Jump to content

Leoaica Kara din Tecuci pleacă în Africa de Sud


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Leoaica Kara din Tecuci pleacă în Africa de Sud

Patru lei din Romania si doi din Bulgaria vor ajunge in sfarsit in rezervatia Lionsrock, in Africa de Sud. Gratie fundatiei pentru protectia animalelor VIER PFOTEN, felinele vor avea o viata fericita in conditii potrivite cerintelor speciei din care fac parte.

Kara este o leoaica de numai 2 ani, de langa Tecuci. Ea a fost pana in prezent tinuta in captivitate privata, iar povestea ei este una impresionanta: mama ei a trait la fosta gradina Zoo din Tecuci unde a nascut doi pui sanatosi, murind cateva ore mai tarziu. Ambii pui au ajuns in ingrijirea unui particular. Aici, la varsta de 6 luni, sora Karei a fost sfasiata de un caine de lupta. Kara a reusit sa scape ca prin minune atacului. In primavara aceasta, proprietarul celor doi lei, depasit de eforturile financiare necesare ingrijirii acestor animale, a anuntat fundatia VIER PFOTEN, care s-a oferit sa le transporte acolo unde, de fapt, le este locul - Africa.

Pe langa Kara, vor mai fi transferati in Africa de Sud inca trei lei din gradina zoologica din Slatina, care se va desfiinta: doi masculi in varsta de 7 ani si mama lor in varsta de 10 ani. De asemenea, inca doi lei din Sofia vor pleca impreuna cu felinele mari din Romania catre Africa de Sud.

Cele 6 feline vor fi transportate pe cale rutiera catre Zurich (nicio cursa aeriana regulata din Romania neputind indeplini conditiile necesare trasportului animalelor mari), de unde vor fi imbarcate intr-o cursa directa inspre Johannesburg. Leii vor pleca din Romania miercuri, 27 octombrie. Punctul final al calatoriei este rezervatia LIONSROCK pe care VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud. In total 24 de feline mari din Romania au fost salvate pana acum de VIER PFOTEN Romania si transferate la LIONSROCK. Rezervatia are o suprafata de 1.250 ha si este amenajata dupa cele mai moderne standarde astfel incat felinele sa aiba posibilitatea sa traiasca in conformitate cu necesitatile naturale, sub permanenta supraveghere a unei echipe de specialisti si cu evaluarea periodica a unei echipe de medici veterinari.

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=23361&Itemid=123

Link to comment
Share on other sites

Kara, leoaica crescută într-o grădină din Corod, a plecat spre Africa

Kara, o leoaică de doi ani, născută în grădina zoo de la Tecuci în preajma închiderii acesteia, nu a crescut însă la zoo sau în vreun parc tematic, ci în curtea din spate a lui Cristian Salonta, un bărbat din localitatea gălăţeană Corod. Leoaica a rămas fără mamă chiar în momentul naşterii, grădina zoo se închisese şi nimeni nu ştia ce să facă cu ea, aşa că a fost crescută de Cristian ca o pisică uriaşă - avea până şi carnet de sănătate. „Mama Karei a murit chiar dupa ce grădina zoologică de la Tecuci a fost închisă, iar Kara şi sora ei erau poate condamnate dacă nu le-ar fi luat să le crească domnul Cristian, cel care acum ne-a sunat. Daca sora ei a fost omorâtă de un câine de luptă, Kara a supravieţuit şi acum va pleca spre adevărata ei casă”, spunea Kuki Bărbuceanu, proiect manager Vier Pfoten. Kara a devenit timp de doi ani vedeta satului, dar acum a fost preluată de specialiştii de la Vier Pfoten şi vineri urmează sa ajungă în rezervaţia Lion's Rock din Africa de Sud. Proprietarul animalului şi vecinii aproape că au plâns cand s-au despărţit de leoaica jucăuşă şi prietenoasă. Înainte de a se despărţi, Kara s-a tot jucat cu stapânul ei, care cu greu îşi ascundea tristeţea, şi i-a mai lăsat o ultimă „amintire”, o ruptură pe geacă, în timp ce îl lua în braţe ca şi cum ar fi ştiut că e ultima oară când se va juca cu el. Unii dintre vecini chiar plângeau. „Îmi şi vine să plâng că o luaţi. Eu munceam în spate, ea îmi ţinea companie. Politicoasă era, şi bine crescută”, spunea Gheorghe Sevastre, vecinul lui Salonta. Lui Tudor Sbârnea, tatăl proprietarului, îi cam pare bine că leoaica va pleca deoarece, spune el, acum e deja prea mare şi putea deveni periculoasă. Leoaica anesteziată de dr. Cornel Stoenescu, medic veterinar de la Vier Pfoten, şi monitorizată de Kuky Bărbucenu, va ajunge în Africa via Zurich. Leoaica nu a fost trimisă atâta drum fără un „pacheţel”. Soţia lui Cristi i-a pregătit ied şi pui, congelate.

Foştilor stăpâni ai Karei le mai rămân doar fotografiile şi filmele facute cu leoaica pe când era ca un pisoi. În rezervaţia africană, Kara se va întâlni cu alţi trei lei aduşi acum ceva vreme de Vier Pfoten tot de la Tecuci.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/kara-leoaica-crescuta-intr-o-gradina-din-corod-a-plecat-spre-africa.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.