Jump to content

Zece ani de baschet la Phoenix Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Participare record la “Phoenix Basketball Camp 2008”

* Organizatorii asteapta peste 150 participanti la cea de-a treia editie. Printre invitatii de onoare, la campus se vor afla Janko Lukovski, Vladimir Vlaski sau Goran Vrkic, reprezentantii scolii de baschet sarbe.

Clubul sportiv “Phoenix” in colaborare cu Universitatea “Dunarea de Jos” organizeaza in perioada 1-10 iulie cea de-a treia editie a “Phoenix Camp Galati”. Competitia este rezervata copiilor nascuti intre 1997-1987, baieti si fete. Se vor alcatui grupe valorice pe fiecare categorie de varsta si se vor desfasura zilnic doua antrenamente care vor avea continut tehnico-tactic, jocuri, iar la final meciul “All Star Games”. Organizatorii vor pune la dispozitia participantilor doua terenuri in aer liber, o sala de sport, o sala de forta in aer liber, acces la bazin de inot, acces la o sala de internet, vizionari de casete video cu jocuri. Pentru a imbina utilul cu placutul, organizatorii intentioneaza ca la mijlocul perioadei sa ofere participantilor o plimbare cu vaporasul pe Dunare, o seara dansanta si o sesiune de comunicare pentru toti antrenorii prezenti. Pentru programul campusului se va plati suma de 200 euro, in care sunt incluse servicii de cazare si masa. Sportivii si antrenorii vor primi echipamentul de prezentare a campusului, constand in tricou de antrenament si alte obiecte promotionale. La inchiderea campusului se vor acorda o serie de premii speciale: pentru castigatorii jocurilor, pentru cel mai tanar jucator, pentru cel mai tehnic, precum si titlul de MVP al All Star Game.

Campusul “Phoenix Camp” a inceput in 2003, la prima editie participand 55 copii din Cluj, Iasi si Galati. La debut au poposit in orasul nostru antrenori valorosi din Germania, Serbia si Romania, care au impartasit micilor baschetbalisti noutati si experiente din lumea acestui sport. Printre VIP-urile care au vizitat Galatiul s-au numarat Ion Nicolau, Ion Breza, Costel Cernat, antrenorii Nikola Jokanovic, Poropat Silvano si jucatorul Virgil Stanescu. Traditia va fi respectata si in acest an, cand printre invitatii de marca se vor numara cateva somitati ca Janko Lukovski, Goran Vrkic sau Vladimir Vlaski, toti trei din Serbia, dar si cativa oaspeti-surpriza.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Cea de-a treia editie a "Phoenix Camp" a fost o reusita

* "Phoenix Camp" a ajuns la final. Timp de 10 zile, peste 100 de juniori romani si straini au mancat baschet pe paine si au furat secretele jocului de la cei trei antrenori veniti din Serbia, tara in care jocul cu mingea la cos este sport national.

Cei 103 participanti au fost impartiti pe grupe valorice, pe fiecare categorie de varsta. Micutii baschetbalisti au avut parte de doua antrenamente pe zi cu continut tehnico-tactic. Nu au lipsit nici jocurile de verificare, iar la final cei mai buni cursanti au participat la "All Star Game". Organizatorii au pus la dispozitia participantilor doua terenuri in aer liber, o sala de sport si una de forta. In plus, copiii au avut acces la un bazin de inot si la o sala de internet. Editia din acest an s-a bucurat si de prezenta a trei dintre cei mai buni antrenori din Serbia: Janko Lukovski, Vladimir Vlaski si Goran Vrkic. "La editia din acest an am avut 103 copii care au fost impartiti in sase grupe valorice. Pentru prima oara in istoria campusului au fost prezenti si trei baschetbalisti din Cahul, iar la editia de anul viitor sunt sanse mari sa participe si tineri din Serbia si Bulgaria. Cu totii au avut ce invata de la cei antrenori sarbi, recunoscuti pe plan European pentru rezultatele obtinute in ultimii ani", ne-a declarat antrenorul Tudose Teodorascu, unul dintre organizatori. Toti participantii campusului organizat de clubul de baschet Phoenix in colaborare cu Universitatea "Dunarea de Jos" au plecat acasa cu premii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Nominalizări gălăţene la Gala Baschetului Românesc 2008

Luni, 15 decembrie 2008, Federaţia Româna de Baschet organizează Gala Baschetului Românesc. Evenimentul, în cadrul căruia se vor decerna trofeele pentru superlativele baschetbalistice ale anului 2008, va avea loc la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucureşti, cu începere de la ora 19:30.

Pentru premiile ce vor fi acordate, au fost nominalizaţi şi doi gălăţeni, astfel: Antrenorul cu cea mai bună activitate la copii şi juniori - Florin Nini (LPS Phoenix Galaţi); Antrenorul cu cea mai bună selecţie la copii şi juniori - Andrada Miron (LPS Galaţi).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Florin Nini a primit premiul pentru care a fost nominalizat, nu însă şi Andrada Miron.

Antrenorul cu cea mai buna activitate la copii si juniori: - Florin Nini (LPS Phoenix Galati)

Antrenorul cu cea mai buna selectie la copii si juniori:- Albu Mircea (CSS Bega Timisoara)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Phoenix Magazin - Prima revistă oficială a unui club de juniori

A apărut primul număr al publicaţiei “Phoenix Magazin”! Lansată cu fast, revista clubului gălăţean de baschet Phoenix este şi prima cu profil sportiv editată la Galaţi. Sunt 20 de pagini în care găsim poveşti, întâmplări din viaţa clubului dar şi interviuri cu personalităţi din lumea afacerilor sau păreri ale autorităţilor locale despre locul sportului în viaţa socială a urbei. Cititorii află din primul număr ce înseamnă “Phoenix”, află istoria şi palmaresul clubului care în 2008 a primit, din partea Federaţiei Române de Baschet, titlul de “cel mai bun club de copii şi juniori” din România. “Educaţia costă… timp” .... este titlul editorialului scris de Florin Nini, managerul clubului Phoenix. ”Această revistă se vrea a fi un alt strigăt, un alt mod de educaţie. Atunci când veţi citi editorialul veţi vedea că trebuie să convingi mulţi oameni, gen Mingiu Pingiu, că sportul este, întradevăr, un alt gen de educaţie”, spunea Florin Nini la lansarea revistei. Invitat de onoare, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a mărturisit că şi-ar dori ca şi forul pe care îl conduce să poată susţine apariţia lunară a unei astfel de reviste. Tot din acest număr al publicaţiei aflăm şi o parte din reţeta succesului acestui club, care în 7 ani de existenţă a cucerit nu mai puţin de 8 titluri de campioni naţionali. Sub titlul “Şi gălăţenii pot să sară”, managerul clubului explică de ce a ales să facă o şcoală de baschet, cum pot fi evitate pericolele societăţii, care sunt ingredientele succesului dar şi care sunt planurile sale. “Phoenix Magazin” îşi propune ca în fiecare număr să dea şi “lecţii de baschet”, prezentând elemente tehnico-tactice dar şi noţiuni de psihologie necesare tinerilor antrenori. Odată cu revista, clubul Phoenix şi-a lansat şi imnul official, ale cărui versuri pot fi găsite în primul număr al revistei “Phoenix Magazin”. Revista are preţul modic de 5 lei şi se vinde la punctele de distribuire a presei din Galaţi.

http://www.numaibaschet.ro/articole/art ... de-juniori

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

La campionatele naţionale

Galaţiul are baschetbalişti de bronz

* Performeri: fetele de la Liceul cu Program Sportiv şi combinata Phoenix - LPS *

Echipa de baschet fete a Liceului cu Program Sportiv Galaţi a cucerit medaliile de bronz, clasându-se pe locul 3 în Campionatul Naţional de baschet Under 18. Elevele prof. Andrada Miron s-au clasat pe locul 2 în grupa desfăşurată în Sala "Olimpia" din Capitală. Gălăţencele au trecut de Liceul "Kelemen" din Sf.Gheorghe cu 61-45 şi de LAPI Dej cu 51-48, cedând o singură partidă: 53-76 cu Viitorul Cluj. În semifinale, fetele noastre au dat piept cu multipla campioană Olimpia, de care au fost învinse: 44-60. În finala mică, pentru locurile 3-4, LPS Galaţi - Sportul Studenţesc Bucureşti 59-58. Andrada Miron a folosit următorul lot de jucătoare: Lavinia Mitachi, Gabriela Necula, Adina Lovasz, Mădălina Cioroiu, Beatrice Alaiba, Alina Crăciun, Laurenţia Munteanu, Viviana Bâra, Margareta Dorofte şi Maria Cuzic. O remarcă pentru Alina Crăciun (1,92 m) care, graţie evoluţiei sale, a fost cooptată în "cinciul" de bază al turneului bucureştean. Aceeaşi echipă a LPS urmează să participe şi la finala de la Alba Iulia, a Campionatului de baschet al liceelor, din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

* La masculin, Galaţiul a fost reprezentat de combinata Phoenix - LPS (antrenor Florin Nini), turneul final desfăşurându-se la Otopeni. Un turneu de opt, în care gălăţenii au jucat în grupă cu CS Otopeni, CSS Bega Timişoara şi LPS Bihor Oradea. Iată rezultatele înregistrate: 87-100 cu Bega, 86-80 cu Otopeni şi 79-76 cu Oradea. Clasându-se pe locul 2 în grupă, gălăţenii au jucat în semifinală cu CSS Viitorul For You Cluj, înregistrând o înfrângere la limită: 88-94. După acest meci, sportivii gălăţeni au susţinut meciul pentru finala mică, cu LPS Piteşti. Învingând cu scorul de 96-82, băieţii noştri au intrat în posesia medaliilor de bronz. Apreciatul tehnician gălăţean Florin Nini - care este şi antrenorul lotului naţional de juniori Under 16 - a beneficiat de serviciile următorilor sportivi: Ciprian Ţelinoiu, Alexandru Stanciu, Andrei Lupuşoară, Alexandru Popa, Claudiu Ilincanu, Doru Lupu, Ştefan Gordienco, Horiea Cristian, Robert Bolobiţă, Gabriel Negoiţă, Andrei Petică şi Teoharie Stas.

De notat că clubul gălăţean este campionul ultimelor două ediţii. În acest an, însă, prof. Nini a prezentat un lot mult mai tânăr decât celelalte competitoare - cu jucători de 16 şi 17 ani - ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că viitorul baschetului gălăţean este asigurat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... onz_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Clubul de baschet Phoenix Galaţi

În ultimul timp, investitorii privaţi în activitatea sportivă a copiilor au reuşit performanţe peste cele obţinute cu finanţarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Clubul de baschet Phoenix Galaţi este un exemplu cât se poate de elocvent. Gruparea privată, adresată copiilor şi juniorilor, este considerată cea mai performantă din ţară. La Phoenix, părinţilor li se spune, de la bun început, cât au de plătit şi ce primesc copiii în schimbul taxelor.

Dintre toate sporturile de echipă practicate în România, baschetul a devenit cel mai atractiv, dovadă fiind numărul foarte mare de tineri legitimaţi în ultima vreme. Pentru a ajunge însă în top, se cheltuiesc sume foarte mari. Un sezon al unei echipe de juniori în campionatului naţional, costă între 8.000 şi 10.000 de euro, dacă se ajunge până la turneele finale. Astfel, dacă cluburile care ţin de MECTS mai au de unde să scoată aceşti banii, asociaţiile particulare apelează la taxe şi la cotizaţii.

La Phoenix, această taxă este de 60 de lei/lună şi include trei antrenamente săptămânal. Odată cu avansarea ca nivel de performanţă, se ajunge la cinci antrenamente. „Chiar dacă numărul antrenamentelor creşte, nu mărim taxa. Nu e ca la piaţă, noi promovăm sportul, vrem ca taxa să nu fie o problemă pentru părinţi. Noi oferim sală, mingi şi toate accesoriile pentru antrenament şi cheltuielile de deplasare la meciuri. Ca să fim pe zero şi nu pe minus, taxa ar fi trebuit să fie cam de 130 de lei, dar am alunga copii de la sport. Diferenţa o scoatem de la sponsori şi uneori mai primim câte ceva şi de la autorităţi", a declarat Florin Nini, managerul clubului Phoenix.

În afară de taxă, părinţii mai cheltuiesc, doar pentru echipament, între 80 şi 150 de lei pe an.

Copiii pot fi aduşi la Phoenix începând de la şase ani, iar Florin Nini spune că părinţii nu ar trebui să ezite să-i ducă la baschet, ţinând cont nu numai de avantajele asupra dezvoltării fizice, ci şi de inflenţa pozitivă asupra formării caracterului. „Sportul are o mare contribuţie la educaţie, atât fizic cât şi comportamental. Baschetul, ca sport dinamic şi de echipă, dezvoltă caracterul mai mult ca alte discipline. Îi învaţă să comunice, să aibă disciplină de grup, respect faţă de colegi şi adversari, înseamnă enorm pentru socializare. Au venit la noi copii introvertiţi sau melancolici şi s-au schimbat repede. Baschetul îi obligă să aibă o capacitate de gîndire în regim de efort, deprind capacităţi decizionale care reprezintă cel mai mare câştig în viaţă pentru ei", afirmă Forin Nini.

Date de contact

Părinţilor care doresc să aleagă Clubul de Baschet Phoenix, le oferim numerele de telefon ale antrenorilor: Florin Nini - manager 0723.488.865, Gelu Cazanovschi - antrenor băieţi 0720.546.162, Cristina Nini - antrenor copii 0728.201.636, Mugurel Lepădatu - antrenor fete 0740.02.56.50, Carmen Lepădatu - antrenor copii 0722.17.41.32, Adrian Chiculită - antrenor copii 0742.25.47.61

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sa_ducem_copiii_la_sport_0_214178736.html

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

10 ani de baschet la Phoenix

Prilej de mare bucurie şi sărbătoare în lumea sportului gălăţean. În aceste zile, se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea clubului gălăţean de baschet Phoenix. Un colectiv inimos de antrenori s-a înhămat la o muncă titanică, cu un grup de copii talentaţi, iar rezultatele nu au întârziat să apară. După un deceniu de activitate, cei de aici se pot mândri cu nouă titluri de campioni naţionali, fiecare fiind simbolizat cu câte o steluţă pe sigla clubului precum şi cu numeroase medalii de argint şi de bronz obţinute atât la masculin, cât şi la feminin. De-a lungul timpului, 35 de copii au fost convocaţi la loturile naţionale şi de-asemenea antrenorii Florin Nini (Under 18), Mugurel Lepădatu (Under 16) sau Gelu Cazanovschi (Under 14) s-au ocupat de pregătirea loturilor naţionale. Pentru aceste rezultate impresionante, cei de la Phoenix au fost răsplătiţi cu Premiul Municipiului Galaţi, pe plan local şi cu titlul de cel mai bun club de copii şi juniori din ţară, oferit anul trecut de Federaţia Română de Baschet. Pe plan internaţional, în oraşul de la Dunăre s-a organizat primul campus din ţară, unde copii prezenţi au învăţat de la antrenori renumiţi din Serbia.

O sală proprie şi Academie de baschet, obiective pentru următorul deceniu

După terminarea junioratului, mai mulţi baschetbalişti gălăţeni şi-au luat zborul spre echipe care activează în prima divizie. Este vorba despre: Adrian Guţoaia, la campioana naţională CSU Asesoft Ploieşti; Andrei Zamfir, la CSM Piteşti; Iulian Orbeanu, Mihai Ciprian, Ciprian Ţelinoiu şi Asil Yldîrîr, toţi legitimaţi la Steaua Turabo. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos, au obţinut numai în acest an trei medalii: una de argint şi două de bronz iar Iulia Răileanu a fost coşgetera Campionatului European din Macedonia. „Avem gânduri mari pentru următorii 10 ani de activitate, vrem să rămânem în topul celor mai bune cluburi din ţară şi să promovăm cât mai mulţi jucători la echipele de seniori. Sper să-mi îndeplinesc un vis mai vechi, acela de a promova o echipă în primul eşalon, fie la fete, fie la băieţi. Nu am renunţat la ideea de a construi o sală proprie şi de a crea o Academie de baschet, la care sportivii să participe la cursuri ţinute de antrenori de renume pe plan mondial. Phoenix va deveni un club care să aibă ceva de spus în istoria baschetului din România. În luna decembrie, vom organiza tradiţionala serbare şi atunci vom sărbători cei 10 ani de activitate”, ne-a declarat Florin Nini, managerul clubului gălăţean.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/clubul-phoenix-la-ceas-aniversar.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Fetele de la Phoenix Galaţi - bronz naţional la baschet U16

La acest final de saptamana, la Brasov s-a desfasurat turneul final al campionatelor nationale de baschet U 16, masculin si feminin. La turneul final, orasul nostru a fost reprezentat de echipele clubului Phoenix Galati.

La feminin, Phoenix Panibu Galati a terminat pe locul 3. Fetele pregatite de antrenorii Mugurel Lepădatu si Oana Tiron au castigat finala mica cu SSM CSS Craiova, cu scorul 57-54. In semifinale, Phoenix Panibu a pierdut 44-68 cu BC MC Sport Cluj Napoca.

Baietii de la Phoenix LPS s-au clasat pe locul4, dupa au pierdut finala mica, cu CSU Cuadripol Brasov, cu 70-75. In semifinale, Phoenix LPS a pierdut meciul cu LPS CSU Pitesti, cu 65-79.

http://sportgalati.blogspot.com/2011/04/baschetphoenix-panibu-galati-medalie-de.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Echipele de baschet U 15 ale clubului Phoenix au pierdut finalele naţionale

Baschetbalistele de la echipa U 15 a clubului Phoenix, pregatite de antrenorul Mugurel Lepadatu, au pierdut finala campioantului national, de la Targu Mures, 50-92 cu echipa Bc Mc Sport Cluj Napoca. Cele mai multe puncte pentru galatence au fost marcate de: Sica Cuzic 16, Teodora Neagu 11, Miruna Dudceac 11, Raluca Neculache 7, Bianca Nini 5.

Si baschetbalistii U 15 de la Phoenix au pierdut finala campioantului national, la limita, 71-72 (21-9, 18-17, 11-23, 21-23), cu CSS Viitorul U Mobitelco Cluj Napoca. Pentru galateni au punctat: Daniel Tudorache 33, Andrei Popa 21, Sorin Diaconu 13, Radu Stanciu 2 si Eugen Panturu 2.

sportgalati.blogspot.com

Link to comment
Share on other sites

Baschetbaliştii juniori de argint ai Clubului Phoenix

Pentru cinci zile, oraşul Tg. Mureş a fost capitala baschetului juvenil – juniori şi junioare Under 15. Aici şi-au dat întâlnire cele mai bune 8 echipe din ţară – la feminin, şi tot atâtea la masculin. În ambele au fost prezente şi echipele gălăţene ale Clubului Phoenix.

La feminin, echipa pregătită de Mugurel Lepădatu a jucat în Seria a II-a, alături de CSS Sibiu (meci câştigat cu scorul de 55-50), Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea (64-49) şi BC Sirius Tg. Mureş (56-83). Clasarea pe locul 2 în serie le-a permis fetelor noastre să susţină semifinala, în compania echipei LPS Alba Iulia, de care au dispus cu 69-58, după prelungiri. Marea finală a fost susţinută în compania echipei BC MC Sport Cluj. Meci foarte greu pentru elevele lui Mugurel, echipa de pe Someş fiind, de fapt, o selecţionată a Clujului, în care au fost aduse cele mai valoroase jucătoare. În aceste condiţii, gălăţencele au fost nevoite să se recunoască învinse: 50-92. Clasament final: 1.Cluj, 2.PHOENIX Galaţi, 3.BC Sirius Tg.Mureş.

Locul 2 i-a adus Galaţiului titlul de vicecampioane şi medaliile de argint. Iată şi numele medaliatelor: Ioana Panait, Sica Cuzic, Florentina Ştefan, Andreea Ţopa, Raluca Neculache, Miruna Dudceac, Teodora Neagu, Andreea Coja, Bianca Nini şi Iulia Ioan.

La băieţi, Galaţiul a fost repartizat în Grupa B, alături de CSU Cuadripol Braşov, Steaua Bucureşti şi Mureşul Gladius Tg. Mureş. Elevii lui Gelu Cazanoschi s-au comportat foarte bine pe durata acestor meciuri, ratând in extremis titlul de campioni. De notat că aceşti copii au fost campionii ediţiei de anul trecut, la Under 14. În finală – extrem de disputată, un joc frumos, de angajament total – gălăţenii au cedat la limită în faţa clujenilor de la CSS Viitorul „U” Mobitelco. Ca şi fetele, şi băieţii Clujului au alcătuit o selecţionată a oraşului. Iată rezultatele înregistrate: 82-61 cu Steaua, 70-37 cu Tg. Mureş şi 62-70 cu Braşovul. În semifinale, băieţii noştri au câştigat la o diferenţă de cinci coşuri: 97-87 în faţa CSS Ploieşti. Cum spuneam, finala s-a disputat la cea mai înaltă cotă, presărată şi cu momente dramatice. Clujul s-a impus la un singur punct: 72-71!

Lotul deplasat la Tg. Mureş: Adrian Cuţaru, Valentin Popa, Radu Stanciu, Eugen Panţuru, Vlad Mihăilă, Sorin Diaconu, Daniel Tudorache, Matei Coman, George Hoza şi Ionuţ Picuş.

Foarte tinerii noştri baschetbalişti au câştigat şi câteva premii individuale: Tudorache a fost golgeterul turneului şi, împreună cu Popa, a fost inclus în „best five”, ca şi Teodora Neagu, în timp ce Sica Cuzic a primit distincţia pentru cea mai bună apărătoare a turneului final.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Trupa Phoenix a jucat baschet cu juniorii de la Phoenix Galaţi

Liderul naţionalei de baschet, Virgil Stănescu, şi membrii trupei Phoenix au dat în mintea copiilor. Aceştia le-au făcut o surpriză de 1 Iunie celor de la Phoenix Galaţi, care sînt campioni naţionali de juniori.

Un film al evenimentului - pe site-ul gsp.

gsp.ro

Ţăndărică a căzut pe terenul de baschet

Ovidiu Lipan Ţăndărică, membru al legendarei formaţii Phoenix, a căzut, marți, pe burtă, în timp ce juca într-un meci de baschet demonstrativ, alături de colegii de trupă, la Galaţi. Din fericire, celebrul toboşar nu s-a lovit prea rău. ”Aşa sunt eu, pun suflet în tot ce fac, sunt mai exploziv, ceea ce s-a văzut şi pe teren. M-am lovit un pic, dar nu e mare lucru”, a spus artistul.

Membrii trupei au întâlnit pe teren echipa Phoenix Galaţi, campionii naţionali juniori la baschet, care i-au şi bătut pe veteranii trupei cu acelaşi nume.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Fetele de la Phoenix - vicecampioane naţionale la baschet U17

Baschetbalistele de la Phoenix au pierdut ultimul meci de la turneul final U17, cu MC Sport Cluj Napoca, la limita 66-68 (21-12, 11-18, 14-17, 20-21) si au terminat turneul final pe locul doi,castigand astfel medaliile de argint ale campionatului national. Cea mai buna marcatoare pentru Phoenix in jocul de astazi a fost tot Iulia Raileanu, cu 25 de puncte. Celelate marcatoare galatence: Maria Cuzic 18, Laurentia Munteanu 13, Sica Cuzic 3, Irina Vasilache 3, Andrea Soptica 2, Teodora Neagu 2. Celelate jucatoare avute la dispozitie de prof. Mugurel Lepadatu au fost: Mihaela Hurduc, Margareta Dorofte, Raluca Neculache, Ana Maria Dudu si Andrea Coja.

In celelalte doua meciuri de la turneul final: 64-55 cu CSS Bega Timisoara (Raileanu 23, M.Cuzic 18, Munteanu 10 ,S.Cuzic 9, Hurduc 2, Dudu 2) si 55-31 cu LPS Alba Iulia (Raileanu 16, Munteanu 10, Coja 9, S.Cuzic 9, Soptica 4, Vasilche 3, Hurduc 2).

sportgalati.blogspot.com

Gălăţencele au deplasat la Piteşti următorul lot de jucătoare: Mihaela Hurduc, Sica Cuzic, Laurenţia Munteanu, Margareta Dorofte, Iulia Răileanu, Ana Maria Dudu, Andreea Şoptică, Irina Vasilache, Teodora Neagu, Andeea Coja, Maria Cuzic şi Raluca Neculache.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Pheonix Galaţi, o academie pentru viitorul baschetului

Un proiect înfiinţat în urmă cu 11 ani, ce are ca scop întinerirea loturilor naţionale de baschet, a contribuit până acum la iniţierea şi promovarea a mii de tineri sportivi. Coordonat de antrenorul Florin Nini, clubul Pheonix Galaţi a dat deja componenţi echipelor naţionale de juniori şi de seniori ale României.

Unul dintre puţinele proiecte care vizează viitorul sportivilor români se derulează la Galaţi, sub forma Clubului de baschet Pheonix. Acesta a fost înfiinţat în anul 2000, iar în cei 11 ani de funcţionare, nu mai puţin de 9.000 de copii au învăţat bazele baschetului aici. Unii au ajuns chiar componenţi de bază ai loturilor naţionale ale României.

Florin Nini, unul dintre membrii fondatori ai acestui club este mândru că, după atâţia ani, munca celor care au pus pasiune aici este recunoscută.

Costuri mari pentru performanţă

„În acest moment avem înscrişi , la toate nivelurile de vârstă, 400 de copii, însă trebuie să menţionez că în toţi aceşti ani au rulat peste 8.000 de tineri. La nivel naţional, echipele noastre au reuşit să aducă la Galaţi zece titluri, lucru foarte rar pentru un singur club, care are echipe înscrise la toate nivelurile şi la fete şi la băieţi", a explicat acesta. În acest moment, ţinta pe termen mediu şi lung a clubului de la malul Dunării este să obţină promovarea în primul eşalon al baschetului, atât la fete cât şi la băieţi. „Vrem să promovăm treptat, deoarece cele două echipe pe care vrem să le aducem în prima ligă, vor avea la bază jucători şi jucătoare formate în propria pepinieră", a mai spus Florin Nini. Cum performanţa cere sacrificii, finanţarea unui astfel de proiect este foarte costisitoare. Astfel, numai anul acesta, clubul a avut nevoie de nu mai puţin de 500.000 de lei pentru a funcţiona.

„Finanţarea a venit din partea sponsorilor, a Primăriei, dar şi din cotizaţiile plătite de copii. Datorită acestor investiţii, acum suntem singurul club din România care a înscris echipe cu acelaşi nume în toate competiţiile", a mai adăugat coordonatorul proiectului Pheonix.

„Baschetul înseamnă inclusiv show"

Nu numai jucătorii îşi fac antrenamentul pentru saltul valoric în prima divizie. În acest moment, cei de la Pheonix se pot lăuda că se pregătesc inclusiv din punct de vedere managerial pentru viitor. Astfel, Pheonix pune la dispoziţia fanilor în acest moment obiecte promoţionale, dar şi revista clubului.

„Baschetul înseamnă inclusiv show. Vrem ca meciurile să reprezinte doar punctul central al unei reprezentaţii mult mai largi, care va presupune inclusiv majorete, tombole, dar şi concursuri pentru spectatori", a mai adăugat Florin Nini.

Drumul spre Academie

Pe lângă proiectul ce vizează echipele de seniori, Pheonix a demarat şi proiectul pentru o academie în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, în perioada următoare, cei care vor alege să înveţe baschet la Pheonix vor avea parte de o sală proprie, doar a clubului, dar şi de toate servicile aferente unui astfel de demers.

„În acest moment suntem în discuţii cu două licee pentru a putea înfiinţa clase speciale de baschet acolo. Deşi nu pot dezvălui numele acestor instituţii de învăţământ, pot spune că nu este vorba de Liceul cu Program Sportiv", a mai spus Nini.

Pentru a obţine fonduri suplimentare prin care să fie finanţat viitorul baschetului gălăţean şi românesc, Pheonix îşi propune să vândă jucători pentru cât mai multe cluburi. „În acest moment jucătorii pot pleca aproape fără ca antrenorii sau clubul care i-a format să primească ceva. În momentul în care legislaţia va fi pusă la punct, vom încerca să vindem cât mai mulţi jucători. Clubul trebuie să reinvestească banii obţinuţi în infrastructură", a mai explicat coordonatorul.

Pe lângă tinerii care vor beneficia de experienţa Academiei, vor exista şi avantaje pentru antrenori. Astfel, cei care vor dori să-şi aprofundeze studiile vor putea veni la Galaţi şi, contra cost, vor putea lucra împreună cu specialiştii români şi străini angajaţi aici. De asemenea, în acest moment se poartă discuţii pentru o asociere între clubul Pheonix şi Universitatea din Belgrad.

„Şcoala sârbă de baschet este una de tradiţie în lume şi pentru România ar fi excelent să beneficieze de o astfel de experienţă. Discuţiile sunt destul de avansate şi sperăm ca până la finalul acestui an să semnăm şi actele de colaborare", a încheiat Nini.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

La Phoenix se face baschet de la şase ani

În ultimul timp, investitorii privaţi în activitatea sportivă a copiilor au reuşit performanţe peste cele obţinute cu finanţarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Clubul de baschet Phoenix Galaţi este un exemplu cât se poate de elocvent. Gruparea privată, adresată copiilor şi juniorilor, este considerată cea mai tare din ţară la nivel juvenil. Florin Nini, managerul clubului, spune că părinţii nu ar trebui să ezite să-şi ducă odraslele la baschet, ţinând cont nu numai de avantajele asupra dezvoltării fizice, ci şi de influenţa pozitivă asupra formării caracterului.

„Sportul are o mare contribuţie la educaţie, atât fizic, cât şi comportamental. Baschetul, ca sport dinamic şi de echipă, dezvoltă caracterul mai mult ca alte discipline. Îi învaţă să comunice, să aibă disciplină de grup, respect faţă de colegi şi adversari, înseamnă enorm pentru socializare. Au venit la noi copii introvertiţi sau melancolici şi s-au schimbat repede. Baschetul îi obligă să aibă o capacitate de gândire în regim de efort, deprind capacităţi decizionale care reprezintă cel mai mare câştig în viaţă pentru ei”, afirmă Forin Nini.

Antrenamentele pot fi începute încă de la vârsta de 6 ani, înscrierile putând fi făcute la sala Colegiului „Mihai Kogălniceanu”, în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 13.00.

Taxa, 65 de lei pe lună

La Phoenix, părinţilor li se spune, de la bun început, cât au de plătit şi ce primesc copiii în schimbul taxelor. Este vorba de 65 de lei/lună, iniţial pentru trei antrenamente săptămânal. Odată cu avansarea ca nivel de performanţă, se ajunge la cinci antrenamente. „Chiar dacă numărul antrenamentelor creşte, nu mărim taxa. Nu e ca la piaţă, noi promovăm sportul, vrem ca taxa să nu fie o problemă pentru părinţi. Oferim sală, mingi şi toate accesoriile pentru antrenament şi cheltuielile de deplasare la meciuri. Ca să fim pe zero şi nu pe minus, taxa ar fi trebuit să fie cam de 130 de lei, dar am alunga copiii de la sport. Diferenţa o scoatem de la sponsori şi uneori mai primim câte ceva şi de la autorităţi", a declarat Florin Nini, managerul clubului Phoenix.

Burse pentru talentele neajutorate

În afară de taxa lunară, părinţii mai cheltuiesc, doar pentru echipament, între 80 şi 150 de lei pe an. Copiii talentaţi care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse primesc burse sociale, fiind scutiţi de la orice cheltuială. În acest moment, aproape un sfert din cei 250 de sportivi ai clubului se încadrează în această categorie. De asemenea, cei care ajung la un nivel de performanţă, începând de la echipele de juniori I (18 ani), nu mai se mai percepe taxa.

Date de contact

Părinţilor care ar fi tentaţi să aleagă clubul de baschet Phoenix le oferim numărul de telefon al antrenoarei Cristina Nini, responsabilă de cei care intră pentru prima dată într-o sală de baschet: 0755.343.714. Informaţii suplimentare pot fi obţine şi de la Alexandru Stanciu – nr. telefon 0722691910.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Phoenix U 16 feminin, vicecampioane nationalae

Astazi la Cluj Napoca in finala campionatului national U 16 feminin, Phoenix Galati a pierdut meciul cu CSS Bega Timisoara, 59-68 ( 20-15, 12-14, 10-22, 17-17). Desi la pauza mare fetele pregatite de Mugurel Lepadatu conduceau cu 32-29, in sfertul trei galatencele au avut o evolutie mai slaba, sfertul fiind castigat de echipa din Timisoara cu 22-10, ultimul sfert al finalei s-a terminat la egalitate 17-17. Lotul vicecampioanelor este: Sica Cuzic, Diana Sava, Andreea Cretu, Raluca Neculache, Miruna Dudceac, Teodora Neagu, Andreea Coja, Bianca Nini, Iuliana Ioan, Nicoleta Berbec, Florentin Stefan si Diana Racuciu. Antrenor Mugurel Lepadatu.

sportgalati

Phoenix U 16, vicecampioana si la baieti

Dupa ce fetele de la Phoenix U 16 au obtinut titlul de vicecampioane, astazi la Cluj Napoca si baietii au devenit vicecampioni, dupa ce au pierdut la mare lupta 70-74 (18-19, 20-18, 9-17, 23-20), finala cu gazdele turneului, U Mobitelco Cluj Napoca 1. La fel ca in meciul fetelor, galatenii au cedat in sfertul trei, pierdut de Phoenix 9-17, dupa ce la pauza mare conduceau cu 38-37. Cel mai bun marcator in jocul de astazi si probabil jucatorul turneului a fost, Daniel Tudorache cu 31 de puncte. Ceilalti marcatori galateni de astazi au fost: Andrei Popa 29 de puncte, George Grigoras 4 puncte, Sorin Diaconu 4 puncte si Radu Stanciu 2 puncte. Lotul vicecampionilor este: Daniel Tudorache, Cezar Colceru, Matei Coman, Andrei Popa, Radu Stanciu, George Grigoras, Robert Atanasiu, Vlad Mihaila, Sorin Diaconu, Octavian Mihail, Dan Feraru si Adrian Cutaru. Antrenor : Gelu Cazanoschi.

sportgalati

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Echipa de juniori Phoenix Galaţi - campioană naţională la baschet U17

Baschetbaliştii de la Phoenix au câştigat, astăzi, în sala de sport a Şcolii nr 3 "Ioan Luca Caragiale", campionatul naţional U17. In finală, Phoenix a trecut de U Mobitelco Cluj Napoca cu 71-67 (20-22, 17-15, 17-11, 17-19). Pentru Phoenix au punctat: Daniel Tudorache 29, Andrei Popa 17, Bogdan Serbanescu 8, Sorin Diaconu 8, Cristian Badea 4, Ovidiu Negoita 3, Radu Stanciu 2.

post-2782-0-57517900-1336905065_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Sârbul Srdjen Rodnic, antrenor coordonator la Phoenix

La sfârşitul săptămânii trecute, unicul club de baschet privat din Galaţi a organizat o conferinţă de presă la sala Florin Balaiş. Managerul Florin Nini s-a folosit de acest prilej pentru a ne reaminti rezultatele de până acum, dar şi câteva proiecte de viitor. Phoenix a reuşit în cei 12 ani de la înfiinţare să cucerească 11 titluri de campioni naţionali, numeroase medalii de argint şi bronz şi să dea o serie de jucători la loturile naţionale şi la echipele din Divizia A, printre care îi amintim pe: Iulia Răileanu, Teodora Neagu, Adrian Guţoaia, Andrei Petică, Ciprian Ţelinoiu, Andrei Lupuşoară, Horia Cristiean, Sorin Diaconu, etc.

Cu acest prilej a fost prezentat şi sârbul Srdjen Rodnic, numit antrenor coordonator. „Srdjen Rodnic are 25 de ani şi îl recomandă valoarea pentru că vine de la un club din Novi Sad, cu care noi colaborăm de ani de zile. Am demonstrat de-a lungul anilor că metodica a fost bună la club, s-a lucrat cu simţ de răspundere, la nivel de juniori nu este foarte important numărul de titluri cât contează faptul că acest club produce alimentând echipele naţionale, există continuitate. Clubul nostru este recunoscut în Serbia, un lucru bun îl reprezintă faptul că am reuşit să deprindem din tainele baschetului de un înalt nivel, asta l-a şi convins pe Srdjen să vină să ne ajute, în prima fază pentru trei luni. Un antrenor din Serbia vine la un club dacă acel club din punctul lui de vedere reprezintă ceva. Rolul lui va fi acela de antrenor coordonator pentru grupele de baby baschet, mini baschet, până la Under 14. În opinia noastră, foarte importantă este politica de perfecţionare permanentă a antrenorilor. Îmi doresc, ca în final, să fie o altă etapă, o cărămidă pusă în construcţia unei idei mai mari care îmi aparţine, unică în România, înfiinţarea unei Academii, pe care nu o putem realiza fără un sprijin consistent”, a precizat Florin Nini.

La rândul său, antrenorul Srdjen Rodnic a declarat: „Sunt foarte bucuros să mă aflu aici. Am discutat cu Nini, am decis că e momentul pentru o nouă provocare pentru mine, vin dintr-o ţară în care baschetul este pe primul loc, am avut şansa să învăţ de la cei mai buni antrenori şi vreau să împărtăşesc din experienţa mea celor de la Phoenix”. Un lucru inedit este faptul că la  antrenamente se va vorbi limba engleză, doar în cazuri deosebite făcându-se şi traducerea.

monitoruldegalati.ro

Selecţiile celor cu vârsta între 6 şi 12 ani se fac sâmbăta şi duminică la sala Colegiului Mihail Kogălniceanu,  între orele 10-13, iar la sala „Florin Balaiş” (ex- Puşkin) sâmbăta între orele 14-18 şi duminica între 9 şi 14. Taxa lunară este de 65 de lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Academie regională de baschet, cu centrul la Galaţi

Baschetul în Galaţi a revenit în centrul atenţiei odată cu promovarea echipei de fete a clubului Phoenix în primul eşalon, mai ales că formaţia antrenată de grecul Sakis Paralikas se descurcă foarte bine la primul său sezon în Liga Naţională. Managerul general Florin Nini, care este şi selecţioner al echipei naţionale de fete şi antrenor principal la Energia Rovinari (echipă de băieţi), are un plan mult mai îndrăzneţ în ceea ce priveşte clubul Phoenix, şi îşi doreşte crearea unui puternic centru de baschet la Galaţi, sub forma unei academii.
„Dorinţa mea e să punem bazele unei academii regionale de baschet, Academia Phoenix pentru toată zona din estul ţării, tot ceea ce înseamnă judeţul Galaţi şi celelalte judeţe din jurul nostru. Sunt conştient că-s multe aspecte de pus la punct. Ne trebuie un centru regional puternic, iar Galaţiul poate deveni aşa ceva. Rezultatele sunt de partea noastră, aşa că suntem încrezători că putem realiza acest lucru”, a spus Florin Nini.
Cu experienţa de partea sa, Florin Nini doreşte să creeze un sistem bine pus la punct, astfel încât baschetul de performanţă să se realizeze în principal cu jucătoare crescute în propria pepinieră, gălăţence sau din apropierea Galaţiului.
„Avem deja trei grupe de junioare, dar mi-am propus să avem încă şase-şapte la diverse categorii de vârstă. Astfel, să putem promova în echipa mare, de la an la an, cel puţin o jucătoare crescută în propria pepinieră”, a precizat Nini.

Jucătoare gălăţence în echipă, obiectiv imediat

Altfel, la nivelul primei echipe de fete vor fi transferate la Phoenix jucătoare născute în Galaţi, care şi-au făcut junioratul la clubul manageriat de Florin Nini.
„Vom readuce acasă aduce acele jucătoare gălăţence capabile de performanţă, responsabile de ceea ce înseamnă imaginea unui club profesionist. Copiii trebuie să vadă în ele modele de performanţă, inclusiv la comportamentul din afara terenului. Ne dorim să fie o tradiţie să avem o echipă de primă ligă la baschet, cu un nucleu de şapte-opt jucătoare crescute de club. Gândim un proiect de lungă durată. Echipa trebuie să deschidă orizonturi pentru jucătorii tineri. De altfel, unul din obiectivele noastre este să avem cât mai multe jucătoare gălăţence”, a spus Nini.
Phoenix este momentan pe locul opt în Liga Naţională, cu 22 de puncte, fiind foarte aproape de calificarea în play-off.
De asemenea, se doreşte şi promovarea cu echipa de băieţi, însă obiectivul e pe termen lung şi greu de atins din cauza costurilor ridicate din baschetul masculin. „Promovarea obţinută de Phoenix la fete reprezintă finalizarea unei piramide. Rezultatele sunt peste aşteptări pentru primul sezon în Liga Naţională, am ajuns chiar să ne batem pentru un loc în play-off. Vom încerca acelaşi lucru şi la băieţi, ne propunem şi aici promovarea în prima ligă. E mult mai spectaculoasă liga masculină, dar e şi mult mai costisitoare. Totuşi, trebuie să avem în continuare răbdarea de a construi. Indiferent de dorinţa exagerată a unora, trebuie să avem un management care să ne permită să avansăm pas cu pas”, a mai precizat Nini.
Înfiinţat în urmă cu mai bine de 12 ani, clubul Phoenix are în palmares 11 titluri de campion naţional al nivel de juniori.

Clubul Phoenix doreşte să se dezvolte atât la nivel de copii şi juniori, cât şi la cel de seniori

Baschetul în Galaţi a revenit în centrul atenţiei odată cu promovarea echipei de fete a clubului Phoenix în primul eşalon, mai ales că formaţia antrenată de grecul Sakis Paralikas se descurcă foarte bine la primul său sezon în Liga Naţională. Managerul general Florin Nini, care este şi selecţioner al echipei naţionale de fete şi antrenor principal la Energia Rovinari (echipă de băieţi), are un plan mult mai îndrăzneţ în ceea ce priveşte clubul Phoenix, şi îşi doreşte crearea unui puternic centru de baschet la Galaţi, sub forma unei academii.
„Dorinţa mea e să punem bazele unei academii regionale de baschet, Academia Phoenix pentru toată zona din estul ţării, tot ceea ce înseamnă judeţul Galaţi şi celelalte judeţe din jurul nostru. Sunt conştient că-s multe aspecte de pus la punct. Ne trebuie un centru regional puternic, iar Galaţiul poate deveni aşa ceva. Rezultatele sunt de partea noastră, aşa că suntem încrezători că putem realiza acest lucru”, a spus Florin Nini.
Cu experienţa de partea sa, Florin Nini doreşte să creeze un sistem bine pus la punct, astfel încât baschetul de performanţă să se realizeze în principal cu jucătoare crescute în propria pepinieră, gălăţence sau din apropierea Galaţiului.
„Avem deja trei grupe de junioare, dar mi-am propus să avem încă şase-şapte la diverse categorii de vârstă. Astfel, să putem promova în echipa mare, de la an la an, cel puţin o jucătoare crescută în propria pepinieră”, a precizat Nini.
Jucătoare gălăţence în echipă, obiectiv imediat
Altfel, la nivelul primei echipe de fete vor fi transferate la Phoenix jucătoare născute în Galaţi, care şi-au făcut junioratul la clubul manageriat de Florin Nini.
„Vom readuce acasă aduce acele jucătoare gălăţence capabile de performanţă, responsabile de ceea ce înseamnă imaginea unui club profesionist. Copiii trebuie să vadă în ele modele de performanţă, inclusiv la comportamentul din afara terenului. Ne dorim să fie o tradiţie să avem o echipă de primă ligă la baschet, cu un nucleu de şapte-opt jucătoare crescute de club. Gândim un proiect de lungă durată. Echipa trebuie să deschidă orizonturi pentru jucătorii tineri. De altfel, unul din obiectivele noastre este să avem cât mai multe jucătoare gălăţence”, a spus Nini.
Phoenix este momentan pe locul opt în Liga Naţională, cu 22 de puncte, fiind foarte aproape de calificarea în play-off.
De asemenea, se doreşte şi promovarea cu echipa de băieţi, însă obiectivul e pe termen lung şi greu de atins din cauza costurilor ridicate din baschetul masculin. „Promovarea obţinută de Phoenix la fete reprezintă finalizarea unei piramide. Rezultatele sunt peste aşteptări pentru primul sezon în Liga Naţională, am ajuns chiar să ne batem pentru un loc în play-off. Vom încerca acelaşi lucru şi la băieţi, ne propunem şi aici promovarea în prima ligă. E mult mai spectaculoasă liga masculină, dar e şi mult mai costisitoare. Totuşi, trebuie să avem în continuare răbdarea de a construi. Indiferent de dorinţa exagerată a unora, trebuie să avem un management care să ne permită să avansăm pas cu pas”, a mai precizat Nini.
Înfiinţat în urmă cu mai bine de 12 ani, clubul Phoenix are în palmares 11 titluri de campion naţional al nivel de juniori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Federaţia de baschet vrea să facă la Galaţi primul Centru de Excelenţă din ţară

* Preşedintele federaţiei de specialitate s-a întâlnit cu reprezentanţii municipalităţii pentru a demara un proiect dedicat celor mai buni juniori din ţară * Ţinta secundară, pe termen mediu, este formarea unei echipe gălăţene masculine care să joace în prima ligă

Federaţia Română de Baschet (FRB) este pe punctul de a pune în practică un proiect ambiţios, formarea primului Centru de Excelenţă destinat pregătirii în sistem centralizat a celor mai juniori din ţară, după modelul „Luceafărul” practicat cu succes în fotbal înainte de 1990.
Acest proiect se doreşte a fi derulat în Galaţi, la propunerea lui Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix şi, totodată, selecţioner al echipei naţionale feminine, iar primul pas în acest sens a fost făcut marţi, când preşedintele FRB, Horia Păun, a venit la Galaţi şi s-a întâlnit cu primarul Marius Stan, pentru o discuţie informativă despre eventualul sprijin al autorităţilor locale.
„Sunt multe argumente în alegerea Galaţiului în acest proiect. Parteneriatul cu Phoenix este unul dintre ele, un club cu performanţe deosebite în şlefuirea juniorilor, iar evoluţia cu rezultate foarte bune a echipei de fete încă din primul an în Liga Naţională demonstrează că aici se lucrează temeinic. De asemenea, este vorba de un oraş unde autorităţile au deschidere către sport. În plus, aspect important, în Galaţi există un centru universitar de tradiţie şi astfel putem avea cum să asigurăm continuitate şi în ceea ce priveşte studiile”, ne-a declarat Horia Păun, preşedintele FRB.
Conform Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, "primarul Marius Stan va analiza propunerea Federaţiei Române de Baschet, după ce vor fi făcute şi calculele estimative pentru ceea ce  ar  însemna  efortul  bugetar  al  municipalităţii  în  susţinerea centrului de excelenţă, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu Consiliul Local".
Florin Nini a precizat că scopul principal este, pe termen lung, formarea unei echipe naţionale competitive, iar Galaţiul să beneficieze, ca ţintă secundară, prin formarea unei echipe locale care să ajungă în prima ligă. „Cei din federaţie au fost atraşi de succesul proiectului Phoenix, avem mulţi jucători crescuţi de clubul nostru ajunşi în Liga Naţională. Vrem să începem cu cei mai buni juniori de 16-17 ani din ţară, să ne ocupăm de pregătirea şi perfecţionarea lor, atât pe plan sportiv, cât şi şcolar, pentru loturile naţionale. Galaţiul ar urma să fie beneficiar al acestui Centru de Excelenţă prin posibilitatea de a forma o echipă masculină care să ajungă în prima ligă”, a explicat Nini.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Clubul de baschet Phoenix şi Universitatea „Dunărea de Jos” pun bazele unui parteneriat important pentru baschetul gălăţean

Clubul de baschet Phoenix Galaţi a încheiat astăzi un parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, care are drept scop dezvoltarea activităţii baschetbalistice şi crearea unui Centru Naţional de Copii şi Juniori. Odată cu acest parteneriat, clubul Phoenix îşi va schimba şi denumirea oficială în Phoenix U Galaţi.

Parteneriatul stabilit între Universitatea Dunărea de Jos şi Clubul Sportiv Phoenix este unul care va aduce benificii ambelor părţi. Universitatea de stat de la Galaţi va beneficia de publicitate la diferitele manifestări sportive ale clubului pentru care va da la aschimb logistică pentru antrenamentele sportivilor sau cazarea acestora. De altfel, rectorul universităţii, profesorul Iulian Gabriel Bîrsan a mărturisit că prin semnarea acestui parteneriat nu se face altceva decât oficializarea unei mai vechi şi îndelungate colaborării pe care Universitatea „Dunărea de Jos" l-a oferit şi până acum Clubului Phoenix. „Pentru noi este foarte important acest parteneriat, avem un club cu peste 300 de copii, dar şi peste 20 de studenţi care studiază la Universitatea Dunărea de Jos. Acest parteneriat e o garanţie a viitorului pentru părinţii care îşi îndrumă copiii la baschet. Fiecare sportiv în parte trebuie să-şi asigure viitorul prin studii, fiecare trebuie să îmbrace o carieră. Universitatea vine şi ne sprijină cu activităţi didactice. Sportul nu înseamnă doar meciul propriu-zis, tocmai de aceea avem nevoie de astfel de colaborări care să asigure continuitate”, a declarat managerul Clubului Sportiv Phoenix, Florin Nini.

Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că în scurt timp, cu sprijinul Universităţii, al Federaţiei Române de Baschet şi al Primăriei la Galaţi se va putea înfiinţa un Centru Naţional de Baschet. Clubul Sportiv Phoenix are o veche tradiţie în susţinerea excelenţei şi a performanţei sportive, având 12 echipe în competiţii naţionale şi 18 echipe în practică. Clubul se clasează pe locul 1 la fete şi locul 5 la băieţi şi a introdus de câtva timp şi sistemul acordării de burse sportive pentru studenţii care fac performanţă şcolară şi didactică.

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

 • 7 years later...

„Academicienii” de la Phoenix și-au pus la gât medaliile de argint

La Târgovişte s-a desfăşurat în perioada 23-27 martie turneul final al Campionatului Naţional de baschet pentru juniorii Under 15.

Galaţiul a fost reprezentat cu onoare de Academia de Baschet Phoenix, antrenori Dalibor Dixon Destanovic şi Cristina Nini, care a devenit vicecampioană naţională după ce a înregistrat rezultatele: 75-44 cu CSU Sibiu, 81-47 cu CSS Tg.Jiu, în grupă, 82-37 cu Laguna Bucureşti, în sferturi, 78-67 cu CSS Ploieşti, în semifinale, 56-67 cu ACS Dan Dacian Portocaliu Bucureşti, în finală.

Lotul de jucători: David Mărgărit, Ianis Mihai, Rareş Nedelcu, Luca Arfire, Marian Ghiran, Tiberiu Chiper, David Brăilescu, Sebastian Boghean, Andrei Ciulin, Luca Dumitru, Cosmin Buboiu, Matei Şorodoc, ultimii doi au fost incluşi în 5-ul turneului.

Uriaşii Moldovei au obţinut în sezonul 2021-2022 16 victorii din cele 17 partide disputate. „Felicitări tuturor participanţilor la acest turneu final şi adversarilor noştri din finală, Dan Dacian, care a câştigat acest turneu. De asemeni, felicitări organizatorilor pentru buna organizare a acestui turneu. Mulţumesc tuturor echipelor pentru fair play... Sunt foarte mulţumit pentru că toată munca depusă pe teren în ultimii ani cu băieţii a dat în sfârşit rezultate... Felicitări tuturor băieţilor noştri... Au luptat pentru fiecare minge pe teren cu mare atitudine, dorinţă, şi au demonstrat un potenţial la cel mai înalt nivel pentru baschetul viitor... Sunt fericit că avem doi jucători în primii cinci ai turneului, Şorodoc şi Buboiu... Să fii finalist şi să fii pe locul secund în campionatul naţional este un mare rezultat... Mulţumesc tuturor fanilor, părinţilor care au fost cu noi la fiecare joc pentru a ne susţine şi pentru a crea atmosfera pe care multe echipe de seniori nu o au... Ei au fost al şaselea jucător al nostru pe teren... Această performanţă arătată nouă ne obligă în acelaşi timp să muncim mai mult... Bravo băieţi! Bravo Phoenix! Până la capăt!”, a concluzionat coach Dalibor Dixon Destanovic.

În aceeaşi perioadă, Arena de Baschet din Bucureşti a găzduit faza finală în întrecerea feminină. „Academicienele” gălăţene au avut evoluţii bune, reuşind să ocupe locul 11 în ierarhia finală după ce au înregistrat rezultatele: 45-85 cu Sportul Studenţesc, 25-87 cu CSS Bega Timişoara, 44-56 cu Leii Bucureşti şi 20-0 cu Mureşul Sirius Tg.Mureş.
otul de jucătoare: Bianca Petrache, Andreea Suditu, Elena Bucur, Ana Maria Carp, Ştefania Balaş, Ana Tiron, Lavinia Gheorghe, Raisa Zainea, Daniela Mititelu, Costela Amărioarei, Alecsandra Nacu.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

O tânără jucătoare de baschet din Galați, printre cele mai bune din țară

Orașul nostru a avut multe momente în istoria sa recentă în care a fost cap de afiș pentru diferite evenimente sportive, titluri câștigate și reprezentanți de succes, iar în ultima categorie dorește să se înscrie și Ana Maria Carp, în vârstă de numai 13 ani.

Baschetul a apărut la Galați ca opțiune de sport care poate fi practicat de către copii într-un cadru organizat abia după anul 2000, iar efectele încep să se vadă. Tot mai mulți copii se înscriu la cluburi de baschet și își doresc să ajungă să performeze. Un astfel de exemplu este Ana Maria Carp, junioară la Academia de Baschet Phoenix, născută în 2009, dar care evoluează la o categorie de vârstă cu doi ani mai mare. Ana Maria a fost remarcată ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare din țară, la turneul final din sezonul precedent, deși era într-un mare deficit de vârstă.
Antrenorii de la club apreciază devotamentul Anei la antrenamente și o văd ca pe o potențială jucătoare importantă în baschetul românesc în viitor.
"Este o fată ieșită din comun, pentru că pe lângă talent este foarte serioasă, dispusă la efort, are și calități de lider în teren. Este tot ceea ce își dorește un antrenor de la un jucător și chiar dacă joacă la o categorie mai mare de vârstă, tot este printre cele mai bune! Desigur, trebuie să continue să lucreze, ca orice sportiv de o vârstă atât de mică, dar are toate șansele să devină o jucătoare importantă pentru România și să joace la un nivel foarte ridicat", ne-a spus Dalibor Destanovic, unul dintre antrenorii săi.

Galațiul, prima opțiune

"Când nu am antrenamente, îmi place să mă joc cu prietenii, tot baschet", ne-a spus Ana Maria, încă din start.
S-a apucat de sport la 6 ani, când antrenoarea sa de atunci, Iulia, i-a indus pasiunea pentru sport. "A fost o acțiune la care am participat. Mi-a plăcut foarte mult și de atunci mi-am dorit să fac baschet. Mă bucur tare mult că am avut ocazia prin sport să cunosc oameni noi, de la care am ce să învăț. Îmi doresc să ajung baschetbalistă de performanță și părinții mă sprijină în tot ceea ce fac", a spus Ana Maria Carp.
În baschetul românesc, lucrurile se mișcă din ce în ce mai repede, iar cluburile își doresc să atragă sportivii talentați de la vârste fragede. Este și cazul Anei, care a primit deja mai multe oferte de la cluburi importante din afara Galațiului. "Atât timp cât am echipă la Galați, nu mă gândesc să plec. Nu mă deranjează nici să joc la o categorie mai mare de vârstă, ci chiar mă ambiționează", a spus Ana.

Ana Maria Carp, la "Phoenix Camp" 2022

În această săptămână, la Galați, se desfășoară o nouă ediție a taberei de vară "Phoenix Camp", la care participă și Ana Maria Carp. Alături de mai mulți copii din Galați, Vaslui, Câmpina, Piatra Neamț, Iași, Suceava sau Tulcea, plus prezențe internaționale ale unor copii din Serbia și Marea Britanie, Ana are ocazia să lucreze suplimentar cu antrenori străini, având obiectivul de-aș îmbunătăți aruncarea, după cum ne-a spus. Pregătirea în tabăra de vară durează până pe 1 august. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix CAMP 2022, eveniment de succes

Galațiul a fost gazda unui eveniment ce s-a bucurat de un mare succes în rândul copiilor participanți - Phoenix CAMP 2022. Altfel spus, tabăra de vară de baschet, desfășurată pe terenurile de la Liceul Auto, a generat un interes major în rândul participanților atât din alte orașe, cât și din Galați. Antrenori din străinătate au pregătit, timp de o săptămână, 50 de copii - care au avut șansa să se bucure și de alte acțiuni puse la dispoziție de organizatori, workshopuri sau plimbare cu barca pe Dunăre.

"Am încheiat cu succes cea de-a cincea ediție a Phoenix CAMP, cu o organizare remarcată de toți participanții, care deja și-au anunțat intenția de a participa și la următoarea ediție. Ne bucurăm de feedbackul foarte bun primit, noi am organizat un CAMP care s-a bazat pe pregătirea copiilor la modul cel mai serios, nu doar de dragul de a ne strânge, iar acest lucru a fost remarcat de toată lumea, copii, părinți, antrenori. De asemenea, putem spune că am generat interes în oraș, pentru că mai mulți agenți economici au beneficiat de această formă de turism sportiv pe care am propulsat-o, a spus Florin Nini, președintele Academiei de Baschet Phoenix.
Pe lângă copiii din plan local, la tabăra de vară au participat copii din Suceava, Tulcea, Iași, Bistrița, Piatra Neamț sau Vaslui, plus din alte țări, Serbia și Marea Britanie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.