Jump to content

Amendă de un milion de euro pentru corpul contabililor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Amendă de un milion de euro pentru corpul contabililor

Consiliul Concurenţei a sancţionat Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) cu amendă în valoare de 4.056.264 lei (aproximativ 950.000 euro) pentru fixarea tarifelor practicate de membrii săi. „În urma unei investigaţii declanşate de Consiliul Concurenţei în anul 2009, s-a arătat că CECCAR a stabilit onorariile în profesia contabilă încă din anul 2001, chiar dacă în anul 2000 fusese avertizat de autoritatea de concurenţă să nu adopte un astfel de act. În 2004, Regulamentul de stabilire a tarifelor a fost actualizat, iar sumele au fost transformate în euro. Pentru a fi aplicate de toţi membrii săi, în 2009, conducerea CECCAR a decis publicarea în Monitorul Oficial a Regulamentului care stabilea nivelurile onorariilor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Aceasta este cea mai mare amendă procentuală dată de Consiliul Concurenţei – 9,2 la sută din veniturile CECCAR în anul 2009 şi cea mai mare sancţiune aplicată unei asociaţii, se mai arată în comunicat. „Acest fapt se datorează gravităţii faptei, care este similară unui cartel, duratei ridicate - 9 ani şi circumstanţelor agravante, respectiv continuarea încălcării legii după declanşarea investigaţiei şi ignorarea avertismentelor Consiliului Concurenţei”, a declarat şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Amenda-record_pentru_corpul_contabililor_2.html

Şi cică se pregătesc notarii...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.