Jump to content

Bani de la Guvern pentru termoficarea Galaţiului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şase milioane de lei pentru termoficarea Galaţiului

Primăria Galaţi beneficiază de peste şase milioane lei de la bugetul de stat pentru două acţiuni care vizează procesul de termoficare, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Potrivit viceprimarului, 2,5 milioane lei au fost acordate pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibilii utilizaţi pentru producerea energiei termice. Alte 3,63 milioane lei sunt destinate pentru reabilitarea şi modernizarea punctelor şi reţelelor termice din opt zone ale municipiului.

La capitolul subvenţii pentru căldură, Ciumacenco a spus că aproximativ 35.000-40.000 familii vor beneficia în această iarnă de aceste subvenţii, cifra fiind apropiată de cea de anul trecut, toate documentele necesare acordării acestora urmând a fi completate până pe 25 octombrie.

Viceprimarul a mai spus că în cifra estimată pentru subvenţii sunt incluse şi cele aproximativ 5.000 de familii care se încălzesc cu lemne, precizând că şi în acest an municipalitatea va da prin eforturi proprii câte o tonă de lemne pentru aproximativ 700 de familii nevoiaşe din municipiu. Ciumacenco a precizat că în această iarnă preţul gigacaloriei la facturare va fi de 167,6 lei/gcal cu TVA, costul cu distribuţie cu tot fiind de 289 lei/gcal, cu TVA, menţionând că în acest an se vor consuma la nivelul municipiului aproximativ 170.000 gcal.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/aloca-sase-milioane-termoficarea-Galatiului_0_356964504.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Galaţiul primeşte 3,4 milioane de lei de la Guvern

La nivel naţional, 14 autorităţi locale beneficiază de fonduri de la Guvern, suma totală alocată fiind de 34,4 milioane lei. Cei mai mulţi bani au luat calea judeţului Vâlcea (5,1 milioane lei), urmat de oraşul Bacău (3,5 milioane lei), Argeş (3,461 milioane lei), Galaţi (3,4 milioane lei), Braşov (3,2 milioane lei), Craiova (2,8 milioane lei) şi Harghita, Botoşani, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea (câte 2 milioane lei). Alte două oraşe (Arad şi Buzău) au primit câte 1 milion de lei, în timp Iaşul se află pe ultimul loc cu suma de 400.000 lei (1,16% din total). Fondurile sunt pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor.

evenimentul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moştenirea ministrului demisionar Dobre pentru Galaţi: 760.000 de euro!

La începutul lunii septembrie, Primăria municipiului Galaţi urmează să scoată la licitaţie lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelelor termice din oraş, banii fiind cele 3,4 milioane de lei (aproximativ 760.000 de euro) alocate de Guvern în această vară.

Suma poate fi considerată ca un fel de „testament” financiar al fostului ministru gălăţean al Administraţiei, Victor Paul Dobre, care pe 2 august 2012 a contrasemnat ordinul MAI nr. 193, prin care municipiul Galaţi primeşte 3.400.000 de lei pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor termice (încălzire, apă caldă de consum şi recirculaţie). După acea dată, ministrul Dobre a mai rămas în funcţie doar patru zile, căci pe 6 august a demisionat, după care a fost acuzat de Parchet de abuz în serviciu în legătură cu listele electorale permanente.

Din totalul celor 14 localităţi beneficiare de fonduri MAI pentru reabilitarea termică, Galaţiul se află pe un onorabil loc al treilea în topul sumelor alocate, cea mai mare valoare fiind de 3.500.000 de lei (alocată la Bacău şi acelaşi buget şi la Vâlcea), iar a doua – 3.461.000 de lei (Piteşti).

Rămâne de văzut ce va mai câştiga Galaţiul – şi dacă va mai câştiga – în condiţiile în care în mai puţin de patru luni, din doi miniştri a rămas doar cu cel al Comunicaţiilor, Dan Nica, dar şi în condiţiile în care mâine, la Guvern, se aprobă rectificarea bugetară.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.