Jump to content

Jandarmii gălăţeni vor primi locuinţe de serviciu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Jandarmii gălăţeni vor primi locuinţe de serviciu

Consiliul Local va aproba în următoarea şedinţă a forului deliberativ local un proiect de hotărâre privind acordarea a 26 de locuinţe de serviciu pentru jandarmi după ce unitatea din Tecuci s-a mutat la Galaţi.

În urma reducerilor bugetare din ultima perioadă, unitatea de jandarmi din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi. Ca urmare, 50% din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta zilnic între cele două localităţi.

Pentru a rezolva situaţia, autorităţile locale au luat decizia trecerii în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi a tronsonului 1 din blocul A4 situat pe strada Traian nr.93 din Galaţi format din 26 apartamente, din care: 13 apartamente cu 2 camere, 7 apartamente cu 3 camere şi 6 apartamente cu 4 camere.

Hotărârea va fi ulterior înaintată prefectului pentru promovarea unei hotărâri de Guvern care să consfinţească această stare de fapt.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Jandarmii_vor_primi_locuinte_de_serviciu_0_350964969.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Jandarmii navetişti mai au de aşteptat până vor primi locuinţe de serviciu

Cele 24 de apartamente promise de Primăria Galaţi jandarmilor care fac naveta de la Tecuci nu pot fi date în folosinţă. Banii care au fost daţi de statul român pentru modernizarea blocului A4, de pe strada Traian, trebuiau folosiţi pentru crearea de locuinţe persoanelor care au fost evacuate din casele retrocedate.

Scările sunt finalizate, utilităţile sunt trase, însă jandarmii stau fără locuinţe de aproape un an. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis ca va grăbi lucrurile astfel încât jandarmii să se mute cât mai repede în casă nouă. Este vorba de 13 apartamente cu două camere, şapte apartamente cu trei camere şi şase apartamente cu patru camere.

„Tronsonul 1 al blocului A4 este rezervat lor. Trebuie să găsim o variantă legală pentru a le repartiza aceste locuinţe. O soluţie ar fi ca hotărârea de Guvern, în baza căreia s-au dat banii, să fie modificată. Banii au fost daţi cu o ţintă clară: locuinţe sociale pentru persoane care au pierdut casele pe Legea 10. Jandarmii nu se încadrează la această poziţie şi ca atare, documentaţia este mai costisitoare”, a spus Ciumacenco.

Reamintim că masura de a acorda 26 de apartamente jandarmilor a fost luată de Consiliul Local, în noiembrie 2010, întrucât unitatea din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi şi 50 la sută din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta între cele două localităţi.

„Sunt foarte mulţi care au domiciliul stabil în Tecuci şi sunt detaşaţi cu serviciul la Galaţi. Salariile lor au scăzut şi au nevoie de ajutor. Juriştii Primăriei lucrează la acest caz astfel încât jandarmii să se multe în blocul A4”, a încheiat viceprimarul.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.