Jump to content

Portarul Oţelului se numeşte Petrov!


dcp100168

Recommended Posts

În buletin e Stoian Petrov, pe stadion i se zice Kolev

Portarul Oţelului şi-a schimbat numele

* Bulgarul care apără buturile echipei de Liga I este cunoscut graţie numelui tatălui său ‑ a preferat să i se spună Kolev decât Petrov, un fel de Popescu al ţării de la sud de Dunăre * Goalkeeperul "oţelar" a nimerit bine la Galaţi: este pescar înrăit!

Conaţionalul Jelev, pe post de "portavoce"

Autoritar pe teren, dar incredibil de discret în afara lui. Nu scoate o vorbă dacă nu este întrebat, răspunde la orice comandă ca un recrut, deşi are 32 de ani, şi zâmbeşte mereu, indiferent că i se adresează şeful cel mare sau femeia de serviciu. Acesta este Stoian Kolev Petrov, portarul bulgar al echipei de fotbal Oţelul. Deşi obosit după antrenamentul de ieri dimineaţă, goalkeeperul adus de la sud de Dunăre n‑a refuzat discuţia cu presa. Singura sa grijă era să‑l convingă pe "traducătorul" personal, fundaşul Jivko Jelev, să‑l asiste. Nu vorbeşte decât bulgara, limba engleză fiindu‑i la fel de ostilă precum româna. "Eu puţin vorbesc", s‑a scuzat Stoian, arătând înspre conaţionalul său de la Oţelul: "Ajută Jivko!"

Tata textilist, mama textilistă

Dacă n‑ar fi demonstrat că are calităţi reale de portar, povestea lui Kolev poate n‑ar fi interesat pe nimeni. De vreme ce nu‑şi poartă de pomană mănuşile, am vrut să aflu de ce l‑a tras aţa în România, eternul rival al Bulgariei. "Prietenul Jivko m‑a convins să vin şi nu‑mi pare rău. Cred că România şi Bulgaria seamănă foarte mult, nu sunt diferenţe, iar Galaţiul chiar îmi place", spune fotbalistul transferat în iarnă de conducerea "oţelară". Căsătorit de şapte ani cu Dida, alături de care locuieşte în centrul oraşului, Stoian îşi doreşte la nebunie un copil şi speră să‑l poată ţine în braţe cât mai curând. Bulgarul dintre buturile formaţiei gălăţene provine dintr‑o familie de textilişti, tatăl şi mama sa, în prezent pensionari, lucrând toată viaţa în aceeaşi fabrică. "Dacă nu s‑ar fi făcut fotbalist, probabil şi el ajungea să coasă", a glumit Jelev, colegul său, stârnindu‑i hohotele.

"Erau prea mulţi de‑alde Petrov"

Interesant este faptul că nu Kolev este numele de familie al jucătorului adus de la Lokomotiv Plovdiv, ci Petrov! "Când eram la echipa din Sliven, oraşul natal, mai era un portar Petrov, apoi la naţională am dat peste altul cu acelaşi nume. Trebuia să se facă într‑un fel diferenţa, şi am preferat să mi se spună Kolev, care de altfel este numele lui tata", a explicat Stoian. Petrov de la Oţelul se declară mare fan al pescuitului şi promite să arunce undiţa în Dunăre imediat ce va veni cu adevărat primăvara. "Îmi place să pescuiesc, dar prefer carnea de pui şi pe cea de vită. Nu‑mi place însă deloc să gătesc", adaugă portarul roş‑alb‑albaştrilor. Deţine un Volkswagen Passat, îi place muzica tehno şi, dacă n‑are chef de plimbare, stă în casă cu soţia. Cunoaşte şi o înjurătură românească, dar îi este jenă s‑o reproducă. Iată un bulgar demn de toată isprava! Este omul fără de care poarta Oţelului ar fi intrat în metastază�

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23040

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.