Jump to content

Ziua Armatei 2010 la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ziua Armatei 2010 la Galaţi

Alături de prefectul Galaţiului, luni, 25 octombrie, militarii garnizoanei Galaţi organizează o serie de manifestări în vederea sărbătoririi Zilei Armatei României. Aşadar, între orele 8,30-9,00 vor avea loc concomitent, patru ceremonii de depuneri de coroane:

• la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, lângă Teatrul Dramatic,

• la Monumentul Eroilor Contemporani, pe strada Brăilei nr.135,

• la Monumentul ostaşilor Regimentului 11 Siret căzuţi în războiul pentru independenţă 1877-1878, în Ţiglina I,

• la Monumentul eroilor din războiul 1916 - 1918, pe strada Gării.

În continuare, la cimitirul Eternitatea se va desfăşura Ceremonialul militar de la Mausoleul Eroilor Neamului (orele 9-10).

Festivităţile care vor încheia ziua vor fi cele ale depunerilor de coroane la mormintele sublocotenentului (post-mortem) Ionuţ Cosmin Sandu şi al sublocotenentului (post-mortem) Marius Claudiu Covrig, în cimitirul Eternitatea, între orele 9 şi 10.

http://www.viata-libera.ro/articol-25_octombrie_%E2%80%93_Ziua_Armatei_Romanie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ziua Armatei, mai mult pentru morţi...

De când nu mai e obligatorie prezenţa, autorităţile, puţine, sunt mai numeroase decât privitorii la eveniment. Din an în an, tot mai împuţinaţi, cei care n-au fost împuţinaţi de gloanţele războiului, veteranii, au fost şi ieri, ca o decoraţie, un ordin al Demnităţii, la manifestarea, destul de simplă, de la Cimitirul „Eternitatea”. Uniforme de gală, câte-o pelerină a Ordinului „Mihai Viteazul”, decoraţii, amintiri groaznice... De partea cealaltă, conducerea Garnizoanei, soldaţi tineri care ştiu să bată pasul de defilare al NATO.

Ziua Armatei, 25 Octombrie, care marchează data când, în 1944, întreaga Transilvanie a fost din nou a României, aminteşte de ostaşii căzuţi în grele bătălii în veacuri de istorie şi aduce o recunoaştere Armatei Române, astăzi lovită şi ea de criză şi de politică, a prilejuit ieri depunerea de coroane atât la monumentalul monument al eroilor Primului Război Mondial, cât şi la căpătâiul a doi militari gălăţeni căzuţi în Afganistan: Claudiu Marius Covrig şi Ionuţ Cosmin Sandu.

Dintre oficialităţile administrative, la vârf a fost reprezentată doar Prefectura, prin prefectul Cosmin Păun. Consiliul Judeţului a fost întruchipat printr-un vicepreşedinte: liberala Tania Bogdan. De altfel, liberalii şi conservatorii (fără preşedintele Eugen Durbacă) au depus câte o coroană de flori. În prag de moţiune, alte partide nu s-au bulucit ieri, ca altădată. Din surse ţărăniste am aflat de pildă că PNŢCD a primit târziu, sâmbătă, invitaţia telefonică de a aduce o coroană, care se comandă din timp. Dar nici fără coroană n-au fost... Pentru că 25 octombrie e o dată în calendar, nu trebuie să te anunţe nimeni că vine.

Părintele protopop Buruiană şi un sobor de preoţi au săvârşit ieri serviciul religios închinat eroilor dispăruţi. Garda de onoare a încheiat cu obişnuita defilare, cu salutul oficialităţilor. Fanfara a subliniat fiecare moment, dând emoţia aşa cum sarea dă gust mâncării. Vremea, mai caldă, a fost şi ea darnică...

http://www.viata-libera.ro/articol-Ziua_Armatei_mai_mult_pentru_morti%E2%80%A6_2.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.