Jump to content

Scriitorii gălăţeni au sediu... la Brăila


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Scriitorii gălăţeni au sediu... la Brăila

Filiala Galaţi-Brăila a Uniunii Scriitorilor din România a devenit definitivă, din momentul în care a trecut de 51 de membri. Deşi între timp au plecat patru membri pe la alte filiale din ţară, au intrat acum cinci, a anunţat preşedintele filialei, Corneliu Antoniu, la şedinţa de miercuri a acesteia. Acum, cinci noi membri au fost invitaţi să-şi primească în cadru festiv carnetele la şedinţa desfăşurată la Muzeul Casa Cuza. Cei cinci nou intraţi în Uniune sunt, în ordinea în care au fost anunţaţi, gălăţenii Stela Iorga, Adi Secară, Virgil Costiuc, Sanda Panait şi buzoianul Gheorghe Petcu.

Sediu cerut şi primit rapid!

Dar nu la Galaţi, unde sunt cei mai mulţi scriitori ai filialei îngemănate: la Brăila, în centru! Decizia se ia repede la Brăila: vasul oferit scriitorilor la Festivalul Antares a fost aprobat în câteva ore. Sediul a fost aprobat în zece zile: folosinţă gratuită! La Galaţi, se aşteaptă de trei ani! Uniunea a aprobat şi achiziţionarea unui calculator, telefon şi fax, iar sediul va fi gata zugrăvit în trei săptămâni. „Sperăm, sperăm ca într-o lună să avem un sediu şi la Galaţi”, a anunţat Antoniu.

Scriitorul Gheorghe Petcu, consilier al prefectului de Buzău, autorul celor mai importante monografii ale judeţului, a reuşit să convingă autorităţile de acolo să pună la dispoziţia filialei o casă de odihnă, a anunţat preşedintele Antoniu. Scriitorii vor avea parte de 12 zile cu masă şi casă gratuite la casa din Munţii Buzăului, în cinci camere. Membrii filialei vor dona piese de mobilier şi cărţi.

Festivalul Antares are asigurat, pentru anul viitor, cazare şi masă pentru zece zile şi la Maliuc (Tulcea), a mai anunţat Antoniu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Scriitorii_galateni_au_sediu%E2%80%A6_la_Braila.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.