Jump to content

Electrocentrale Galaţi ar putea fi alimentată prin South Stream


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Electrocentrale Galaţi ar putea fi alimentată prin South Stream

Alexei Miller, preşedintele gigantului rus Gazprom, a venit ieri la Bucureşti cu o ofertă-şoc, care a surprins partea română: tranzitarea segmentului de uscat al României de gazoductul South Stream spre Ungaria. Dacă până acum era vorba ca ga­zo­ductul să treacă pe o porţiune de cir­ca 50 de kilometri din platoul continental al Mării Negre care aparţine României în drumul spre Bulgaria, de data aceasta, delegaţia rusă a pus în discuţie chiar traversarea ţării până în Ungaria, potrivit unor surse guvernamentale. Alexei Miller a semnat împreună cu Ion Ariton, ministrul Economiei, şi cu Florin Cosma, directorul exe­cutiv al Transgaz, un Memorandum de Intenţie pentru a pregăti studii de fe­zabilitate pentru South Stream în România, a anunţat Gazprom într-un comunicat oficial. "Acum suntem în stadiul în care pu­tem să ne gândim la optimizarea proiectului, lucru discutat cu colegii ro­mâni. Construcţia va începe în 2013, iar primele livrări vor avea loc în 2015", a declarat Miller.

"Gazprom mai are nevoie pentru South Stream de capacităţi de în­ma­gazinare de gaze de 6 miliarde de me­tri cubi în afara Rusiei. România poa­te oferi asta. Multe termocentrale pe cărbuni din Ro­mânia pot trece pe gaz şi aşa se re­zol­vă problema poluării. Ruşii ar pu­tea vinde gazele către acestea", a de­cla­rat o sursă. Oficial a fost numită doar termocentrala de la Iernut, dar sunt vizate şi Electrocentrale Galaţi şi CET Brăila.

http://www.jurnalul.ro/stire-economic/gazprom-vizita-fulger-rezultate-trasnet-557059.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.