Jump to content

Numărul concediilor medicale s-a redus la jumătate


dcp100168

Recommended Posts

Numărul concediilor medicale s-a redus la jumătate

Noua lege de acordare a concediilor medicale, introdusă în mai 2010, a dus, în toată ţara la o reducere de aproximativ 30% a numărului de certificate medicale eliberate în ultimele luni, faţă de începutul anului. În judeţul Galaţi efectele noii legi de eliberare a concediilor medicale au fost şi mai evidente, reducerea fiind şi mai mare decât cea înregistrată la nivelul întregii ţări. „Comparativ cu prima perioadă a anului, lunile ianuarie-aprilie, în cea de-a doua parte a anului, în care a intrat în vigoare noul sistem de eliberare al concediilor medicale, s-a constatat o reducere cu 47% a numărului de certificate de concediu medical faţă de perioada în care se lucra pe vechiul sistem. De fapt, pe ultimele trei luni, faţă de perioada de început a anului, numărul certificatelor de concediu medical s-a redus progresiv cu 30%, 55% şi 57%, per total reducerea fiind de 47%”, a precizat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia.

Ministerul Sănătăţii a anunţat şi că dacă pe toată perioada anului 2009 au fost eliberate peste 2.600.000 de certificate medicale, anul acesta numărul lor este într-o evidentă descreştere. De la începutul anului şi până în prezent au fost eliberate 713.436 certificate medicale. Casele de asigurări de sănătate au reziliat 92 convenţii încheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical. În cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplină ale Colegiului medicilor.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/galatenii-au-primit-cu-47-mai-putine-concedii-medicale-pe-noua-lege.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.