Jump to content

DNA Galaţi, cele mai multe rechizitorii pe fonduri europene în 2008


dcp100168
 Share

Recommended Posts

DNA Galaţi, cele mai multe rechizitorii pe fonduri europene în 2008

5 rechizitorii privind 13 inculpati - in cauze legate de fondurile europene au fost intocmite anul trecut de catre serviciul teritorial DNA din Alba Iulia, din totalul de 23 rechizitorii la nivel national. In 2008, serviciul teritorial din Galati a intocmit 6 rechizitorii privind 18 inculpati, a transmis Directia Nationala Anticoruptie. "Activitatea serviciilor vizeaza infractiunile savarsite pe raza mai multor judete", a precizat DNA, asadar statistica geografica nu este disponibila pe judete ci pe zonele de activitate a serviciilor teritoriale.

Peste o suta de dosare penale legate de fonduri europene au fost solutionate prin rechizitorii de catre Directia Nationala Anticoruptie in ultimii 6 ani si trimise in instanta. Pentru acestea, s-au constatat prejudicii totale de 13,7 milioane euro si alte 3,38 milioane lei, potrivit informatiilor transmise de catre DNA, la solicitarea EurActiv.ro/HotNews.ro. Vestea "buna" este ca, dintre cauzele ajunse in instanta, au fost pronuntate hotarari definitive de condamnare in 25 cauze privind 34 de inculpati. In plus, prin hotarari nedefinitive, au fost condamnati un numar de 51 de inculpati in 29 de cauze. In total, DNA a solutionat prin rechizitorii 118 dosare penale si inculpatii au fost trimisi in instanta. Din informatiile detaliate transmise EurActiv.ro/HotNews.ro se constata ca in ultimii 2 ani au fost solutionate in instanta 19 dosare cu 30 de inculpati, mai mult decat in toti ceilalti ani la un loc (2004-2008).

http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-7835058-cele-mai-multe-rechizitorii-cauze-legate-fondurile-europene-fost-intocmite-serviciile-teritoriale-dna-din-alba-iulia-2009-galati-2008.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.