Jump to content

Primăria Galaţi găzduieşte gratuit o grădiniţă particulară


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Grădiniţele din Galaţi, transformate în locuinţe

» In timp ce Galatiul se confrunta cu o criza de gradinite, primaria le desfiinteaza pe cele care mai erau si vinde terenurile pe care se mai putea construi ceva.

In timp ce galatiul se confrunta cu o lipsa acuta de gradinite si Inspectoratul scolar Galati (ISJ) sta cu mana intinsa la Guvern pentru milioanele de euro cu care sa rascumpere imobilele in care functioneaza gradinite sau scoli ce trebuie retrocedate fostilor proprietari, primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, face cadouri constand in… gradinite! In cazul Gradinitei nr.23, ISJ s-a inteles cu proprietarul, care cere pe imobil trei miliarde, iar banii au fost alocati de Guvern. Dar asta nu rezolva mare lucru in privinta crizei de locuri la gradinitele din oras, pentru ca gradinitele dispar, "cu sprijinul primariei", s-ar putea spune.

Un exemplu: la Gradinita Elena Doamna, de pe "Domneasca", fostul proprietar a obtinut in 2006 retrocedarea unuia din cele doua corpuri de cladire, dar Primaria Galati a comunicat conducerii gradinitei ca trebuie retrocedate proprietarului ambele corpuri, pentru ca le-a castigat in instanta! O "balbaiala" sau un "cadou" de 3-4 miliarde, pentru ca directoarea a verificat sentinta si a descoperit ca trebuie retrocedat numai un singur corp de cladire. In 2007, ISJ Galati a obtinut de la Guvern fondurile necesare pentru extinderea cladirii ramase, banii au fost pierduti, pentru ca Primaria Galati nu a intocmit la timp proiectul. Reprezentantii primariei spun insa ca banii pentru extinderea cladirii abia acum au venit. Oricum ar fi, dupa ce gradinta a ramas fara cladire extinsa, cele 50 de familii care si-au inscris copiii aici nu prea stiu ce o sa faca in septembrie, pentru ca gradinita ramasa fara "mijloace fixe", nu va mai putea functiona "cu orar prelungit".

La 100 metri distanta, in imobilul in care pana in 22 decembrie 1989 a fost resedinta prim-secretarilor PCR Galati, a functionat Gradinita "Lyra", aparuta dupa ’90 ca esantion de initiativa privata. Patronii ei, doi profesori pensionari, si-au vandut apartamentul din cartierul Siderurgistilor si s-au mutat in "Casa Prim-secretarului", impreuna cu "alibiul" lor: Gradinita "Lyra". Prin influenta carnetului de partid, in 2000, familia Nicolaev a obtinut folosinta gratuita timp de 6 ani a imobilului de patrimoniu, cu curtea plina de brazi. Mai nou, primarul Dumitru Nicolae a propus Consiliului Municipal "atribuirea imobilului din str. Mihai Bravu 23 in folosinta gratuita a Fundatiei Lyra pe o perioada de 5 ani". Dupa ce am cerut punctul de vedere al primariei in legatura cu aceasta "improprietarire" temporara, primarul Nicolae a retras "punctul 28" de pe ordinea de zi a sedintei CLM din 28 august. La punctul 38, edilul le cerea consilierilor desfiintarea unei gradinite prin "schimbarea regimului juridic din gradinita in locuinta a apt. 3 si 22 din blocul B3, din str. I. Fernic". Consilierul Razvan Avram a cerut respingerea, "transformarea", tocmai pentru ca la Galati este o mare criza de gradinite, hotararea a fost respinsa prin vot, dar Avram a fost convins ca e bine sa isi schimbe opinia de dragul colaborarii intre partide, s-a votat din nou si s-a aprobat. Iar la pct 33 si 34, primarul a propus vanzarea catre doua persoane fizice, fratii Dodu, a doua terenuri de 552 mp de teren liber de constructii, cu destinatia "gradini" de pe strada V. Alecsandri, proprietatea CLM Galati, teren pe care desigur ar fi putut fi construita o gradinita de cartier, daca asa ceva i-ar fi trecut prin cap primarului Galatiului. si acest punct a fost retras de pe ordinea de zi.

http://www.romanialibera.ro/a133257/gra ... uinte.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Primăria Galaţi găzduieşte gratuit o grădiniţă particulară

În timp ce instituţiile publice sunt aruncate în stradă, imobilul cunoscut sub numele de „Casa prim-secretarului" a devenit un sediu ieftin pentru afacerile oamenilor politici.

Galaţiul se confruntă cu o lipsă a spaţiilor în care să funcţioneze instituţiile publice, dar în pofida acestei crize multe imobile sunt făcute cadou clientelei politice. În acest an, au rămas fără sedii Primăria Galaţi şi Oficiul Stării Civile. Pentru Colegiul „Cuza" şi Maternitatea „Buna Vestire", Primăria Galaţi plăteşte chirie. O chirie de circa un milion de euro pe an va fi plătită şi pentru sediul primăriei. Teatrul Muzical a fost mutat în containere, iar pentru DNA a fost găsit un spaţiu în Piaţa Centrală. Starea Civilă va fi mutată în apropierea pieţei, aşa că mirii şi nuntaşii se vor putea poza printre tarabe.

„Starea Civilă" ar fi putut fi mutată în imobilul de patrimoniu de pe str. Mihai Bravu nr 23, cunoscut sub numele de „Casa Prim-secretarului", pentru că înainte de 1990 era reşedinţa prim-secretarilor PCR. Imobilul are o suprafaţă construită de 330 mp şi 365 mp de curte. Ar putea fi sediul unei instituţii, dar e o afacere cu iz clientelar, fiind dăruit de fostul primar Eugen Durbacă familiei Alexandru şi Valentina Nicolaev, care l-au urmat la ApR, PUR şi PC. Valentina Nicolaev a fost consilier judeţean şi preşedintele. Organizaţiei de Femei a PC Galaţi. În 1990, imobilul devenise sediul MER, dar pentru că ecologiştii nu aveau bani de chirie, în imobil s-au mai mutat şi alţi chiriaşi, printre care SC Lyra SRL Galaţi, a lui Nicolaev, cu profil de activitate grădiniţă. Dacă în 1993 deţinea o cameră, Nicolaev a reuşit să îi elimine pe ceilalţi chiriaşi, punând stăpânire pe întregul imobil, plătind o chirie modică, de 914 lei.

Pe 19.06.1996, soţii Valentina şi Alexandru Nicolaev au vândut apartamentul de pe str. Siderurgiştilor nr. 8, bl D4, ap. 66 şi s-au mutat în „Casa Prim-secretarului". Procesul verbal de predare-primire a imobilului, nr. 23/26.07.1996, a fost întocmit pentru SC Lyra SRL, dar contractul de închiriere a fost încheiat de primăria condusă de Durbacă cu Alexandru Nicolaev, în calitate de chiriaş persoană fizică.

În 2000, înainte de a pierde mandatul de primar, Eugen Durbacă a aprobat o prelungire de 6 ani a contractului, iar în august 2008 actualul primar, Dumitru Nicolae (PSD), coleg în Alianţa PSD+PC cu Durbacă şi soţii Nicolaev, a iniţiat, iar CLM a aprobat, ca până în 2013 „Casa Prim-secretarului să fie în folosinţa gratuită a grădiniţei soţilor Nicolaev. Cum nu e grădiniţă publică, ci una privată, accesul copiilor e pe o taxă de aproximativ 200 euro.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/primaria-galati-face-cadou-imobile-de-patrimoniu-202971.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

poate de asta copilul lui Durbaca (JR. evident) este la gradinita Lyra si este tratata intr-un mod mai aparte ??

nu, nu cred...

cat despre taxa, nu mi se pare mare (cam asa e la toate gradinitele) daca s-ar da chitanta (cel putin asa se plang cei ce au avut copii pe acolo).

Edited by testare
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.