Jump to content

Tiber şi-a făcut o Solidaritate nouă!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tiber şi-a făcut o Solidaritate nouă!

Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor nu mai există - a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă liderul acestei structuri, Gheorghe Tiber.

Acesta a continuat însă spunând că a fost înfiinţat un nou sindicat. Este vorba despre Sindicatul Naţional „Solidaritatea” al Metalurgiştilor din România, care a luat fiinţă prin unirea vechiului SSM de la ArcelorMittal Galaţi şi a sindicatului de la ArcelorMittal Hunedoara. Noua Solidaritatea are sediul în comuna Jilava şi a fost înscris la Judecătoria Cornetu, iar instanţa a avizat prin sentinţă înfiinţarea sindicatului încă din luna iulie a acestui an. „Ce trebuie să ştie oamenii este că sindicatul nu pleacă nicăieri. Va avea doar sediul juridic în altă parte. Vom continua să luptăm pentru drepturile salariaţilor pe care îi reprezentăm şi vom face tot posibilul să nu îi dezamăgim”, a susţinut Gheorghe Tiber.

Dincolo de motivul extinderii... naţionale a mişcării sindicale reprezentate de către Tiber, acesta a spus şi că în felul acesta procesele pe care vechiul sindicat le are cu gruparea Ilinca, despre care a spus că este susţinută de conducerea ArcelorMittal Galaţi, rămân fără obiect.

Mişcarea făcută de către cei de la vechiul sau noul sindicat Solidaritatea nu le asigură însă reprezentativitatea, atât de necesară pentru accesul la negocierile contractului colectiv de muncă pe anul 2011. Tiber a recunoscut că, şi în acest caz, procesul a rămas fără obiect şi că în urmă cu două săptămâni a fost iniţiat un nou proces, pentru obţinerea reprezentativităţii cu o treime din numărul de salariaţi de la combinatul siderurgic. „Au fost strânse până acum 3.000 de semnături, însă procedura continuă. Ne aşteptăm la orice din partea administraţiei, inclusiv la faptul că negocierile ar putea începe înainte ca instanţa să se pronunţe în legătură cu acest ultim dosar. Suntem însă pregătiţi pentru a face faţă unor situaţii de felul acesta”, a mai declarat Tiber.

http://www.viata-libera.ro/articol-Solidaritatea_a_murit_traiasca_Solidaritatea_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.