Jump to content

PDL Galaţi cere excluderea din partid a lui Mihail Boldea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

PDL Galaţi cere excluderea din partid a deputatului Mihail Boldea

Deputatul PDL Mihail Boldea susţine că a fost exclus din partid, printr-un vot nestatutar al organizaţiei municipale de la Galaţi, însă conducerea filialei judeţene spune că municipala a votat doar o propunere de excludere, care urmează să fie trimisă Biroului Permanent Judeţean. Deputatul Mihail Boldea l-a criticat la sfârşitul lunii trecute pe premierul Emil Boc, căruia i-a sugerat că ar trebui să plece din fruntea Guvernului. "Biroul Permanent Local interimar a votat ieri (vineri, n.r.) excluderea mea din partid, din cauza declaraţiilor mele din ultima perioadă. În primul rând, hotărârea este nestatutară pentru că un deputat nu poate fi exclus decât prin decizia Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. În al doilea, rând, nu poţi exclude pe cineva din partid din cauza unor declaraţii", a declarat, sâmbătă, corespondentului NewsIn, deputatul PDL Mihail Boldea, ales în Colegiul nr. 9 din municipiul Galaţi.

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale, senatorul Marius Necula, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de către deputat.

În schimb, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, a afirmat că municipala a votat doar o propunere de excludere din partid a lui Boldea. "A fost o propunere a Biroului Permanent Local, acest for nu poate exclude din partid un deputat. Propunerea BPL va ajunge pe masa Biroului Permanent Judeţean, care o va analiza şi, în funcţie de hotărârea membrilor, o va înainta Consiliului Naţional de Coordonare, singurul for intern abilitat să excludă din partid un parlamentar", a declarat, sâmbătă, deputatul Mircea Toader, liderul Grupului PDL din Camera Deputaţilor. Preşedintele filialei din sudul Moldovei a precizat, însă, că el nu este de acord cu excluderea deputatului Mihail Boldea din partid. "Personal, nu sunt pentru excludere. Sunt pentru sancţionare, căci el a continuat ieşirile în presă împotriva conducerii partidului şi a Guvernului, deşi Biroul Permanent Naţional interzisese acest lucru", a explicat liderul filialei PDL Galaţi.

Deputatul Mihail Boldea l-a criticat la sfârşitul lunii trecute pe premierul Emil Boc, căruia i-a sugerat că ar trebui să plece din fruntea Guvernului. "Ultimele declaraţii ale lui Sebastian Vlădescu, care a spus că se ştia din luna ianuarie de necesitatea reducerii salariilor şi a numărului de bugetari, măsuri care s-au luat, dar din luna mai.(...) Este liderul partidului şi premierul, avea toate pârghiile legale, politice, să demită oameni.(...) Nu a putut, dar ajungem la aceiaşi concluzie: să meargă undeva unde poate.(...) Este o vorbă românească: trebuie să ai sânge în instalaţie. Dacă nu are bărbăţie şi acel curaj să spună: Fraţilor, până aici!...", a declarat Boldea la 26 septembrie, la Realitatea Tv.

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/pdl-galati-cere-excluderea-din-partid-a-deputatului-mihail-boldea-556100.html

Link to comment
Share on other sites

Fumigene...

E la moda, oricum.

Cinstit ar fi ca o data cu retragerea sprijinului/excludere respectivul sa-si piarda calitatea de deputat/senator si sa se organizeze alegeri pentru acel post (colegiu). Altfel, respectivul ramane binemersi "independent", banii curg la fel ca inainte iar fraierii votanti raman cu buza umflata.

Link to comment
Share on other sites

Încă o voce din PDL care s-a ridicat împotriva lui Emil Boc a fost sancţionată. Vice-liderul deputaţilor democrat-liberali, Mihai Boldea a fost exclus din PDL Galaţi, după ce săptămâna trecută a declarat că premierul a dat dovadă de incompetenţă şi ar trebui să-şi dea demisia.

Democrat liberalul Mihai Boldea l-a atacat dur pe Emil Boc susţinând că Guvernul este vinovat pentru tot ce se întâmplă în ţară şi nu preşedintele. Acum, Boldea plăteşte pentru aceste declaraţii.

Mihai Boldea consideră că excluderea sa nu este corectă, dar îşi menţine declaraţiile la adresa premierului.

Mihai Boldea nu este primul democrat liberal sancţionat pentru că a ieşit din disciplina de partid. Teo Trandafir, Daniel Oajdea sau Georgică Severin sunt doar trei dintre PDL-iştii care au fost traşi pe linie moartă după ce şi-au exprimat opoziţia faţă de unele decizii luate de conducerea PDL. De altfel, lista se poate lungi.

Europarlamentarul Cristian Preda scrie pe blogul său că şi Gelu Vişan e ameninţat cu excluderea de către liderii PDL Dolj. Viorel Badea e sub un tir similar din partea lui William Brânză, care controlează organizaţia pedelistă a diasporei. Vina lor este aceea de a fi vorbit liber şi de a fi îndrăznit să-şi critice şefii - susţine Cristian Preda, care se declară solidar cu ei şi crede că dreptul lor la autonomie politică trebuie apărat.

''Gelu Vişan e ameninţat cu excluderea de către liderii PDL Dolj, Viorel Badea e sub un tir similar din partea lui William Brânză, care controlează organizaţia pedelistă a diasporei. Vina lor este aceea de a fi vorbit liber şi de a fi îndrăznit să-şi critice şefii.(...) Sunt solidar cu ei şi cred că dreptul lor la autonomie politică trebuie apărat", mai scrie Cristian Preda pe blogul său.

http://www.antena3.ro/politica/mihai-boldea-a-fost-exclus-din-pdl-dupa-ce-a-cerut-demisia-premierului-emil-boc_108103.html

Deci pana la urma Boc e balaurul cel urat si rau, iar Basescu Fat-Frumos cel neprihanit.

E fumata povestea, dar daca paine nu e, atunci macar circ.

Link to comment
Share on other sites

Boldea critică PDL-ul braţ la braţ cu Durbacă

După ce a pozat în disident şi a ieşit în mai multe rânduri la rampă cu declaraţii acide împotriva Cabinetului Boc, deputatul PDL Mihail Boldea a reuşit performanţa să creeze scandal în cadrul filialei democrat-liberale gălăţene, care zilele acestea l-a propus pentru excludere, cu 24 de voturi „pentru“ şi două abţineri. Astfel, deşi Boldea consideră nestatutară decizia liderilor PDL Galaţi, aceştia l-au sancţionat dur şi pentru lipsa sa de activitate din cadrul filialei. „Au fost voci care au susţinut că lipseşte nemotivat la şedinţele BPJ al partidului. Din 26 de membri, 24 au votat pentru excluderea sa şi doi s-au abţinut. După ce a eşuat în negocierile cu PSD, este apropiat de PC, fiind în relaţii apropiate cu Eugen Durbacă (n.r. - liderul PC Galaţi)“, ne-a declarat preşedintele organizaţiei municipale PDL Galaţi, senatorul Marius Necula. Potrivit acestuia, Boldea s-a rezumat să critice dur numai deciziile PDL-ului, fără argumente solide, spre deosebire de Preda, care a avut poziţii critice vizavi de PSD şi de PNL. Pe de altă parte, poziţia critică a lui Boldea şi relaţiile sale apropiate de PC îl pun într-o situaţie delicată, în sensul în care membrii organizaţiei PDL Galaţi i-au dat un prim vot de blam, urmând ca decizia aceasta să ajungă săptămâna viitoare pe masa BPN judeţean al PDL şi, după aceea, la Bucureşti. „Nu a fost exclus, e un avertisment, un semnal de alarmă. Nu a fost azi sancţionat pentru că l-a criticat pe premier“, a afirmat Necula. La rândul său, Boldea a menţionat ieri pentru Mediafax că decizia organizaţiei PDL Galaţi de a-l exclude din partid este nestatutară, deoarece nu poate decide excluderea sa din partid o organizaţie, ci Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Practic, sub pulpana lui Durbacă poate sta liniştit, întrucât Felix are nevoie de voturi pentru moţiune.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010100549643/Politic/Boldea-critica-PDL-ul-brat-la-brat-cu-Durbaca.html

Link to comment
Share on other sites

Mihail Boldea, la judecata partidului

Deşi se declară în continuare liniştit şi relaxat membru PDL, deputatul Mihail Boldea nu a scăpat încă de judecata partidului. Aşa cum am mai scris, la începutul lunii, Organizaţia municipală a PDL Galaţi a votat cu 24 de voturi „pentru” şi două abţineri o propunere de excludere a parlamentarului din partid. Motivaţia? Repetatele absenţe ale deputatului de la şedinţele biroului şi lipsa de implicare în activitatea partidului. Propunerea de excludere, potrivit statutului PDL, va ajunge la Biroul Judeţean care, dacă o va vota, o va trimite Biroului Permanent Naţional, pentru judecata şi decizia finală.

Deputatul Mihail Boldea consideră în continuare că decizia luată de municipala condusă de senatorul Marius Necula este una nestatutară şi nu crede că ar putea fi exclus din partid. „Din punctul meu de vedere, meciul s-a încheiat. Am discutat cu mai mulţi reprezentanţi din Biroul Permanent Naţional, printre care şi Cezar Preda, care mi-au spus să-mi văd de treabă. Nici nu se discută aşa ceva. Sunt în continuare membru PDL şi aşa voi rămâne”, ne-a declarat Boldea.

Liderul organizaţiei judeţene a PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, ne-a declarat însă că Biroul Permanent Judeţean va lua în discuţie propunerea de excludere a lui Boldea la prima şedinţă care ar putea avea loc în această săptămână. Mircea Toader a reiterat însă că nu este de acord cu excluderea deputatului, ci doreşte sancţionarea lui.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mihail_Boldea_tot_in_corzile_PDL_2.html

Link to comment
Share on other sites

Deputatul Mihail Boldea a scăpat de excludere

După cum am aflat pe surse, deputatul PDL Mihail Boldea a scăpat de excluderea din partid. La şedinţa Biroului Permanent Judeţean de joi nici nu a mai fost luată în discuţie propunerea de alungare de partid votată în Organizaţia Municipală a PDL.

BPJ nu ar fi fost de acord, la fel ca şi Mircea Toader, liderul organizaţiei judeţene cu o asemenea sancţiune radicală. Potrivit surselor noastre de încredere, nici votul municipalei privind eliminarea din partid a deputatului nu era tocmai statutar.

Cert este că Mihail Boldea nu s-a ales nici măcar cu o mustrare! Şi ca de obicei, a lipsit de la şedinţă, având treburi mai importante decât întrunirile politice din PDL.

http://www.viata-libera.ro/articol-Boldea_%E2%80%93_PDL_meci_nul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.