Jump to content

Acuzaţii de dopaj la adresa Oţelului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Acuzaţii de dopaj la adresa Oţelului

Clubul Otelul Galati a publicat miercuri seara un raspuns la articolul in care este acuzat ca a ajuns pe prima pozitie a Ligii I folosind jucatori dopati. Cu titlul "Ne dopam cu victorii!", galatenii au raspuns articolului publicat de ziarul National, despre care spun ca acuza gratuit gruparea de la Dunare.

Iata textul publicat pe site-ul clubului Otelul:

"Ca sa citam editia de astazi a cotidianului 'National', prezenta lui FC Otelul Galati pe primul loc al clasamentului Ligii I starneste invidii. Nu stim exact care alt club ne pizmuieste atat de mult incat o publicatie nationala sa acorde ditamai pagina unui banal sentiment, dar suntem convinsi ca macar autorul articolului intitulat 'Otelul Galati a ajuns pe primul loc dopandu-se?' a fost coplesit de ura. Obida la care domnul Sebastian Stan, semnatarul expunerii, face trimitere este doar un pretext de a jigni, compunand pe genunchi rautati facile asupra echipei vinovate de a fi ajuns lider doar prin propriile forte. Nu ne-am fi propus niciodata sa analizam calitatea indoielnica a scriiturii domnului gazetar daca domnia sa n-ar fi insinuat absolut gratuit ca FC Otelul 'este suspectat ca ar fi mancat friptura dupa Contador'. Cu toate ca imparte redactia cu reputatul scriitor Razvan Ioan Boanchis, domnul Sebastian Stan n-a reusit sa-i imprumute din stil si nu poate fi depistat pozitiv nici la controlul gramatical, asadar legatura facuta intre jucatorii nostri si castigatorul dopat al Turului Frantei este aberanta, poate chiar indecenta. Nu dorim sa cadem in pacatul jurnalistului avid de senzational, ci dimpotriva ne argumentam judecata. Autorul rateaza cel putin un acord intre subiect si predicat, 'Galatenii (...) i-a rupt in doua pe dinamovisti', si se foloseste de voleul gandirii pentru a-si dinamita eseul cu o asa-zisa remarca a opiniei publice vizavi de performantele lui FC Otelul: 'Astia a lu' Dorinel alearga mai mult ca Banel!' (corect ar fi fost 'Astia ai lu' Dorinel...'). Trecand la fondul problemei, 'astia ai lui Dorinel', asa cum sunt numiti componentii echipei noastre, poate ca se pregatesc mai bine decat jucatorul lui FC Steaua Bucuresti si nici nu pierd noptile prin cluburi. Totusi, ca sa-i facem pe plac domnului Sebastian Stan, il anuntam in mod oficial ca ne dopam. Cu victorii, fireste."

http://www.ziare.com/otelul/stiri-otelul/otelul-raspunde-acuzatiilor-de-dopaj-1046924

Gălăţenii lui Dorinel - suspectaţi că au mîncat friptură după Contador!

“Ăştia ai lu’ Dorinel aleargă mai mult ca Bănel!”

Poziţia de lider a Oţelului, după 10 etape, a strîrnit multă invidie, dar şi destule controverse. O echipă fară bani, cu doar 150.000 euro pentru transferuri şi nocturnă în rate, nu este privită cu ochi buni de către ceilalţi participanţi la competiţie. Gălăţenii i-au băgat în şedinţă pe jucătorii lui Şumudică, remizînd 0-0 în Giuleşti, i-au suit pe garduri pe stelişti (victorie cu 1-0 pe Dunăre), apoi i-au rupt în două pe dinamovişti, chiar în Ştefan cel Mare, cîştigînd cu 2-1. Toată lumea a lăudat ambiţia cu care joacă trupa lui Dorinel Munteanu, dar mai ales modul cum aleargă în teren Rîpă, Sîrghi, Sălăgeanu, Antal, S.Ilie, Giurgiu ori Viglianti. “Ăştia ai lu’ Dorinel aleargă mai mult ca Bănel!”. Expresia a dat startul unor semne de întrebare. De ce sînt gălăţenii atît de rezistenţi? Nu cumva “Munti” a mai avut probleme cu treaba asta şi în trecut?

Secretul longevităţii “Neamţului”

Dorinel Munteanu este cel mai selecţionat jucător în naţionala României, cu 134 de prezenţe sub tricolor. A jucat pînă la 38 de ani la prima reprezentativă, chiar din postura de antrenor-jucător la echipa de club. Toată lumea se întreba cum de “Munti” rezistă atît, şi de aici au început acuzaţiile de dopaj. Nimic nu a fost dovedit, iar Munteanu a explicat de ce se află încă pe teren. “Unul dintre motivele longevităţii mele ca jucător este acela că nu mi-a plăcut să merg prin cluburi. Spre exemplu, în toată viaţa mea, am fost numai de cinci ori la discotecă, şi de fiecare dată cu toată echipa naţională”, a declarat cel mai bun număr 8 al naţionalei. Bine, bine au zis oameni de fotbal, dar al doilea motiv?

O altă bănuială ar fi legată de prezenţa lui Marius Stan, actualul preşedinte al Oţelului, în conducerea grupării Rocar Bucureşti, undeva la sfîrşitul anilor ’90. Formaţia din Berceni era antrenată în mandatul Marius Stan de faimosul cuplu Silviu Dumitrescu – Vasile Silaghi, renumit pentru legendele privind medicaţiile suspecte – vezi scandalurile “Chindia” şi “FC Argeş”. “Silaghi administra jucătorilor cîte 10-12 pastile, care conţineau aceleaşi săruri existente într-un singur medicament: Supradyn”, declara în 2009 Silviu Dumitrescu.

Control antidoping pentru CFR-ul lui Munteanu

În sezonul 2006-2007, războiul declaraţiilor dintre Marian Iancu şi Dorinel Muteanu, pe atunci antrenor jucător la CFR Cluj, a atins apogeul cînd patronul bănăţenilor a cerut testarea fostului fotbalist de la FC Koln. Iniţial, FC Naţional şi Pandurii îl suspectaseră public de dopaj pe Dorinel, solici­tînd de asemenea controlul acestuia.

Sebastian Stan

http://www.ziarulnational.com/stiri/Sport/1286296007-G-l-enii-lui-Dorinel-suspecta-i-c-au-m-ncat-friptur-dup-Contador-

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.