Jump to content

Furnalul 4 de la Combinat a fost oprit!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Furnalul 4 de la Combinat a fost oprit!

Furnalul 4 de la ArcelorMittal Galaţi a fost oprit joi seară după producerea unui incident. Purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal a confirmat această informaţie, precizând că este vorba despre o scurgere de cocs, în urma căreia nu s-au înregistrat răniţi. „Un incident tehnic s-a petrecut joi seară, în jurul orelor 19,30, la Furnalul nr. 4 de la ArcelorMittal Galaţi, când o cantitate de cocs s-a scurs pe platformă. Niciun salariat nu a fost rănit. Furnalul a fost oprit în condiţii de siguranţă, iar în acest moment efectuăm lucrări de curăţenie în zonă, pentru a evalua timpul necesar reparaţiei”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi. Dumitrescu a precizat că nu poate face referiri legate de valoarea pagubelor şi nici la încărcarea furnalului în momentul producerii incidentului.

Surse din cadrul Combinatului susţin că incidentul tehnic s-ar fi produs după ce o zonă cu zidărie a furnalului a cedat, iar bucăţi incandescente şi solide de cocs ar fi căzut în acea zonă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Furnalul_4_de_la_Combinat_a_fost_oprit__2.html

Link to comment
Share on other sites

Furnalul 4 de la ArcelorMittal a fost repornit

Furnalul 4 de la ArcelorMittal a fost repornit duminică, după ce joia trecută, în jurul orelor 19;30, o cantitate de cocs incandescentă a curs printr-o spărtură a zidăriei, iar conducerea a decis oprirea totală a activităţii aici pentru evaluare şi reparaţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, lucrul a reînceput în condiţii de siguranţă la Furnalul nr. 4, după ce specialişti din echipe interne, dar şi care sunt angajaţi ai unor subcontractori au acţionat pentru remedierea defecţiunii.

În acest moment, la ArcelorMittal Galaţi funcţionează doar furnalele 3 şi 4, care nu sunt cele mai mari ale Combinatului. Mai trebuie precizat şi faptul că furnalul la care a avut loc incidentul tehnic trecuse printr-o fază de refacere, chiar în luna februarie a acestui an. Compania anunţa atunci că investeşte 2,7 milioane de euro atât pentru refacere cât şi pentru instruirea echipelor care lucrau aici. Nu este singura investiţie demarată anul acesta la furnale, pentru că, tot la începutul anului, a fost anunţată o investiţie mult mai mare, nu mai puţin de 53 de milioane de euro, pentru reînzidirea Furnalului 5.

http://www.viata-libera.ro/articol-Furnalul_4_de_la_ArcelorMittal_a_fost_repornit_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.