Jump to content

Excesul de SMS şi email, simptom de tulburare mintală


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Excesul de SMS-uri şi email-uri, simptom de tulburare mintală!

Persoanele care trimit în exces SMS-uri şi email-uri suferă de o formă de tulburare mintală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat în American Journal of Psychiatry. Medicul psihiatru Jerald Block, autorul studiului, spune că există patru simptome ale acestei dependenţe: sentimentul de frustrare care apare dacă un conputer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cât mai performante şi experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependenţe în toate domeniile vieţii. Block spune spune că, deşi SMS-urile nu sunt legate direct de internet, sunt tot o formă de mesaje instant şi trebuie incluse în aceeaşi categorie cu email-urile. "Motivele principale pentru care le includ în aceeaşi categorie îl constituie accidentele rutiere provocate de faptul că şoferii tastează mesaje pe telefonul mobil, hărţuirea prin intermediul SMS-urilor şi repercusiunile mesajelor din punct de vedere social, educaţional şi profesional", a spus Block.

Medicul Robert Kaplan, psihiatru la Şcoala de medicină din cadrul Universităţii din Wollongong, spune că a văzut primul caz de dependenţă de internet în 1998. De atunci a remarcat o creştere constantă a fenomenului în rândul australienilor. Potrivit unui raport intitulat "Media And Communications In Australian Families" (Media şi comunicarea în familiile australiene), publicat în 2007, un copil obişnuit petrece zilnic pe internet o oră şi 17 minute. Adolescenţii cu vârste între 15 şi 17 ani petrec în medie, zilnic, cam 30 de minute pentru a scrie SMS-uri şi alte 25 de minute pentru a juca jocuri online. "Cred că, în general, problema se agravează", a spus Kaplan. "Trăim într-o lume a internetului, care aduce o gamă largă de probleme", a adăugat acesta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.