Jump to content

Mâncare ieftină la Cantina Studenţească


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mâncare ieftină la Cantina Studenţească

Aglomeraţie mare ieri, la deschiderea cantinei studenţeşti din Campusul Cuza. Sute de studenţi s-au îngămădit să mănânce „la preţ de producător", aşa cum îi place să spună directorului Direcţiei Administrative Cămine-Cantine, Cezar Bichescu. Bucătăresele au pregătit pentru masa de prânz ciorbe, felul doi şi deserturi la preţuri la fel de apetisante ca şi bucatele. „Ciorbele costă între unu şi 3,5 lei, spaghetele cu sos 0.80 de bani, tochitura cinci lei, garniturile costă între unu şi 1,7 lei, iar grătarele sau ciocănele de pui costă între doi şi 3,7 lei. Avem şi prăjituri, care nu costă mai mult de 2,7 lei, iar apa minerală costă trei lei bidonul de jumătate de litru", spune casiera de la cantină care ne-a explicat şi faptul că adaosul comercial nu este mai mare de 20% şi se aplică doar la câteva alimente. În rest, profitul cantinei trebuie să fie zero. Cele mai căutate mâncăruri sunt cartofii prăjiţi şi grătarele. Acestea din urmă sunt preparate pentru cină, care nu se poate întinde mai târziu de ora 20.00. Accesul în cantină este permis doar pe baza legitimaţiilor sau carnetelor de studenţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Mancare_pentru_studenti-la_preturi_-a_la_Parlament_0_347965334.html

Link to comment
Share on other sites

Arkan, o sa-ti dau in particular daca vrei sa vezi cat castig eu de pe urma cateringului :)).

O mare prostie daca-i pot spune asa este ca romanul se duce unde-i ieftin. Nu-l doare cat si ce baga in gura. Faptul ca tu incerci sa-i dai ceva natural si la pret bun, tot nu e bine.

La cantina e mai ieftin sa speli o farfurie si un tacam decat sa cumperi de unica folosinta. La cantina nu ai costuri cu caserolele de unica folosinta, cu ambalarea lor, cu intretinerea masinii, cheltuieli de combustibil etc.

Nu e chiar asa usor sa faci catering la fel cum nu este usor sa servesti masa pentru clienti.

Asta ca o paranteza. Ramanand pe subiect poti face un calcul simplu si anume: la 3.7 lei o pulpa, cu siguranta nu are mai mult de 100 de grame. Daca ai sa faci un calcul la 200 de grame ai sa vezi ca iti da fix 7.4 in conditiile in care la mine si la alte firme este undeva la 7 lei si ti-o aduce si acasa.

Acum, comparatiile astea sunt facute exact dupa ureche. Nu ai cum sa compari o cantina unde e normal sa fie preturile mici pentru studenti cu o firma de catering la care are acces oricine. Putem spune ca aceasta cantina este un bonus pentru studenti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.