Jump to content

Cursuri de limba japoneză la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Absolvenţii sătui de sistemul de stat îşi deschid şcoli private. Vezi aici o poveste de succes de la Galaţi!

O absolventă Filologie, specializată în aceste limbi, a preferat să-şi facă şcoală proprie. Deoarece învăţământul de stat se confruntă cu probleme de ordin economic, absolvenţii facultăţilor cu valenţe didactice se reorientează către zone mai profitabile.

Astfel, la Galaţi Andreea Ionescu, o tânără care a terminat de doar doi ani Facultatea de Limbi si Literaturi Străine, secţia Japoneză - Engleză, din cadrul Universităţii Bucureşti, s-a hotărât să-şi încerce norocul în învăţământul privat, dar nu ca angajat, ci în postura de liber profesionist.

A închiriat o sală de clasă la Liceul „Radu Negru", a amenajat-o cu buget propriu, după care a început să predea exact ceea ce a învăţat în facultate. „Din câte ştiu eu, la ora aceasta sunt singura persoană care predă japoneza, în mod autorizat, în judeţul Galaţi", afrmă Andreea.

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, a ales acest mod original pentru a-şi practica exercita meseria, din dorinţa de a-şi putea păstra independenţa. „N-am vrut să depind de capriciile legiuitorilor sau de cele ale vreunui director de şcoală. Dacă ar fi să mă orientez spre sistemul public, m-aş duce să lucrez numai în cadru academic", a mai spus Andreea.

Din cauza legilor prost făcute, cei care vin să înveţe cele două limbi străine la cursurile Andreei nu pot primi diplome atestate de minister. „Eu le dau diplome, pe care scrie că au absovit cursurile la un anumit nivel, după care se pot prezenta fără probleme la un curs de atestare gen Cambridge sau Toefl", explică tânăra profesoară.

De altfel, cei care vin să înveţe limbi străine în acest sistem, au nevoie de ele la nivel de conversaţie, pentru a se descurca la joburile din alte ţări. Pe de altă parte, sunt şi foarte mulţi părinţi care îşi aduc copiii la Andreea. „Cursurile sunt interactive. Oamenii mă privesc iniţial cu jenă, pentru că spun că nici măcar nu ştiu să pronunţe corect, însă ulterior se învaţă cu acest stil", explică tânăra profesoară.

Cursurile durează tot anul şcolar, o oră de limba engleză costând 10 lei, în timp ce una de japoneză 20. „Îmi convine acest stil, mai ales că cel mic învaţă să-şi pună mintea la contribuţie şi reuşeşte să se descurce şi cu o limbă străină", explică Relu Saulia, tatăl unui copil de şapte ani care urmează cursurile Andreei.

Cum bugetul de publicitate este unul redus, Andreea a apelat la cea mai simplă metodă pentru a se face cunoscută: Facebook. „Avem un cont, Britwit, iar de acolo, cei interesaţi pot afla absolut tot ce îşi doresc. Pentru o afacere tânără, era cel mai simplu mod de promovare".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Absolventii-sistemul-private-Vezi-Galati_0_348565208.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.