Jump to content

Scade impozitul pe venit de la 16% la 10%?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Comisia pentru buget din Senat a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%

Comisia pentru buget din Senat a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei. Urmeaza votul din plenul Senatului si cel din Camera Deputatilor, care este camera decizionala. "Sper ca in doua saptamini sa intre in plenul Senatului, unde cred ca nu vom avea emotii", a declarat pentru HotNews.ro Iulian Urban, initiatorul proiectului.

Proiectul legislativ, depus luna iunie 2010, prevede modificarea Articolului 43 din Codul Fiscal, referitor la impozitul pe venit. La 9 septembrie, Guvernul a dat aviz negativ proiectului, aratind ca scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ar duce in 2011 la o scadere a veniturilor bugetare cu 5,2 miliarde de lei. "E vorba despre o masura care sa stimuleze atit investitiile straine, cit si iesirea la suprafata a unei parti din economia subterana", a mai spus Iulian Urban.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7893308-comisia-pentru-buget-din-senat-aprobat-scaderea-impozitului-venit-16-10-urmeaza-votul-din-plenul-senatului-camera-deputatilor.htm

Ar fi o singură prtoblemă: în comisia respectivă, PDL e minoritar...

Link to comment
Share on other sites

Ministrul Finantelor sustine mentinerea cotei unice de 16%

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat pentru HotNews.ro ca Executivul sustine mentinerea cotei unice de 16% si le cere initiatorilor proiectului sa respecte legea responsabilitatii fiscal-bugetare. "Am elaborat Strategia Fiscala pentru o cota de 16%. Initiatorii ar fi trebuit sa prevada masuri care sa compenseze scaderea veniturilor bugetare. Respingem scaderea cotei unice in acest moment", a mai spus Ialomitianu. Proiectul legislativ, depus luna iunie 2010, prevede modificarea Articolului 43 din Codul Fiscal, referitor la impozitul pe venit.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7893308-update-comisia-pentru-buget-din-senat-aprobat-scaderea-impozitului-venit-16-10-ministrul-finantelor-gheorghe-ialomitianu-respinge-masura.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.