Jump to content

Paznic agresat la Vameş şi excavator furat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Paznic agresat la Vameş

La data de 10.10.2010, ora 22.30, Postul de Poliţie Piscu a fost sesizat telefonic despre faptul că pe D.N. 25, în localitatea Vameş, pe carosabil se deplasa un bărbat care avea mâinile legate la spate şi care solicita ajutor.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat bărbatul ca fiind V. Daniel de 29 ani, din com. Fârţăneşti, jud. Galaţi, paznic la o societate comercială din Galaţi cu punct de lucru în satul Vameş, comuna Piscu.

În urma audierilor bărbatul a declarat că în jurul orei 20.00, în timp ce efectua serviciul de pază şi era în baraca improvizată, a fost agresat de trei persoane necunoscute care l-au imobilizat, legându-l de mâini şi de picioare. Ulterior, în timp ce unul dintre ei îl supraveghea, ceilalţi doi au pornit un buldo - excavator şi au plecat cu acesta într-o direcţie necunoscută.

V. Daniel a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Galaţi, fost internat la secţia Neurochirurgie cu diagnosticul ,,T.C.C. prin agresiune, plagă contuză vertex”.

În cauză s-a constituit o echipă complexă de cercetare, iar poliţiştii gălăţeni au solicitat sprijin şi colegilor din judeţele limitrofe în vederea identificării utilajului sustras.

Cercetările continuă în vederea identificării suspecţilor de comiterea faptei.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=articol_detaliu&id=3324

Poliţiştii din Piscu au fost sesizaţi duminică seara, la ora 22,35, în legătură cu faptul că, pe Drumul Naţional 25, un bărbat cu mâinile legale la spate mergea pe strada mare din în Vameş şi cerea ajutor. Poliţiştii l-au identificat pe Daniel Vieru, de 29 ani, din Fârţăneşti, paznic la Vega din Galaţi, punct de lucru din Vameş, comuna Piscu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Paznic_de_la_Vega_%E2%80%93_batut_si_sechestrat__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Afaceri ilegale cu buldoexcavatoare gălăţene

In data de 29.10.2010, ora 19.45, lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Constanta, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie ale Judetelor Bacau ,Iasi , Neamt si Galati, cat si al luptatorilor S.I.R. au blocat in trafic pe E.60 Hirsova – Constanta, un autotren pe care se aflau doua utilaje buldoexcavator apartinand unei societati comerciale din Galati.

Acestea au fost inchiriate de M. Silviu-Claudiu si C. Silviu, in aceeiasi zi prin inducerea in eroare a conducerii firmei detinatoare, precum ca au de executat lucrari de excavatie pe raza judetului Constanta, urmind ca in cursul noptii acestea sa fie vindute lui O. Vasile, din Piatra Neamt, contra sumei de 9000 euro si a unui autoturism.

Cei trei au fost prinsi in flagrant in momentul tranzactiei, fiind gasite asupra lor autoturismul, ce fusese dat in urma unei intelegeri anterioare de catre O. Vasile – lui C. Silviu, precum si suma de 4600 euro si 11.400 lei, bani pe care urma sa-i primeasca tot el, in schimbul celor doua utilaje.

Persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, prejudiciul de 120.000 euro, fiind recuperat integral prin predarea celor doua utilaje societatii prejudiciate.

Cei trei invinuiti au fost retinuti pe baza de ordonanta si introdusi in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Constanta, iar in cursul zilei de astazi, urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva.

http://observator.ro/59904/afaceri-ilegale-cu-buldoexcavatoare/

Link to comment
Share on other sites

Păi în România ţepele se cheamă afaceri :))

Prejudiciul produs de reţeaua de trafic de utilaje din Constanţa ajunge la aproape 500.000 de euro

Cele trei persoane acuzate că se ocupau cu traficul de utilaje au fost arestate, anchetatorii stabilind că, în acest caz în care prejudiciul ajunge la 500.000 de euro, sunt implicate alte trei persoane, una fiind arestată, alta având interdicţia de a părăsi localitatea, iar a treia fiind căutată. Anchetatorii constănţeni au declarat, luni, că cele patru persoane arestate preventiv, Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu şi Constantin Muraru, sunt cercetate pentru diverse forme de participaţie la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, respectiv tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri seara, trei persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă, fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţene Constanţa. Este vorba de Silviu-Claudiu Mihai, Silviu Corbeanu şi Vasile Oncea. Astfel, Silviu-Claudiu Mihai şi Silviu Corbeanu, ambii din judeţul Constanţa, au închiriat, vineri, de la o societate comercială din Galaţi, două utilaje buldoexcavator. Ei au înşelat conducerea firmei gălăţene prezentând acte false şi pretextând că au de executat lucrări de excavaţie în judeţul Constanţa, însă, în realitate, cei doi intenţionau să vândă utilajele lui Vasile Oancea, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism. Cei trei au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei, fiind găsite asupra lor autoturismul, ce fusese dat în urma unei înţelegeri anterioare de către Vasile Oncea lui Silviu-Claudiu Mihai, precum şi suma de 4.600 de euro şi 11.400 de lei, bani ce urmau să fie plătiţi în schimbul utilajelor. De asemenea, vineri seara, în jurul orei 19.45, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au reuşit să blocheze în trafic, pe E 60 Hârşova - Constanţa, autotrenul cu care erau transportate cele două utilaje buldoexcavator către Piatra Neamţ. Cele souă utilaje, în valoare de 120.000 de euro, au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

În urma extinderii cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, din reţeaua care se ocupa cu traficul de utilaje furate mai făceau parte Constantin Muraru, Raul Marian Caramilea şi Mihai Encică. Totodată, anchetatorii au mai descoperit că, în 10 octombrie, Silviu-Claudiu Mihai, Silviu Corbeanu şi Mihai Encică au intrat în incinta unui punct de lucru al unei societăţi din judeţul Galaţi şi, după ce l-au neutralizat pe paznic, folosind un pistol cu eletroşocuri şi lovindu-l în cap cu o bâtă, au furat un buldoexcavator, care a ajuns tot la Vasile Oancea. În urma atacului, paznicul a avut nevoie de 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale.

În 25 octombrie, aceştia au înşelat, prezentând acte fictive, o altă firmă, din Cernavodă, de unde au luat tot buldoexcavator, pe care l-au vândut în judeţul Bacău. "Prejudiciul total produs ca urmare a acestor fapte se ridică la aproximativ 500.000 de euro, din care am recuperat deja cam 70 la sută. Sperăm ca în scurt timp să recuperăm şi diferenţa", a declarat, luni, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Dumitru Catană.

De asemenea, anchetatorii spun că ar mai putea exista şi alte două tentative privind furtul unor utilaje, săvârşite de membrii reţelei asupra unor firme din Bucureşti, cazul fiind în cercetare.

Cinci dintre cei şase membri ai reţelei au fost reţinuţi, fiind prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Ulterior, instanţa a decis arestarea, pentru 29 de zile, a lui Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu şi Constantin Muraru, iar faţă de Raul Marian Caramilea a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Piatra Neamţ. De asemenea, poliţiştii îl caută pe cel de-al şaselea membru al reţelei, Mihai Encică, din Medgidia, care se sustrage urmăririi penale.

Cinci din cei şase membri ai grupării sunt recidivişti, suferind condamnări multiple pentru diferite înşelăcuni, violuri, tâlhării şi alte acte comise cu violenţă. Mai mult, Silviu Corbeanu este un fost angajat al Poliţiei de Frontieră Constanţa, ieşit din cadrul structurii în anul 2001 şi care în 2002 a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Poliţiştii constănţeni au prins un urmărit naţional suspectat de implicarea în furturi de utilaje

Poliţiştii constănţeni au prins un bărbat din Medgidia dat în urmărire naţională de la sfârşitul anului trecut, fiind suspectat că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în furturi de utilaje şi care a creat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Mihai Encică, de 38 de ani, din Medgidia, a fost prins, marţi, la o stână aflată între localităţile Aliman şi Floriile, unde se ascundea de mai mult timp. Pe numele acestuia Tribunalul Constanţa a emis, în 23 decembrie 2010, un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, bărbatul fiind dat apoi în urmărire naţională.

Mihai Encică a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa, urmând ca miercuri să fie dus în instanţă pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Din gruparea respectivă, care se ocupa cu sustragerea de utilaje folosite în construcţii, mai făceau parte Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu şi Constantin Muraru, arestaţi preventiv de magistraţii constănţeni la începutul lunii noiembrie 2010, prejudiciul produs de această grupare fiind estimat la aproximativ jumătate de milion de euro.

Astfel, Silviu-Claudiu Mihai şi Silviu Corbeanu, ambii din judeţul Constanţa, au închiriat de la o societate comercială din Galaţi două utilaje buldoexcavator. Ei au indus în eroare, cu acte fictive, conducerea firmei gălăţene, sub pretextul că au de executat lucrări de excavaţie în judeţul Constanţa. Ei au fost prinşi în flagrant când făceau tranzacţia pentru vânzarea utilajelor către Vasile Oancea, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism.

De asemenea, în aceeaşi zi, poliţiştii au reuşit să blocheze în trafic, pe E 60 Hîrşova - Constanţa, autotrenul cu care erau transportate cele două utilaje buldoexcavator către Piatra Neamţ. Cele două utilaje, în valoare de 120.000 de euro, au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Extinzând cercetările, anchetatorii au mai stabilit că din reţeaua care se ocupa cu traficul de utilaje furate mai făceau parte Constantin Muraru, Raul Marian Caramilea şi Mihai Encică. Anchetatorii au mai stabilit că, în 10 octombrie 2010, Silviu-Claudiu Mihai, Silviu Corbeanu şi Mihai Encică au pătruns în incinta unui punct de lucru al unei societăţi din judeţul Galaţi şi, după ce l-au imobilizat pe paznic, folosind un pistol cu electroşocuri şi lovindu-l în cap cu o bâtă, au furat un buldoexcavator, care a ajuns tot la Vasile Oancea. În urma atacului, paznicul a avut nevoie de 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale. În 25 octombrie 2010, ei au comis o altă infracţiune, înşelând, cu acte fictive, o altă firmă, din Cernavodă, de unde au luat un alt buldoexcavator pe care l-au vândut în judeţul Bacău. Prejudiciul total produs ca urmare a acestor fapte se ridică la aproximativ 500.000 de euro, din care a fost recuperat aproximativ 70 la sută.

Cinci dintre cei şase membri ai reţelei au fost reţinuţi de poliţişti, iar instanţa a decis arestarea, pentru 29 de zile, a lui Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu şi Constantin Muraru, pentru tâlhărie în formă agravantă şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, faţă de Raul Marian Caramilea a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Piatra Neamţ. Aproape toţi membrii grupării, cu excepţia lui Claudiu Silviu Mihai, sunt recidivişti, având condamnări multiple pentru diferite înşelăcuni, violuri, tâlhării şi alte act comise cu violenţă. Mai mult, Silviu Corbeanu este un fost angajat al Poliţiei de Frontieră Constanţa, ieşit din cadrul structurii în anul 2001 şi care în 2002 a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Capul afacerii „Buldoexcavatorul”, deferit justiţiei

Arestaţi în noiembrie 2010 sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fostul poliţist de frontieră Silviu Corbeanu şi complicii lui, Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Constantin Muraru, Mihai Encică şi Raul Marian Caramilea au fost trimişi în judecată de procurori. Vineri, Tribunalul Constanţa a stabilit ca procesul celor şase să înceapă pe 13 aprilie.

Potrivit actului de inculpare, pe 30 octombrie 2010, Silviu Claudiu Mihai împreună cu Silviu Corbeanu au închiriat două buldoexcavatoare de la o societate din Galaţi, prin intermediul unor firme fantomă, sub pretextul că au de executat mai multe lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa. La doar câteva ore de la semnarea contractului, ei au apelat la o firmă de transport, iar utilajele au fost urcate într-un tir care a plecat spre Constanţa. Planurile le-au fost date peste cap, însă, de luptătorii DIAS care au intervenit în momentul tranzacţiei. Odată cu extinderea cercetărilor anchetatorii au stabilit că cele două utilaje urmau să fie vândute lui Vasile Oancea, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 euro şi a unui autoturism. În timpul operaţiunii, oamenii legii au găsit autoturismul pe care Oancea i-l promisese lui Corbeanu, precum şi 4.600 euro şi 11.400 lei, bani pe care urma să-i primească tot Corbeanu, în schimbul celor două utilaje. În timpul percheziţiilor, luptătorii DIAS au descoperit mai multe telefoane, dar şi două staţii de emisie-recepţie folosite cel mai probabil de suspecţi pentru a evita să fie interceptaţi de poliţişti. Totodată, asupra lui Silviu Corbeanu, anchetatorii au depistat o legitimaţie falsă de ofiţer al Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog emisă pe numele lui. Prejudiciul estimat la 120.000 euro a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii prejudiciate.

http://www.telegrafonline.ro/1299880800/articol/155121/capul_afacerii_8222buldoexcavatorul8221_deferit_justitiei.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.