Jump to content

Trei gălățeni au jefuit o bijuterie din Brăila


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Trei gălățeni au jefuit o bijuterie din Brăila

Cei trei tineri care au spart în această seară bijuteria de pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila sunt din judeţul Galaţi. Unul este din Lieşti, altul este din Târgu Bujor, iar al treilea este chiar din municipiul Galaţi. Cel de-al treilea era la volanul unui Logan şi a fugit în momentul în care oamenii s-au alertat şi i-au prins pe primii doi.

Au 23, 25, respectiv 28 de ani. Au intrat în bijuterie ca nişte simpli clienţi, iar într-un moment de neatenţie al bijutierilor, au spart un colţ ferit al vitrinei şi au luat aur cât au apucat. Bijutierul şi tehnicianul de la Optica din aceeaşi incintă s-au sesizat şi au strigat. Nişte brăileni care intrau în bijuterie le-au stat în cale, iar Poliţia, care era în apropiere, sesizând vacarmul creat, a ajuns în câteva zeci de secunde la locul faptei.

"Când au ajuns oamenii noştri acolo, cei doi erau ţinuţi la podea de către personal şi cetăţeni. Le mulţumim brăilenilor care au intervenit în soluţionarea promptă a acestui caz", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor.

Reporterul Adevărul de Seară, aflat în trafic în acea zonă, a apucat să vadă cum două maşini ale Poliţiei au virat brusc spre bijuterie, iar în uşă se aflau bijutierul, care este şi patronul societăţii - una dintre cele mai vechi bijuterii din Brăila - dar şi ceilalţi angajaţi. Într-un moment scurt, până să se sesizeze şi alţi cetăţeni, un individ aflat într-un Logan gri metalizat, cu numere de Galaţi, a plecat în viteză din faţa bijuteriei. Poliţiştii au apucat să dea prin staţie datele de identificare a maşinii, iar în scurt timp, în timp ce gonea spre Galaţi, complicele a fost reperat de alţi poliţişti.

Preţ de 15 minute, din momentul în care s-a dat alarma şi până în momentul prinderii celui de-al treilea gălăţean, oraşul Brăila a răsunat de sirene ale Poliţiei. Cel puţin 10 maşini, între care şi acelea de la Judiciar şi SPIR, au pornit în căutarea complicelui.

Au fost mobilizate toate echipele, practic s-a dat alarma în tot oraşul, iar la ieşirile din municipiu s-au postat imediat filtre. Un sfert de oră a durat speranţa complicelui că va scăpa. A fost prins la o distanţă de circa şapte kilometri de locul faptei.

Asupra unuia dintre primii tâlhari s-a găsit - culmea - o hartă a zonei şi a imobilului pe care l-au atacat. Ceea ce denotă, în mod cert, că indivizii îşi plănuiseră fapta.

Cei trei gălăţeni sunt acum la Poliţia municipiului Brăila, unde sunt cercetaţi pentru tâlhărie. "Fapta s-a consumat, în sensul că indivizii au apucat să fure aurul - recuperat, de altfel - şi de aceea sunt cercetaţi pentru tâlhărie", au precizat surse judiciare din cadrul Poliţiei municipiului Brăila.

Ceea ce au neglijat "profesioniştii" din Galaţi sunt tocmai camerele de supraveghere din magazin. Probabil că sperau ca, dând spargerea într-un colţ al vitrinei - să nu fie surprinşi de camerele video. Imaginile video sunt, acum, probe la dosarul întocmit pe numele lor. Ei nu aveau feţele acoperite şi nici nu purtau mănuşi. Probabil că au vrut să reitereze spargerea din Bucureşti, numai că simţul civic al brăilenilor le-a dat planul peste cap.

Încă nu se ştie dacă indivizii respectivi au antecedente penale. Cert este că prejudiciul de 70.000 de lei a fost recuperat imediat de către poliţişti.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/UPDATE_Jefuitorii_bijuteriei_din_Braila_sunt_galateni_care_isi_facusera_o_harta_a_locului_faptei_0_349765585.html

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii, la Judecătoria Brăila

Emil Neagu şi Georgian Vintilă tocmai au fost aduşi la Judecătoria Brăila, unde magistraţii vor decide dacă le emit sau nu mandate de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile pentru tâlhărie. Alături de cei doi se află şi Ionuţ Morun, cel de-al treilea gălăţean implicat în spargerea de la bijuteria din Brăila, cel care este, acum, folosit ca martor.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/EXCLUSIV_Jefuitorii_de_la_bijuteria_din_Braila_sunt_acum_in_fata_judecatorilor_-VIDEO_0_350365223.html

Link to comment
Share on other sites

Tâlharii de la bijuteria din Brăila au fost arestaţi

Cei doi indivizi care aseară au spart bijuteria de pe Calea Călăraşilor tocmai au primit mandate de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile. Ei sunt arestaţi pentru tâlhărie. Este vorba despre gălăţenii Georgian Vintilă şi Emil Neagu.

Ionuţ Morun, băiatul care a fost în maşină, dar a fugit când oamenii i-au înhăţat pe primii doi este martor fiindcă a susţinut că i-a dus pe indivizi în regim de taximetrie la bijuterie.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/Ultima_ora-_Talharii_de_la_bijuteria_din_Braila_au_fost_arestati_0_350365384.html

Link to comment
Share on other sites

Aiurea. Daca era taximetrist nu incerca sa fuga de politisti, de la locul faptei. E complice, trebuie sa primeasca si el ceva ani. pentru complicitate. aca era taximetrist, ramanea la locul faptei si dadea declaratii politistilor sositi la fata locului.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Închisoare pentru gălăţenii care au încercat să jefuiască bijuteria din Barieră

* Unul dintre tineri a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru tâlhărie, iar celălalt la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie şi distrugere *

Gălăţenii care au încercat în toamna anului trecut să jefuiască bijuteria de la Calea Călăraşilor, dar au fost imobilizaţi de vânzător, vor sta câţiva ani în spatele gratiilor. Magistraţii Judecătoriei Brăila i-a condamnat pe cei doi la pedepse cu închisoarea, pentru infracţiunile de tâlhărie şi distrugere. Instanţa a respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de apărătorii inculpaţilor din infracţiunea de tâlhărie, în cea de furt calificat.

Astfel, Emil Neagu (28 de ani), din comuna gălăţeană Lieşti, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, însă a fost achitat pentru distrugere, întrucât fapta nu a fost săvârşită de el. Din pedeapsa aplicată, se deduce durata reţinerii şi arestării preventive, de la data de 9 octombrie 2010 la zi.

La rândul său, Georgian Vintilă (25 de ani), din oraşul gălăţean Târgu Bujor, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie, iar pentru infracţiunea de distrugere tânărul a primit o amendă penală de 10.000 de lei. În urma contopirii pedepselor, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani şi 4 luni închisoare. Şi acestuia i s-a dedus din pedeapsă perioada reţinerii şi arestului preventiv. De la Vintilă au fost confiscate două mănuşi chirurgicale, folosite în timpul jafului, o piatră de formă neregulată cu care a fost spart geamul vitrinei cu bijuterii şi o sacoşă din plastic unde tinerii au îndesat bijuteriile, sperând să poată pleca cu ele. Inculpatul Georgian Vintilă a fost obligat la plata de despăgubiri către partea civilă, 23.700 lei, reprezentând valoarea totală a bunurilor distruse. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

În seara zilei de 8 octombrie, tinerii din Galaţi au pus la cale un jaf la bijuteria din Brăila, însă planurile le-au fost date peste cap de cetăţeni şi poliţişti, care au intervenit cu promptitudine. În jurul orei 17.30, Georgian Vintilă şi Emil Neagu au dat buzna în bijuteria situată pe Calea Călăraşilor, vizavi de poştă, în timp ce afară îi aştepta o maşină al cărei şofer habar nu avea ce planuri au tinerii. Magazinul era deschis, iar vânzatorul s-a trezit deodată cu cei doi în bijuterie. Unul dintre ei a spart cu un pietroi geamul de la vitrina unde se aflau bijuteriile "cu greutate" şi apoi tâlharii au luat cât au putut băga în buzunare şi într-o sacoşă. Vânzătorul a sărit să îi oprească pe hoţi, profitând de faptul că nu erau înarmaţi, în ajutorul lui venind şi angajatul de la Optica Medicală, magazin situat chiar alături de bijuterie. O patrulă de poliţie aflată în zonă a intervenit imediat, fiind alertată de trecători. Hoţii au încercat să fugă, însă au fost săltaţi de poliţişti. "Prin intervenţia operativă a poliţiştilor, sprijiniţi de câţiva cetăţeni, s-a reuşit prinderea în flagrant delict a doi tineri, ce au apucat să sustragă mai multe bijuterii din aur, în greutate de circa 650 de grame, în valoare de 700 milioane de lei vechi, din bijuteria aflată la parterul unui bloc. Prejudiciul a fost recuperat integral", a precizat atunci inspector Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Asupra suspecţilor a fost găsită o hartă cu locaţia magazinului de bijuterii din Brăila, dovadă că tinerii îşi premeditaseră lovitura, fără a se gândi însă că vor fi prinşi. Când i-a văzut pe oamenii legii, şoferul maşinii care aştepta în faţa bijuteriei a fugit, însă în scurt timp a fost prins în trafic de poliţişti. Acesta le-a spus însă anchetatorilor că nu a ştiut de planurile celor doi jefuitori, el fiind plătit doar să îi transporte, în regim de taximetrie.

http://www.obiectivbr.ro/local/52987-inchisoare-pentru-galaenii-care-au-incercat-sa-jefuiasca-bijuteria-din-bariera.html?tmpl=component&print=1&page=

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sentinţă definitivă pentru tâlharii de la magazinul de bijuterii

* magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins recursurile formulate de cei doi gălăţeni care au încercat să jefuiască magazinul, în octombrie anul trecut * ei rămân astfel cu condamnările date de Judecătoria Brăila, 3 ani închisoare pentru unul şi 4 ani şi 4 luni închisoare pentru celălalt

Gălăţenii care au încercat să jefuiască magazinul de bijuterii din Barieră, în octombrie anul trecut, nu au avut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi. Magistraţii au respins ca nefondate recursurile inculpaţilor Georgian Vintilă şi Emil Neagu, dar şi pe cel declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, împotriva sentinţei judecătorilor brăileni, din luna februarie. Ei rămân astfel cu condamnările date de Judecătoria Brăila, 3 ani închisoare pentru unul şi 4 ani şi 4 luni închisoare pentru celălalt.

În data de 2 februarie, magistraţii Judecătoriei Brăila i-au condamnat pe cei doi la pedepse cu închisoarea, pentru infracţiunile de tâlhărie şi distrugere. Instanţa le-a respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de apărătorii inculpaţilor din infracţiunea de tâlhărie, în cea de furt calificat. Astfel, Emil Neagu (28 de ani), din comuna gălăţeană Lieşti, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlharie, însă a fost achitat pentru distrugere, întrucât fapta nu a fost săvârşită de el. La rândul său, Georgian Vintilă (25 de ani), din oraşul gălăţean Târgu Bujor, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie, iar pentru infracţiunea de distrugere tânărul a primit o amendă penală de 10.000 de lei.

obiectivbr.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.