Jump to content

Frizerie pentru animalele de companie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Frizerie pentru animalele de companie

Animalele de companie au propria frizerie în Galaţi, indiferent că vorbim de câini, pisici sau păsări. Proprietarii de animale apelează la serviciile frizeriei şi pentru o tunsoare artistică, iar programările se fac în unele cazuri şi cu şase luni înainte. Deşi pare greu de crezut, frizeria aparţinând SC Hope Pet SRL are mai mulţi clienţi decât o frizerie de cinci stele. Mii de gălăţeni şi nu numai îşi tund sau îşi toaletează animalele de companie aici în fiecare an. Ideea de a deschide o frizerie pentru animale îi aparţine Speranţei Ciocoiu, patroana SC Hope Pet SRL, care s-a gândit la acest proiect după ce a lucrat o perioadă la un cabinet veterinar. "Am început să tund animale dintr-o întâmplare. Într-o zi am văzut la cabinetul veterinar un câine operat şi l-am tuns. Am fost încurajată şi de stăpâni. Încet, încet m-am specializat pe tunsul şi toaletarea animalelor de companie. Nu contează că sunt câini, pisici sau păsări", ne-a declarat Speranţa Ciocoiu.

Frizeria are atât de mulţi clienţi încât nu lucrează decât cu programări iar unii proprietari de animale au grijă să le facă cu jumătate de an înainte. Frizeria a ajuns cunoscută şi în alte zone ale ţării iar la Galaţi vin acum proprietari de animale din Brăila, Focşani, Bârlad şi Vaslui. Vorbind în cifre, zilnic sunt programate şase-şapte animale de companie în sezonul rece iar vara numărul acestora creşte la 10-15 animale. Întrebarea pe care orice necunoscător şi-o pune este cum s-a reuşit o asemenea performanţă? Răspunsul este relativ simplu. "Animalele s-au obişnuit cu noi pentru că lucrăm calm, fără să folosim sedative. Acest lucru se întâmplă doar în cazul câinilor şi pisicilor foarte mari", ne explică patroana frizeriei.

Clienţii fideli beneficiază de reduceri de tarife şi, cel mai important, de programări mai rapide. Speranţa Ciocoiu ne declară că primăvara frizeria are un program infernal pentru că încălzirea vremii îi determină pe proprietarii de animale să îşi tundă animalele de companie.

Pentru proprietarii care îşi doresc o altfel de tunsoare pentru propriile animale de companie, există varianta tunsorii "artistice". Majoritatea dintre noi a văzut pe stradă câini cu "pantaloni" sau "guleraş", ca să dăm doar două exemple.

O astfel de tunsoare costă între 60 şi 110 lei, care include şi spălatul şi periatul.

"Mulţi proprietari de animale au impresia greşită că în perioada de iarnă nu se pot realiza tunsori deosebite pentru că animalele pot răci. La magazinul nostru se găsesc hăinuţe pentru animale, deci există soluţii", ne declară Speranţa Ciocoiu.

Tarife pentru toate buzunarele

Preţurile la frizerie diferă în funcţie de necesităţi şi talia animalelor. Tarifele pornesc de la 40 de lei şi pot ajunge la 100 de lei în cazul unei tunsori normale. Important de amintit este că echipamentele cu care lucrează personalul frizeriei sunt moderne şi sterilizate, ceea ce elimină riscul unor îmbolnăviri. "Programările au şi rolul de a elimina stresul pentru animale. Căţeii nu suportă multe persoane în jur şi pot devin agitaţi", ne explică Speranţa Ciocoiu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Frizerie_de_lux_pentru_animalele_de_companie_0_346165461.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.