Jump to content

Apa potabila din Dunare nu este potabila


otelea
 Share

Recommended Posts

NU FOLOSITI APA POTABILA PROVENITA DIN DUNARE CCA 3 ZILE, PANA TRECE UNDA CONTAMINATA CU DEVERSARI TOXICE DE LA UNGURI.

S-AU FACUT PROBE IN LABORATORUL SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA SI NU AU IESIT BUNE.

MAI ANUNTATI SI PE ALTII…. NU SE DA NICI O ATENTIONARE OFICIALA. ASTA SE NUMESTE CRIMA….

Link to comment
Share on other sites

mai era unul in timpul zilelor alea fierbinti din decembrie 89 care striga "stingeti luminile din casa, nu stati langa ferestre, nu iesiti din casa". acum apare altul care zice sa nu bem apa. urmeaza sa nu mai mancam?

pana nu e oficial nu cred nimic.

Link to comment
Share on other sites

@otelea

Mai usor cu aprecierile la adresa celorlalti...

Care a fost replica mea care sa deranjeze?

Eu am fost numit "raspandac" - ce masuri s-au luat? Sau acest forum este doar pentru cei care zic numai de bine? Banuiesc ca atat timp cat moderatorii au grija ca toate opiniile sa fie pro .... este OK.

Eu am facut un anunt. Cine vrea sa-l ia in considerare, bine; cine nu, tot bine. Stie cineva ce inseamna o intoxicare cu plumb? Cine stie cred ca ma intelege; cine nu sa bage capul in nisip precum strutul.

Link to comment
Share on other sites

Poate nu e destul de clar: nu ai adus nicio dovada, doar ai aruncat o vorba si apoi ai trecut la aprecieri asupra celorlalti membri care nu au fost neaparat de acord cu tine. Trebuie sa te credem pe cuvant de pionier? Ai vreo calificare (pe care oricum nu ai facut-o publica) in domeniu?

Link to comment
Share on other sites

Eu am facut un anunt. Cine vrea sa-l ia in considerare, bine; cine nu, tot bine.

ok, dar asa cum zice si Mikka, nu ai adus nicio dovada in acest sens, in timp ce copoi10 a postat (scris dezlegat, nu legat21.gif) un link cu o stire a unui ziar central. deci ori suntem raspandaci ori nu mai suntem?

Link to comment
Share on other sites

La 20.10.2010 la 17:55, mambo a spus:

e o adevarata isterie in tot orasul. telefoanele zbarnaie non-stop, toata lumea e alarmata cum ca apa din dunare e contaminata.

Pai si eu am primit o multime de email-uri... ca cele generatoare de SPAM.

Mai mult, m-au sunat rude si cunostinte sa-mi spuna fix acelasi lucru...

Pana la urma pe langa pesti si crustacee juma' de Europa face pipi si caca in Dunare... asta e... si tot apa de Dunare folosim.

Cat priveste autoritatile... la fel cum au anuntat in cazul poluarii cu cianuri de acum cativa ani foarte bine puteau s-o faca si de data asta daca se impunea...

E doar o farsa ...

Link to comment
Share on other sites

Eu am facut un anunt. Fiecare il ia cum crede de cuviinta. Totusi stiu ca fum fara foc nu iese. Apa care contine deseuri biologice se poate decontamina cu metode clasice pe care statiile de epurare le detin. Infestarea cu blumb nu este acelasi lucru. Galatiul nu are posibilitatea sa decontamineze astefel de infestari.

Cred ca asta e cauza datorita careia Romania este unde este - Indolenta si faptul ca ne lasam usor manipulati.

Imi pare rau ca v-am informat de un fapt pe care il vorbeste tot Galatiul dar care presa il vrea ascuns. Este dovada ca presa este nepartimitoare.

Doamne ajuta!

Edited by otelea
Link to comment
Share on other sites

Apa care contine deseuri biologice se poate decontamina cu metode clasice pe care statiile de epurare le detin. Infestarea cu plumb nu este acelasi lucru. Galatiul nu are posibilitatea sa decontamineze astefel de infestari.

Si acum gluma unui mucalit: " Pai daca-s metale grele, se duc la fund, nu?! " ... iar la un volum mare de apa si pe o distanta de sute de km se mai dilueaza si deseurile astea...39.gif

Link to comment
Share on other sites

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco: „Gălăţenii nu trebuie să fie panicaţi. Apa din Dunăre este bună de băut”.

Autorităţile infirmă informaţiile care circulă prin oraş cu privire la faptul că apa de la robinete nu ar fi potabilă. Nicuşor Ciumacenco le-a transmis, astăzi, gălăţenilor, că nu este nici un motiv de panică: apa Dunării nu este poluată. “Vreau să vă dau asigurări că nu este nicio problemă. Am vorbit şi cu cei de la Apă Canal şi calitatea apei este în regulă. Am cerut şi buletinul de analize, care arată că nu există niciun pericol. Totul este în parametri normali. De exemplu, la Uzina nr. 1 de Apă cantitatea de aluminiu este de 172 de micrograme pe litru, iar valoarea admisă de de 200. La Uzina nr.2 cantitatea de aluminiu era de 129 de micrograme pe litru”, a declarat viceprimarul Ciumacenco.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Viceprimarul_Nicusor_Ciumacenco_-_-Galatenii_nu_trebuie_sa_fie_panicati-_Apa_din_oras_este_buna_de_baut_0_357564629.html

Link to comment
Share on other sites

ISS nu are bani de substante sau aparate pentru a determina metalele grele sau radioactive. SI NU SE FAC. Tehnologia de potabilizare a apei din UZINELE 1 si 2 nu pot anihila aceste substante. ATENTIE: Noi nu avem apa din DUNARE ci din PRIZA COMBINATULUI CARE ESTE PE SIRET. Doar BRAILA.

Link to comment
Share on other sites

Apa brută este captată din Dunăre de către SC ARCELOR MITTAL SA, prin intermediul unei prize de captare de mal tip cheson din Dunăre, în amonte de confluenţa cu râul Siret şi este livrată către staţiile de tratare pompare uzina 1 şi 2 a SC Apa-Canal SA. Staţia de captare este echipată cu 8 grupuri de pompare, care furnizează apă brută atât pe platforma SC ARCELOR MITTAL SA cât şi către staţiile de tratare ale oraşului Galaţi.

http://www.apa-canal.ro/captare/

Link to comment
Share on other sites

Apa Galaţiului este potabilă

Isteria apei poluate a atins, ieri, punctul culminant la Galaţi. În oraş, pe reţelele de socializare şi chiar şi în redacţia „Vieţii libere” au apărut informaţii „pe surse” potrivit cărora pH-ul sau nivelul de mercur din apa de Dunăre, cu care este alimentată mai mult de jumătate din populaţia Galaţiului, sunt mult prea ridicate. Pentru a ne informa cititorii, i-am solicitat distribuitorului de apă potabilă, Apă Canal, să efectueze o analiză chimică a apei de la robinet. În jurul orei 13.30, un echipaj al Serviciului Laboratoare Calitate din cadrul societăţii a ajuns la redacţie şi a prelevat probe de apă rece, pe care le-a transportat apoi la laboratoarele de la Uzina de Apă. Două ore mai târziu am primit răspunsul. Buletinul de analiză eliberat de Serviciul Laboratoare Calitate a infirmat zvonurile care au intoxicat comunitatea gălăţeană în ultimele zile. „Apa este potabilă. Parametrii determinaţi se încadrează în limitele de potabilitate prevăzuţi de Legea 458/2002 şi de Legea 311/2004”, se arată în documentul semnat de şeful Serviciului Laboratoare Calitate, Anca Soloviev, şi de şeful laboratorului, ing. Claudia Bejan.

http://www.viata-libera.ro/articol-Apa_Galatiului_este_potabila.html

Link to comment
Share on other sites

Si cind a explodat centrala de la Cernobil, stirile erau tot de genul ca radiatiile sint in limite normale, nu? :)

Trecind peste asta, incadrarea "în limitele de potabilitate" este convingatoare si nu prea. Care erau valorile inainte de a ajunge poluarea la Galati fata de valorile de acum?

De exemplu, la Uzina nr. 1 de Apă cantitatea de aluminiu este de 172 de micrograme pe litru, iar valoarea admisă de de 200

Si daca era 199? tot in limita admisa era, nu? dar daca era 201? Nu mai beam apa din Dunare. Si totusi, care e diferenta dintre 199 si 201?

Altfel spus, si un cirnat are timp de valabilitate pina pe 30 octombrie sa zicem, dar eu prefer sa il maninc cu citeva zile inainte de expirare si nu in chiar ultima.:d

Fiecare face cum crede, nimeni nu este dator sa convinga pe altcineva de nimic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.