Jump to content

Iveştean evazionist în Mehedinţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Iveştean evazionist în Mehedinţi

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a dispus ieri trimiterea în judecată a unui gălăţean pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi evaziune fiscală, după ce acesta a emis opt bilete la ordin fără a avea bani în cont.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul S.F., în calitate de administrator al SC LENMET SRL, cu sediul în localitatea Iveşti, judeţul Galaţi, a indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii părţii civile SC MEVA SA Drobeta Turnu Severin, de la care, în perioada iulie - august 2009, a achiziţionat mărfuri (tablă) în valoare totală de 553.620,72 lei, pentru plata cărora a emis opt bilete la ordin, cunoscând că pentru valorificarea acestora nu există disponibilul necesar“, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

De asemenea, Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 18.266 de lei, întrucât bărbatul a săvârşit şi infracţiunea de evaziune fiscală constând în omisiunea înregistrării în evidenţele contabile ale SC LENMET SRL a două facturi fiscale în cuantum de peste 100.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, S.F. a avut relaţii comerciale şi cu partea civilă SC APROMAT SA Arad, iar pentru marfa achiziţionată a emis o filă cec în cuantum de 20.730,13 lei, fără a avea completate toate elementele esenţiale şi care, introdusă la plată, a fost refuzată pe motiv de lipsă totală disponibil în cont.

http://www.gds.ro/Actualitate/2010-10-07/Inselaciune+si+evaziune+fiscala&hl=Galati&tip=toate

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.