Jump to content

Premii gălăţene la „Constelaţia Necunoscută” Vaslui


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premii gălăţene la „Constelaţia Necunoscută” Vaslui

Casa de Cultura a Sindicatelor din Vaslui a fost vineri, 24 septembrie, plina. Unul dintre cele mai longevive fesivaluri muzicale din România destinate copiilor si adolescentilor a marcat a 40-a editie. „Constelatia Necunoscuta” a atras si anul acesta un mare numar de concurenti. Au evoluat pe scena 83 de concurenti, împartiti pe trei categorii de vîrsta – 5-9 ani, 10-14 ani si 15-25 ani.

S-au acordat premii pe categorii de vîrsta, trofeul la categoria 5-9 ani revenind unei fetite de 9 ani din Botosani, Oana Tabâltoc. Premiul I a fost atribuit la doi concurenti, Denisa Cobzaru din Vaslui si Isidora Mângâta din Piatra Neamt. Premiul II a fost acordat pentru Andreea Bratosin din Focsani si Alexia Urtoi din Iasi, iar premiul al III-lea afost acordat concurentelor Deea Morosanu din Iasi, Diana Zaharia din Galati si Daria Teodora Bahrim din Iasi. Premiul Radio Iasi pentru aceasta categorie a fost atribuit Alexiei Urtoi.

Trofeul la categoria 10-14 ani a fost adjudecat de Maria Teodora Cosma din Vaslui, iar cel de la categoria 15-25 ani, de Izabela Nitica, tot din Vaslui. Premiile la categoria 10-14 ani au fost cele mai numeroase, fiindca a fost si cea mai numeroasa participare: premiul I – Daniel Catalin Mateiu din Focsani, Diana Petcu din Iasi si Andreea Tuduriu din Bacau. Premiul II – Lia-Letisia Toma din Ungheni, Rep. Moldova, Crina Balan din Iasi si Teodor Pupezescu din Moreni, Prahova. Radio Iasi a acordat trei premii la aceasta categorie – Maria Teodora Cosma din Vaslui, Crina Balan din Iasi si Stefan Liche din Bacau.

La categoria 15-25 de ani, premiul I a fost acordat la doi concurenti – Iulia Manolache din Bârlad si Danut Petrisoaia din Iasi, premiul II – Maria Bîgea din Bârlad si Tina Roman din Galati, iar premiul III – Alexandra Graur din Iasi si Larisa Sandulache din Bacau. Premiile Radio Iasi au mers la Romanita Toma din Ungheni, Rep. Moldova si duetul Ante din Adjud.

S-a constituit si o categorie aparte, ce a duetelor, premiate separat. De la cei mici, a plecat cu un premiu acasa la Ungheni, duetul Cosmin Toma-Denis Rata, iar de la categoriile superioare, duetele Romanita Toma - Lia-Letisia Toma din Ungheni, Rep. Moldova si Ay-Dy din Iasi.

Trofeul festivalului „Constelatia necunoscuta” editia a 40-a, a fost cucerit pe buna dreptate de tânara de 18 ani Romanita Toma din Ungheni, Rep. Moldova, care a interpretat o excelenta versiune în limba româna a melodiei „Molitva” din repertoriul sârboaicei Marija Serifovic, câstigatoare a concursului Eurovision în anul 2007.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=10592&Itemid=33

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.