Jump to content

Schimbare în acţionariatul Prodvinalco Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Schimbare în acţionariatul Prodvinalco Galaţi

Acţionarul majoritar al producătorului de vinuri Prodvinalco Galaţi (simbol DVIN) a cedat, ieri, peste 44% din capitalul companiei, către Manea Florentin, în schimbul sumei de 1,74 milioane de lei. În total, au fost transferate aproape 700.000 de acţiuni. Preţul la care s-au realizat tranzacţiile a fost de 2,5 lei/acţiune. Fabricantul de vinuri are un capital social de 3,93 milioane de lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 2,5 lei.

http://www.bursa.ro/rasdaq-tranzactii-cu-peste-44-procente-din-capitalul-prodvinalco-galati-97051&s=piata_de_capital&articol=97051.html

Link to comment
Share on other sites

Producătorul vinurilor de la Dealul Bujorului şi Nicoreşti a vândut 44% din acţiuni

Acţionarul majoritar al producătorului de vinuri "Prodvinalco" Galaţi (simbol DVIN pe BVB) a cedat în ultima zi a lunii septembrie peste 44% din capitalul companiei, către Manea Florentin, în schimbul sumei de 1,74 milioane de lei. Astfel „Vinton" a rămas doar cu 32 la sută dintre acţiuni. Un acţionar important la firmă gălăţeană de vinuri mai este şi Florin Diaconu cu 8 la suta. În total, au fost transferate aproape 700.000 de acţiuni. Preţul la care s-au realizat tranzacţiile a fost de 2,5 lei/acţiune.

Fabricantul de vinuri are un capital social de 3,93 milioane de lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 2,5 lei. „Prodvinalco" deţine podgorii însemnate în judeţul Galaţi, situate la Nicoreşti şi la Dealul Bujorul. Tipurile de vin produse de „Prodvinco" sunt Fetească albă şi Riesling (vinuri albe) şi Fetească neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Podgoriile_galatene_isi_schimba_proprietarii-_Producatorul_vinurilor_de_la_Dealul_Bujorului_si_Nicoresti_a_vandut_44_la_suta_din_actiuni_0_347365774.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

"Deal" cu 30,5% din acţiuni

Pe piaţa Rasdaq, investitorii au transferat acţiuni de 531.000 de lei, valoare cu 25% sub rulajul de luni, de 708.000 de lei.

Titlurile firmei Prodvinalco Galaţi (DVIN) au fost cele mai lichide din piaţă. Printr-un deal au fost transferate 30,5% din acţiunile producătorului de vin, pentru 363.000 de lei. Titlurile au fost cedate la preţul de 0,75 lei, faţă de cotaţia precedentă de 2 lei/acţiune, înregistrată la 28 septembrie. Atunci, titlurile au urcat de la preţul de 1,02 lei, pe un rulaj de doar 172 de lei.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Prodvinalco Galaţi, „strălucire meteorică” la bursă

* Tranzacţie de 363.000 lei pentru aproape o treime din titlurile societăţii *

Societatea gălăţeană Prodvinalco a avut o strălucire meteorică pe piaţa Rasdaq la începutul acestei săptămâni, când titlurile firmei au fost cele mai lichide de piaţă. Mai exact, marţi, s-a înregistrat o tranzacţie cu 30,5 la sută dintre acţiunile producătorului gălăţean de vin, pentru 363.000 lei. Potrivit informaţiilor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, titlurile au fost cedate la preţul de 0,75 lei/acţiune, faţă de cotaţia precedentă de 2 lei/acţiune, înregistrată la 28 septembrie. Atunci, titlurile au urcat de la preţul de 1,02 lei, pe un rulaj de doar 172 de lei.

Societatea Prodvinalco, teoretic specializată pe producţia de vin, traversează de câţiva ani încoace o perioadă economică dificilă. În anul 2011, la o cifră de afaceri de 2,49 milioane de lei, în scădere cu 23,7 la sută faţă de anul precedent, a înregistrat o pierdere de 34.673 lei. În plus, firma a acumulat datorii ce au ajuns la o valoare de 3,66 milioane de lei. Potrivit rapoartelor transmise pieţei bursiere, firma a rămas cu doar trei angajaţi, iar singurele investiţii pe care le-a făcut în 2011 au fost unele de modernizare a unor hale de pe bulevardul George Coşbuc, în vederea închirierii lor. În materie de vinificaţie, firma nu a depăşit, prin desfacerea unor produse îmbuteliate sau vărsate, nivelul pieţei locale, dar nu reuşeşte să facă faţă competitorilor cu mărci de prestigiu, precum Vincon, Murtfatlar sau Jidvei.

Tranzacţia din această săptămână a fost intermediată de SSIF Goldring SA din Târgu-Mureş şi marchează trecerea pachetului de acţiuni deţinut de Boris Iamandi în portofoliul lui Alin Mototolea. În afară de pachetul de 30,5 la sută dintre acţiunile care au făcut obiectul tranzacţie, 14,55 la sută dintre acţiuni sunt deţinute de Florin Diaconu, iar restul pachetului, de 55 la sută, este deţinut de diverse persoane fizice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.