Jump to content

Protest la Finanţele gălăţene


Mikka
 Share

Recommended Posts

Circa 100 de angajaţi de la finanţele gălăţene au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile luate de Guvernul Boc.

Protestatarii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit veniturile suplimentare pentru lunile august şi septembrie.

"Ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Nu ne aşteptam la aşa ceva", a spus George Marinescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Publice Galaţi.

Şi angajaţii de la Administraţia Finanţelor Publice din Tecuci protestează în acest moment.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/NEWS-ALERTProtest-spontan-Finantele-Galatene_0_352765087.html

Link to comment
Share on other sites

Sute de angajaţi de la Finanţele din Galaţi s-au raliat protestului naţional

Sute de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Galaţi au oprit lucrul, miercuri după-amiază, şi s-au raliat protestului spontan declanşat de majoritatea angajaţii din sistem, unii dintre aceştia ieşind în faţa sediilor instituţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cei aproximativ 200 de salariaţi de la Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi au declanşat, miercuri, după ora 14:00, un protest spontan, oprind lucrul, o parte dintre aceştia ieşind în afara sediului instituţiei. Protestatarii sunt nemulţumiţi că au primit salariile pentru luna trecută diminuate şi fără sporuri şi susţin că vor relua lucrul atunci când se va reveni asupra deciziei care a dus la diminuarea veniturilor lor. Participaţii la acţiunea spontană nu scandează lozinci, iar protestul se desfăşoară fără incidente. Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu, în instituţie activitatea a fost oprită complet ca urmare a protestului angajaţilor.

Link to comment
Share on other sites

Revolta funcţionarilor din Finanţe!

Nemulţumirea funcţionarilor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a răbufnit ieri într-un protest spontan. Activitatea instituţiei a fost paralizată în totalitate, cei aproape 500 de salariaţi fiind nemulţumiţi că, după reducerile salariale de 25 la sută operate la toţi bugetarii, au rămas şi fără sporurile şi stimulentele care îi ajutau să facă faţă cheltuielilor zilnice. Funcţionarii din DGFP Galaţi au încetat lucru în jurul orei 14.00 şi circa 150 dintre ei au ieşit pe scările din faţa instituţiei. Protestatarii s-au abţinut de la a scanda lozinci anti-guvernamentale, dar au ţinut să-şi facă în mod fără echivoc cunoscute nemulţumirile.

Misiunea de a gestiona protestul i-a revenit liderului sindicatului Sed Lex, Dan Mihalache. „Motivele acestui protest sunt foarte clare: reducerile drastice de salarii, neacordarea stimulentelor şi toate celelalte privaţiuni la care sunt supuşi angajaţii. Nu putem trimite un inspector în control, nu poţi să ceri o conduită de funcţionar public, în condiţiile în care are oamenii au un salariu cinci, şase milioane lei vechi. Practic, oamenii nu mai pot să reziste”, ne-a declarat liderul sindical.

Fiecare salariat din Finanţe şi-a văzut în aceste zile salariul în varianta revăzută şi redusă. Nu puţini sunt cei ce au fost pur şi simplu cuprinşi de disperare. Oamenii au scos fluturaşii din care reieşeau că fie şi după zeci de ani muncă au ajuns să ia un salariu în jur de 700 lei. „Stimulentele erau singurele care ne mai ţineau pe linia de plutire. Cu salariile astea ce să faci, cum se poate trăi? O să stăm în stradă până când o să ne audă cineva, deşi până acum se pare că nu ne aude nimeni... Nu o să mai muncim, o să stăm în stradă cât o să fie nevoie”. „Ne dorim un salariu decent, pentru că în actualele condiţii nu ne putem întreţine familiile. După 10 ani, salariul meu este de 550 lei. Cu aceşti bani nu se poate rezista”, ne-a declarat unul dintre protestatari, Cristian Ioiţescu.

Printre protestatari l-am găsit şi pe fostul director al DGFP Galaţi, Costică Onica: „Sunt alături de salariaţii mei, dar soluţia este la Bucureşti. Oamenii din finanţe trebuie să ia salarii onorabile, aşa cum iau cei din poliţie, de exemplu. Ce s-ar întâmpla dacă activitatea Finanţelor ar fi paralizată? Dacă nu se mai încasează bani, însemna un dezastru pentru buget şi economia ţării...”.

Protestul salariaţilor de la DGFP Galaţi a ţinut până la încheierea programului de lucru, ora 16.30. Ce se va întâmpla astăzi, rămâne de văzut.

http://www.viata-libera.ro/articol-Revolta_functionarilor_din_Finante_2.html

Link to comment
Share on other sites

Activitatea este în continuare blocată la Direcţia de Finanţe Galaţi

Cei aproximativ 200 de salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi au reluat, miercuri, protestele, cu încetarea activităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX. Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi vor continua protestul până când problemele pe care le reclamă vor fi rezolvate, timp în care activitatea instituţiei va fi blocată, a declarat Dan Mihalache, reprezentantul Sindicatului Independent din cadrul DGFP Galaţi. Protestatarii sunt nemulţumiţi că au primit salariile pentru luna trecută diminuate şi fără sporuri.

Link to comment
Share on other sites

corect, dar daca barbat-su are salariu vreo suta de milioane salariu??

ar avea credit soţul!

Dacă aceste stimulente se dau pentru performanţă, ne întrebăm de ce un îngrijitor are stimulente de 1.776 de lei, în timp ce un şofer are stimulente de până la 2.874 de lei. Mai mult, un bibliotecar are stimulente de 1.000 de lei. Un bufetier, care cel mai probabil serveşte cafeaua, are stimulente de 1.776 de lei - dezvăluie Capital.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/component/k2/item/33560.html

Link to comment
Share on other sites

Dacă aceste stimulente se dau pentru performanţă, ne întrebăm de ce un îngrijitor are stimulente de

Cu putina inteligenta se gasea un raspuns care ar fi rezolvat problema. De exemplu, fondul de stimulente are un anumit prag. Modul in care se repartizeaza acesti bani e stabilit de regula dupa o intelegere patronat (minister sa zicem) si angajati. Si nu e deloc improbabil ca cei de acolo sa fi fost de acord ca o parte din bani sa ajunga si la cei mentionati. E o ipoteza, doar, dar bazata pe modul de lucru de prin alte parti.

Link to comment
Share on other sites

Salariatii ​ANOFM au decis joi dimineata sa intre in greva

Angajatii ANOFM au declansat joi dimineata in jurul orei 9.30 o greva de protest fata de taierea stimulentelor, au declarat pentru HotNews surse din cadrul institutiei. "Am decis sa adoptam aceasta forma de protest. Asteptam colegii de la celelalte sectoare sa vina sa ni se alature", au mai spus sursele citate. In jurul orei 9.45 se intocmea lista cu revendicari. Sursele noastre vorbesc despre o lista cu circa 5 revendicari, majoritatea fiind de natura salariala. Reprezentanti ai BNR au declarat pentru HotNews.ro ca a ceda acestor presiuni ar putea fi o greseala. "E nevoie de restructurare, nu de a ceda in fata acestui tip de presiuni", au spus sursele citate.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7926260-salariatii-anofm-decis-joi-dimineata-intre-greva.htm

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - protest spontan la Bucuresti si in 16 judete

Cei 300 de angajati din Bucuresti ai Casei Nationale de Sanatate, precum si angajatii din 16 judete ai CNAS au inceput miercuri dimineata un protest spontan, a declarat pentru HotNews.ro liderul de sindicat Dan Anghel. "Revendicarile noastre sint de natura salariala si sint similare cu cele ale angajatilor de la Finante", a declarat Dan Anghel.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7927061-ultima-ora-casa-nationala-asigurari-sanatate-protest-spontan-bucuresti-16-judete.htm

Link to comment
Share on other sites

Ca sa intelegeti ce se intampla la Ministerul de Finante

Ce sunt, de fapt, stimulentele pentru pierderea carora protesteaza angajatii de la Finante? Un raspuns il da Anne-Marie Blajan pe blogul Menaru.​​

E nevoie de informatii suplimentare referitor la ce se intampla la Ministerul de Finante, ca sa nu cadeti prada manipularii televiziunilor.

Ce sunt stimulentele? Un cadou otrăvit, se arata intr-un articol din Capital, pe care vi-l recomand. Care continua:

* În primul rând, pentru că ele contravin total principiilor transparenţei bugetare şi a contributivităţii obligatorii.

* În al doilea rând, pentru că această formă de remunerare este complet arbitrară şi, prin urmare, uşor de folosit pentru a pune presiune pe subordonaţi.

* Fondul de stimulente, creat din reţinerea a 15% din diverse surse de colectare prevăzute în Codul de procedură fiscală, nu este inclus în bugetul Ministerului de Finanţe. Sumele nu figurează la capitolul de cheltuieli cu personalul şi, implicit, devin o modalitate de plată netransparentă, acordată pe criterii clientelare.

* Stimulentele pot fi de maximum 3 salarii si sunt decise de seful direct. Pe ce criterii? La aprecierea sefului, intrucat nu exista o grila de performanta profesionala., sau criterii obiective. E O APRECIERE PUR SUBIECTIVA A SEFULUI DIRECT.

* In medie, un angajat a primit în 2009 cel puţin încă un salariu pe lună. În vreme ce câştigul mediu brut a fost de 2.037 lei lunar, câştigul mediu incluzând stimulentele a fost 4.343 lei.

* Angajaţii nu plătesc de exemplu contribuţii de şomaj pentru aceste venituri, iar până în 2008, nu au plătit niciun fel de contribuţii.

Enjoy reading si ganditi singuri, nu informatia digerata de televiziuni.

PS. Priviti aici, lista cu veniturile salariale din Ministerul Finantelor din luna... aprilie 2010, de exemplu.

Acceptand ideea ca oamenii care controleaza, colecteaza trebuie sa fie stimulati iata insa ce vad. Potrivit listei, un sofer cu salariu de 1000 de lei, are stimulente de 3000 de lei. O bufetiera cu un salariu de 600 de lei, are stimulente de 1800 de lei. Acesti doi oameni, ce contributie au la colectare si control, ca sa justifice aceste stimulente? Fac acelasi lucru pe care l-ar face in orice alta institutie a statului.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7926789-intelegeti-intampla-ministerul-finante.htm

Link to comment
Share on other sites

Enjoy reading si ganditi singuri, nu informatia digerata de televiziuni.

Asta-i tare... Deci nu trebuie sa crezi ca vezi/auzi la TV, tb sa iei de bun ce scrie unul sau altul pe blog...

Pana una-alta nimeni nu s-a plans ca acei bani s-au dat "arbitrar" si "clientelar". Dimpotriva, se pare ca au beneficiat toti :)

forma (...)uşor de folosit pentru a pune presiune pe subordonaţi

Chiar ma gandesc ce interese absconse are un ministru fata de bufetieri si femeile de servici.

Baieti, mai rasfirati, mai rasfirati...

PS Oricum, protestul e ca oamenii aia au ramas cu niste venituri de mizerie - 5-600 lei. Chiar credeti ca vor mai putea lucra ceva coerent si util numai gandindu-se la ce bani primesc la sfarsitul lunii? :-?

Link to comment
Share on other sites

Protest spontan la Protecţia Copilului Galaţi: „Ne este ruşine că suntem români!”

Circa 300 de angajaţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi au declanşat, astăzi, în jurul orei 12.00, un protest spontan în curtea instituţiei, nemulţumiţi de faptul că li s-au înjumătăţit salariile şi banii nu le mai ajung să trăiască decent.

Strigăte de disperare la Protecţia Copilului Galaţi. Oamenii au ajuns la limita răbdării şi spun că nu mai pot trăi cu salarii de 400 - 500 de lei pe lună. Protestatarii l-au huiduit pe preşedintele Traian Băsescu şi au afişat pancarte cu mesaje precum: „În ţara lui Băsescu şi Boc, copii sunt pe ultimul loc”, „Pe copiii noştri cine îi protejează?”, „Să trăiţi bine ca şi noi, domnule Băsescu!”, „Jos Băsescu!”.

Iolanda Bujeniţă, consilier la Protecţia Copilului, ne-a aratat fluturaşul de salariu. Incredibil, femeia încasează, lunar, un salariu de doar 274 lei. „Am un credit la bancă şi nu am mai putut plăti ratele şi mi-au pus poprire pe salariu. Acum iau în mână 274 de lei, după 20 de ani vechime. Am un băiat student în anul III la Arhitectură, la Iaşi, şi nu am cum să-l ajut. Ce să fac? Am ajuns bătaia de joc a guvernanţilor. Asistenţa socială este sub nivelul de trai. Plâng cu fluturaşul în mână. Suntem nişte nenorociţi. Mi-e scârbă de guvernul ăsta. Cu regret vă spun că îmi pare rău că sunt român”.

„Ne-au scăzut salariile cu 70%, ne-au luat alocaţia de hrană. Dintr-un salariu de 1.200 lei am ajuns acum să iau în mână 500 de lei. Am un băieţel la şcoală şi nu am avut cu ce să-i cumpăr rechizitele. Mi-a dat tata dintr-o amărâtă de pensie. Este foarte greu. Nu reuşesc să-mi plătesc datoriile la stat, facturile lunare. O să vină să-mi taie curentul electric. Noi nu vrem decât să ne facă salariile cum erau înainte de reducere”, ne-a spus cu durere în voce Aurora Zanfirache, referent.

„Este genocid social. Mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Cu regret vă spun că îmi pare rău că sunt român. Am ajuns să nu am ce mânca”, a adăugat Aurora Zanfirache.

„Am un salariu de 500 de lei, am copii, rate la bănci. Nu avem cu ce să mai trăim. Aveam copilul la secţia Artă Populară la „Centrul Cultural Dunărea de Jos” şi nu l-am retras din cauză că nu am mai putut plăti înscrierea”, povesteşte cu amărăciune în voce, Oana Bercaru.

„După 27 de ani de muncă am un salariu de toată jena: 700 de lei. Am studii superioare. Sunt disperată şi nu ştiu încotro să apuc. De ce îşi bat joc de noi?”, se întreabă disperată şi Carmen Şerban, referent în cadrul DGASPC Galaţi.

La protest au participat asistenţi maternali, dar şi persoane cu handicap.

Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC Galaţi, ne-a declarat că solicitările protestatarilor vor fi înaintate către Prefectura Galaţi. „Este un protest spontan, de solidaritate cu restul colegilor din ţară. Oamenii solicită renunţarea reducerii cu 25% a salariilor şi neaplicarea hotărârii 967/2007, apărută la sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, ei cer să nu se mai reducă personalul şi să se renunţe la un proiect care se referă la persoane cu handicap şi însoţitori. Angajaţii din DGASPC au un venit mediu de 717 lei. Revendicările lor vor fi înaintate către Prefectură”, ne-a declarat directorul general al DGASPC Galaţi. „Cu siguranţă, copiii din centrele de plasament nu vor avea de suferit”, a ţinut să precizeze Manon Cristoloveanu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Protest_spontan_la_Protectia_Copilului_Galati-_-Ne_este_rusine_ca_suntem_romani_0_353365030.html

După patru ore de protest, angajaţii de la DGASPC Galaţi au plecat către casele lor. Oamenii sunt decişi să continue şi în cursul zilei de mâine.

Link to comment
Share on other sites

Cam gata...

Ministrul Finantelor a fost de acord cu deblocarea stimulentelor pentru august si septembrie

Ministrul Gheorghe Ialomitianu a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta in urma negocierilor cu liderii sindicali, ca nu a fost niciodata impotriva acordarii stimulentelor, insa acest lucru se facea subiectiv. "Am ajuns la un acord cu sindicalistii sa se formeze o comisie, formata din reprezentanti ai ministerului de Finante si liderii de sindicat, care sa stabileasca modul de acordare a acestor stimulente," a spus el. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a precizat ca stimulentele "trebuie date pe indicatori de performanta si mai ales pentru personalul implicat in colectarea de venituri bugetare".

Vasile Marica: Fondul de stimulente pe august si septembrie va fi diminuat cu 25%, la fel ca salariile

Ministrul a fost de acord cu plata stimulentelor pe august şi septembrie

Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a declarat că în urma întâlnirii de joi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, că s-au discutat mai multe puncte, printre care şi semnarea stimulentelor pe august şi septembrie, cu care ministrul a fost de acord, potrivit ziare.com. "Ministrul de Fiinanţe a fost de acord să semneze stimulentele pe august şi septembrie, însă este necesară o verificare a modului de repartizare a acestor stimulente. Putem sta, putem plecam, dar verificarea trebuie făcută şi ea durează până vineri sau sâmbătă. Toţi cei din ţară trebuie să beneficieze de aceste stimulente. Voi decideţi dacă vreţi să staţi sau să plecaţi, dar această verificare trebuie făcută", le-a spus Vasile Marica protestatarilor aflaţi în Ministerul de Finanţe, citat de Newsin. Potrivit liderilor de sindicat de la finanţe, plata acestor stimulente ar putea fi făcută luni.

Fondul de stimulente pentru angajaţii din Finanţe va rămâne la nivelul de 1,5 ori salariul, dar va fi mai mic cu 25% ca urmare a scăderii salariilor, a declarat liderul Sed Lex, Vasile Marica. "Fondul de stimulente nu va fi ca în lunile anterioare. Va fi diminuat cu 25% aşa cum au fost şi salariile. Va rămâne pe media de 1,5 salarii", a spus Marica.

Liderul Sed Lex a arătat că în discuţiile cu ministru Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, s-a stabilit ca directorii să primească mai puţine stimulente şi reducerea numărului de posturi de conducere. "În unele judeţe avem şi 14 directori. Trebuie redus numărul de posturi şi să rămânem cu 3-4 directori", a spus Marica.

Ministrul, Gheorghe Ialomiţeanu, spune că va asigura un sistem de salarizare echitabil. "Am negociat cu liderii sindicali şi am ajuns la puncte comune. În primul rând, am decis deblocarea plăţii stimulentelor, prin analiza de către o comisie sindicate-minister, să vedem cum au repartizat directorii banii. Vrem ca cei care au muncit să fie răsplătiţi. Nu vreau ca directorii să fie beneficiari ai stimulentelor. Vrem ca stimulentele să se acorde în mod corect. Marţi, în Parlament, am cerut liderilor de partid să vină să treacă legea. Veţi primi salarii în mod corect. Vreau, ca ministru, să asigur un sistem de salarizare echitabil. Legea se va vota marţi în Parlament. Salariile vor fi decente şi nu veţi mai depinde de aceste stimulente. Vom debloca situaţia august-septembrie. Vreau să elimin distribuirea stimulentelor după bunul plac", a declarat Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Finanţelor.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ministrul-de-finante-a-fost-de-acord-cu-plata-stimulentelor-pe-august-si-septembrie-video-202555.html

Link to comment
Share on other sites

De peste un an jumatate toti angajatii de la societatile private au aceasta problema. A ratelor. Cumva grevistii de azi ne pot arata un caz in care i-au inteles? Si ajutat? Nu. Au trimis, ca CICA au dreptul, din birou, _ DECIZIE DE IMPUTARE _ Pardon, INSTIINTARE DE POPRIRE. Ce bine ar fi sa primeasca si - perceptorii - asemenea decizii. Pentru aceasta activitate -conform sacinilor de serviciu - au redus veniturile nationale cu 15%. Si s-a rezolvat! Doar pentru ei! Mikka are perfeca dreptate. Sa-si publice averile de la data angajarii la Finante. Veti fi extrem de surprinsi, toti cei urmariti si jecmaninti de ce averi au facut intre timp. Cu doar 600 lei/luna. Mi se pare ca ar trebui sa fortam schimbarea denumirii din FINANTISTI (care inseamna crearea de fonduri pe baze economice) in vechea denumire romaneasca de PERCEPTORI. Desi MF al Romaniei de azi este doar teroristul economic nr.1 pentru distrugerea ROMANIEI. Sau unealta. Atat cat mai exista.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Zeci de cadre didactice protesteaza la Ministerul Educatiei

Cateva zeci de cadre didactice, majoritatea lideri in federatiile din invatamant s-au adunat joi seara, in jurul orei 20.45, la Ministerul Educatiei, unde spun ca vor ramane peste noapte pana cand ministrul Daniel Funeriu va demisiona, ei lansand un apel si catre alti profesori sa li se alature, va demisiona, anunta Mediafax.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a sustinut ca va ramane toata noaptea la minister si ca asteapta o reactie din partea colegilor. "Sunteti nemultumiti? Va este teama de pierderea locurilor de munca? Ati fost lezati de declaratiile facute de premier, ministrul Educatiei? Veniti aici", a fost apelul lui Marius Nistor.

Profesorii din Bucuresti au declansat protestul in urma intalnirii de joi seara a liderilor federatiilor sindicale din invatamant.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7929240-profesorii-din-capitala-declansat-protest-spontan-merg-ministerul-educatiei-ceara-demisia-lui-funeriu.htm

Ceva mă face să cred că pe profesori n-o să-i prea bage nimeni în seamă...

Link to comment
Share on other sites

Sindicatele din invatamant au anuntat proteste in toata tara

Exemplul angajatilor de la Finante a fost luat si de cadrele didactice, care s-au adunat in fata sediului Ministerului Educatiei, cerand demisia ministrului Daniel Funeriu. La protest s-au alaturat si studenti de la ASE, Universitatea Bucuresti si Politehnica. In timpul noptii, o parte dintre manifestanti au plecat, insa au promis ca vor reveni si vineri. Sindicalistii din educatie au declarat ca sunt decisi sa continue protestele pana cand ministrul Funeriu isi va da demisia, iar guvernantii vor intelege ca salariatii din educatie trebuie respectati.

La ora 7.00, in fata Ministerului Educatiei erau mai multi manifestanti, care au anuntat ca un protest mai amplu va incepe in jurul orei 11.00.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7930210-sindicatele-din-invatamant-anuntat-proteste-toata-tara.htm

Link to comment
Share on other sites

Protest spontan de jumătate de oră la Direcţia de Finanţe

În jur de 20-30 de salariaţi ai Direcţiei de Finanţe Publice Galaţi au întrerupt programul de lucru astăzi pentru o jumătate de oră. Acest protest vine după ce săptămâna trecută cei 500 de angajaţi ai instituţiei au refuzat să respecte sarcinile de serviciu ca urmare a deciziei ministrului de resort de a le tăia suplimentele financiare

"Protestul a avut loc în jurul prânzului. Oamenii nu ştiau sigur ce se va întâmpla cu suplimentele, cum se vor acorda şi din acest motiv au întrerupt lucru. Pentru moment oamenii au fost liniştiţi. Nu pot să vă precizez sigur câţi oameni au participat la grevă pentru că eu eram într-o şedinţă cu agenţii economici", ne-a declarat Dan Mihalache, preşedintele Sindicatului din Direcţia de Finanţe.

Nu este exclus apariţia unor noi răbufniri pe parcursul zilei de mâine. "Salariaţii vor decide. Dacă doresc să întrerupă lucru, eu voi fi alături de ei", ne-a mai explicat Dan Mihalache.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Protest_spontan_de_jumatate_de_ora_la_Directia_de_Finante_0_355764875.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.