa gasim,asta e intrebarea!....Sa fim noi sanatosi la cate tampenii bagam in gura zilnic,unele mai bine camuflate ca altele

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.