Jump to content

Finanţări politice pentru 17 unităţi de învăţământ


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Finanţări politice pentru 17 unităţi de învăţământ

* Dintre cele opt grădiniţe şi şcoli din mediul rural care au primit bani, cinci sunt PDL, două PNL şi una singură PSD * Cea mai mare sumă - 150.000 de lei - a fost alocată pentru terenul de sport al Grupului Şcolar „Asachi”, unde directorul este membru PDL * Grădiniţa Nr. 5, unde copiii sunt ameninţaţi cu evacuarea de patru ani la rând, abia a primit 100.000 de lei

Pentru 17 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi Guvernul a alocat recent 1,1 milioane de lei, printr-o hotărâre de guvern (HG), apărută ieri în Monitorul Oficial. Chiar dacă ministrul Funeriu susţine sus şi tare că banii au fost acordaţi în funcţie de necesităţi şi că elevii nu au culoare politică, dacă urmăreşti traseele finanţărilor primite se constată de fapt contrariul.

Dintre cele opt comune care au primit finanţare, cinci au primari PDL (Tuluceşti, Barcea, Gohor, Rediu şi Movileni), două au primari PNL (Cuza Vodă şi Drăguşeni) şi una singură PSD (Băleni). Fondurile primite de acestea din urmă sunt ceva mai mult decât praf în ochi: Cuza Vodă – 50.000 de lei, Băleni – 40.000 de lei şi Drăguşeni – 50.000 de lei. În acelaşi timp, fondurile pentru comunele portocalii variază între 50.000 şi 100.000 de lei. De asemenea, au mai fost prinse în HG şi două unităţi de învăţământ din Tecuci (tot cu primar PDL), o grădiniţă şi bazinul de înot de la Clubul Sportiv, ambele cu câte 100.000 de lei.

În municipiul Galaţi bani s-au primit la „Moţoc” şi Pedagogic - câte 50.000 de lei fiecare, la Seminarul Teologic - 10.000 de lei şi la Grădiniţele Nr. 61 şi 64 - câte 25.000 de lei fiecare. O sumă mai frumuşică a primit Grădiniţa Nr. 5 – 100.000 de lei, dar total insuficientă având în vedere că lucrările aici au fost începute încă din 2007 şi trebuiau deja finalizate anul trecut. Cu suma alocată se vor plăti datoriile din urmă şi se va încerca refacerea lucrărilor care s-au deteriorat deja, dar nu se va rezolva problema copiilor care de patru ani sunt ameninţaţi cu evacuarea. Oricum, e mai mult decât nimic.

Cea mai mare sumă de bani – 150.000 de lei - a fost direcţionată către Grupul Şcolar „Gh. Asachi”, pentru reabilitarea terenului de sport. Deşi directorul Adrian Diacănu nu a vrut să ne spună la ce partid este membru, pe motiv că „nu este relevant”, noi am aflat din sursă sigură că este la PDL. Dacă ar fi fost la PNL sau la PSD, credem că nu s-ar fi supărat să recunoască faptul că un guvern PDL a dat bani la alte partide… Nu spunem că elevii de la „Asachi” nu merită un teren cu gazon artificial şi cu nocturnă, aşa cum se va construi (cu o sumă estimată în total la 300.000 de lei). Dar nu se respectă nicidecum ordinea priorităţilor, atât de trâmbiţată de ministrul Funeriu. Mai ales că investiţia este abia la stadiul de studii de fezabilitate efectuate.

Unde ar mai fi fost necesari bani? La Grădiniţa din Micro 20, nefinalizată de doi ani, în condiţiile în care ne plângem de lipsa spaţiilor în învăţământul preşcolar, la campusul de la Industrial Tecuci – o mulţime de elevi din zonă renunţând la continuarea liceului pentru că nu prind loc la Tecuci, la campusul de la Tg. Bujor, unde lucrările chiar sunt realizate în proporţie de 80 la sută şi s-ar fi putut finaliza ceva.

Vreau să ne înţelegem: PDL-ul nu este singurul partid care şi-a imprimat culoarea pe banii alocaţi pentru şcoli. Aşa au făcut toţi cei aflaţi la guvernare. Ceea ce se întâmplă acum este doar încă un exemplu că aşa stau lucrurile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Scoala_banii_si_partidul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.