Jump to content

Cât costă şi cum se obţine autorizaţia de mediu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cât costă şi cum se obţine autorizaţia de mediu

Pentru realizarea oricărei construcţii cu impact asupra mediului este nevoie de obţinerea unei autorizaţii de la agenţia locală de mediu. Dintre domeniile de activitate care au nevoie de aprobări amintim: prelucrarea materialelor de construcţii, activităţi de producere şi prelucrare a alimentelor, pescuitul, industria extractivă, realizarea de produse electronice, fabricarea aditivilor alimentari, lucrul cu produse chimice.

Actele necesare

Evident, nu trebuie autorizaţie de mediu chiar pentru orice lucru.„Doar activităţile cu un impact asupra mediului au nevoie de autorizaţii, restul nu au nevoie de aşa ceva", ne-a explicat Geanina Hanţă, director Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Galaţi.

Solicitarea acestei autorizaţiei se face cu minimum 45 de zile înaintea expirării unei autorizatii de mediu existente sau înainte de începerii unei activităţii noi. Documentaţia tehnică minimă necesară pentru solicitarea autorizaţiei de mediu va cuprinde: cerere, fişa de prezentare şi declaraţie, planul de situaţie, contract cu operatorul de salubritate şi cu operatorul de apă şi canalizare, act juridic deţinere spaţiu /teren, dovada că s-a făcut publică intenţia de obţinere a autorizaţiei de mediu şi proces-verbal de constatare pentru verificarea respectării tuturor condiţiilor impuse prin acordul de mediu.

Cât costă

Taxele şi tarifele ce trebuie achitate pentru autorizaţie sunt: evaluarea documentaţiei în vederea emiterii autorizaţiei de mediu - 500 de lei, analiza raportului la bilanţul de mediu -1.000 lei, finalizarea programului pentru conformare - 1.000 de lei şi revizuirea autorizaţiei de mediu - 250 de lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cat_costa_si_cum_se_obtine_autorizatia_de_mediu_0_344365617.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.