Jump to content

Vânzările globale ale ArcelorMittal, în scădere


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vânzările globale ale ArcelorMittal, în scădere

ArcelorMittal a avut în trimestrul al treilea vânzări şi profit sub cele din perioada aprilie-iunie şi a prognozat rezultate şi mai slabe în ultimele trei luni din an, acuzând scăderea cererii, reducerea preţurilor şi creşterea costurilor cu materii prime. Grupul a înregistrat în trimestrul al treilea vânzări de 21 miliarde de dolari, în urcare cu 30% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 600 milioane de dolari mai mici decât în trimestrul doi. Profitul net a scăzut totodată cu 400 milioane de dolari, respectiv cu 23% faţă de cel din perioada aprilie iunie, la 1,3 miliarde de dolari, dar este cu 42% mai ridicat decât cel din trimestrul trei din 2009.

Compania, care produce de peste două ori mai mult decât cel mai puternic competitor, estimează că vânzările vor reveni uşor în trimestrul al patrulea, dar preţurile medii ale oţelului vor fi mai mici decât în trimestrul al treilea, în timp ce costurile cu minereu de fier şi cărbune vor urca, transmite Reuters.

Industria oţelului s-a bucurat în trimestrul al doliea de cererea puternică din sectorul auto şi din economia chineză, însă ambele surse de afaceri s-au "răcit" în trimestrul al treilea, notează Reuters. Totodată, în timp ce costurile cu fier şi cărbune s-au apreciat, preţurile oţelului nu au urmat acelaşi trend.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.