Jump to content

Hoţ gălăţean de cale ferată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Hoţ gălăţean de cale ferată

Un gălăţean este cercetat de poliţişti, fiind suspectat că a sustras şi apoi valorificat peste 95 de tone de şine de cale ferată, prejudiciul creat fiind de aproximativ 500.000 de lei. La data de 25 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că din depozitul numărul 3 Ploştina, judeţul Vâlcea, secţie aflată în conservare, persoane necunoscute au sustras 95,5 tone şină de cale ferată. Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat faptul că şina de cale ferată a fost sustrasă şi transportată cu ajutorul a patru camioane şi valorificată la o societate din municipiul Târgovişte. Astfel, s-a creat un prejudiciu Regionalei C.F.R. Craiova în valoare de 498.290 de lei. Poliţiştii au identificat suspectul, în persoana lui C. Romeo, de 34 de ani, din comuna Smârdan, judeţul Galaţi. La data de 7 octombrie a.c., acesta a fost depistat în flagrant de poliţişti în municipiul Piteşti, judeţul Argeş, în timp ce se pregătea să comită un alt furt de şină din acelaşi loc. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar la data de 8 octombrie a.c., suspectul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită de către instanţă, aceasta emiţând mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Argeş, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

http://www.amosnews.ro/Agenda_infractionala_a_zilei_de_12_Octombrie_2010_III_-29-53626

Poliţiştii l-au identificat pe autorul furtului în persoana lui Neculai-Romeo Constantin , de 34 ani, din comuna Smârdan, judeţul Galaţi, cunoscut cu antecedente penale.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Furt-descoperit-Politia-Transporturilor-Arges_0_352764820.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A furat... 95 tone de cale ferată

Un bărbat de 34 de ani a fost trimis în judecată în stare de arest, în urma a ceea ce pare să fie spargerea anului: tânărul a furat din judeţul Vâlcea peste 95 de tone de şină de cale ferată, plus traversele din beton aferente.

Ancheta în acest caz a început pe 25 septembrie 2010, când lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş au aflat că din Depozitul nr. 3 Ploştina, judeţul Vâlcea, unitate aflată în conservare, autori necunoscuţi au sustras 95,5 tone de şină de cale ferată, tip T49, plus o importantă cantitate de traverse din beton. Şina şi traversele proveneau din dezmembrarea liniei de cale ferată Vâlcea - Vâlcele.

În urma unei investigaţii de amploare, efectuată împreună cu ofiţerii Biroului de Investigarea Fraudelor de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova, anchetatorii au aflat că şina de cale ferată - evaluată la aproape 500.000 de lei - a fost sustrasă şi transportată cu ajutorul a patru camioane, fiind ulterior valorificată la o societate din municipiul Târgovişte. Mergând pe firul acestor transporturi, oamenii legii au aflat că în spatele afacerii se află, de fapt, o singură persoană: tânărul de 34 de ani Romeo Constantin, din comuna Smârdan, judeţul Galaţi. Acesta profitase de faptul că depozitul din Vâlcea nu are nici un fel de pază, aşa că, dându-se drept reprezentant al unei firme, a închiriat utilaje de transport de la o altă societate, transportând cu acestea câtă şină de cale ferată a putut să ia.

Ca şi când cele peste 95 de tone de şine n-au fost suficiente, Constantin se pregătea, pe 7 octombrie, să mai dea o lovitură la acelaşi depozit, de această dată sperând să ia o cantitate şi mai mare de şine metalice. A fost însă depistat în Piteşti şi reţinut pe bază de ordonanţă emisă de procurori, iar pe 8 octombrie a fost arestat preventiv de instanţele argeşene. O lună mai târziu a fost deferit justiţiei de procurorii piteşteni, judecarea procesului său urmând să înceapă în ianuarie 2011, la Judecătoria Piteşti.

http://www.gds.ro/Eveniment/2010-12-31/A+furat...+95+tone++de+cale+ferata

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.