Jump to content

Vom avea terminal de vinuri la Galaţi?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vom avea terminal de vinuri la Galaţi?

Preşedintele filialei locale a IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, a făcut, în cadrul conferinţei de presă susţinute luni, un rezumat al roadelor vizitei pe care a făcut-o recent în China alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri din alte câteva judeţe. Marian Filimon, care a condus delegaţia de oameni de afaceri români în China, a dezvăluit un lucru mai puţin cunoscut, şi anume faptul că poporul chinez ar fi mare amator de vinuri, cantitatea de licioare a lui Bachus importată din Europa de Est crescând în ultimii doi ani. Marian Filimon a mai spus că anul trecut în China consumul de vin a crescut cu 50% comparativ cu anul precedent şi că în magazinele din China sunt comercializate produsele a doar două case de vinuri din România. „Chinezii sunt foarte interesaţi atât să investească în diferite domenii din România cât să şi importe o serie de produse, cum este vinul, mai ales că la ei consumul a crescut în mod spectaculos. Deoarece se pune problema creşterii cantităţilor de vin importate din Europa de Est, se ia în calcul posibilitatea înfiinţării unui terminal de vinuri importate din Europa de Est, care ar urma să fie amenajat ori la Constanţa ori la Galaţi”, a precizat şeful IMM-urilor gălăţene. Faptul că chinezii ar fi intersaţi să investească la Galaţi este un lucru îmbucurător, numai că aceştia nu ne şi bagă în traistă, alegerea Galaţiului ca locaţie depinzând şi de lobby-ul care se va face de reprezentanţii de seamă ai oraşului şi judeţului.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/batalie-intre-galati-si-constanta-pentru-un-terminal-de-vinuri.html

Link to comment
Share on other sites

ori la Constanţa ori la Galaţi

Cred ca nici nu se poate face comparatia...

PS licioare a lui Bachus??????? Io stiam ca la chinezi din Adidas faceau Adibas, din Panasonic iesea Panascanic, dar din licoare sa iasa "licioare"... :-??

Or ziaristul lu' peste a gustat ceva "licioare"??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vinul romanesc va ajunge pe piata din China

Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani. Fermierii romani din domeniul viticulturii, una dintre cele mai importante sectoare ale agriculturii din tara, considera piata din China ca fiind cea mai mare din Asia si mult mai profitabila decat pietele traditionale europene. Producatorii romani de vinuri au facut primul pas spre piata chineza, prezentandu-si produsele la o expozitie de vinuri in China in 2009. Prezenta lor a fost un succes si a fost urmata curand de primele livrari de vin romanesc catre China. Studiile de marketing efectuate pe piata din China de importanti producatori romani de vin s-au dovedit a fi mai mult decat optimiste - un potential de aproximativ 91 milioane de litri sau 121,4 milioane de sticle exportate. Patru dintre cei mai mari producatori de vin din Romania au apreciat ca in urmatorii trei ani, in pofida crizei economice mondiale, exportul romanesc de vin catre China s-ar putea transforma intr-o afacere importanta, daca nu cea mai importanta din agricultura Romaniei.

Pentru a indeplini acest obiectiv, cel mai important pas va fi construirea unui terminal special pentru incarcarea vinului in portul romanesc de la Galati. Cativa exportatori de vin romanesc si investitori chinezi construiesc deja depozite mari exclusiv pentru depozitarea vinurilor, terminale cu capacitate mare de incarcare si alte unitati in portul din Galati.

http://www.ziare.com/economie/exporturi/vinul-romanesc-va-ajunge-pe-piata-din-china-1053006

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.