Jump to content

Sprijin pentru gălăţenii care nu-şi lucrează terenurile agricole


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sprijin pentru gălăţenii care nu-şi lucrează terenurile agricole

Posesorii de terenuri care nu au reuşit să le lucreze vor fi sprijiniţi pentru reconversia terenurilor, conform anunţului Violetei Nanu, directorul Direcţiei pentru Agricultură. Aceştia vor trebui să îşi anunţe intenţia reconversiei agricole la Direcţia pentru Agricultură. Vor putea cultiva viţă de vie care va fi plantată cu ajutorul specialiştilor de la Direcţia pentru Agricultură.

Practic reconversia se va realiza în urma unui studiu al specialiştilor agricoli care vor stabili ce soi de viţă de vie este cel mai potrivit pentru terenul respectiv, conform zonei în care se află şi condiţiilor existente. Şpalierii şi sârmele vor fi oferite tot din partea instituţiei, gratuit. Pentru reconversia agricolă fermierii vor primi 13.500 de euro pe hectar, cu obligativitatea ca încă din anul următor să se ocupe de lucrările agricole necesare îngrijirii viţei de vie plantate.

Reconversia se va putea realiza pentru terenuri cu suprafeţe mai mici, care rămân în prezent necultivate, cu motivaţia lipsei fondurilor necesare efectuării lucrărilor agricole necesare.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/sprijin-pentru-posesorii-de-terenuri-care-nu-si-le-au-lucrat.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.